Αρχική » » Το αχρείαστο πανάκριβο

Το αχρείαστο πανάκριβο


Οι άνθρωποι συνήθως ξοδεύουν πολλά για να κάνουν φιγούρα ά για να ικανοποιήσουν ένα καπρίτσιο. Στην πολιτική ισχύει το δεύτερο. 

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ 

Ο Φίλης είναι υπουργός Παι­δείας. Δεν έχει πτυχίο Τρι­τοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντί να κάτσει να διαβάσει για να πά­ρει το πτυχίο του, αθώωσε τους Τούρκους για ένα φριχτό έγκλημα. Αμφι­σβήτησε τη Γενοκτονία των Ποντίων για «επιστημονικούς» λόγους. Αυτός ήταν ο τρόπος του να υπηρετήσει την επιστήμη! 

Εύλογο είναι να αναρωτηθεί κά­ποιος τι είδους λόγους θα επικαλε­στούν οι Έλληνες ψηφοφόροι (Πό­ντιοι και... μη) που θα του ξαναδείξουν την εκτίμησή τους σταυρώνοντας τον (μεταφορικά) στις επόμενες εκλογές. Τι τον χρειάζονται; Ποια είναι η ει­δίκευσή του; Ποια η κατάρτισή του; Ποιο καλό μάς κάνει; θα ήταν χειρό­τερη η ζωή μας χωρίς τον Φίλη δερβέναγα στο υπουργείο Παιδείας; 

Ήταν δα τόσο δραματικά καλύ­τερος απ' όλους τους άλλους Έλληνες που αναγνωρίζουν τη Γενοκτο­νία των Ποντίων, έχουν διδακτορι­κά και πείρα στη διοίκηση κρατικών φορέων; Ποιες αξίες πρεσβεύει; Είναι χριστιανός; Είναι αρχαιολάτρης; Πώς ορίζει την ελληνικότητα: Πώς οραμα­τίζεται την επόμενη περίοδο του εθνι­κού βίου; Μα τις χίλιες πίπες (ατάκα του Ποπάι αυτή), τι χρείαν έχομεν από ανθρώπους που δεν έχουν κανέ­να κοινό με εμάς; 

Τιποτόφρονες 

Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν τα κάτωθι χαρακτηριστικά. Σε γενικές γραμμές, πιστεύουν σε θεό. Δεν εί­ναι απελπισμένοι, συμπλεγματικοί τιποτόφρονες. Πιστεύουν στην ελευθε­ρία. Δεν ομνύουν πίστη σε εικόνες τυ­ράννων. Αγαπούν τη ζώσα, την υπαρ­κτή πατρίδα που λέγεται Ελλάς. Δεν νοσταλγούν φαντάσματα σάπιων αυ­τοκρατοριών. Αρέσκονται να τους εμπνέει η δική τους Ιστορία, όχι άλ­λων εθνών άλλων ηπείρων. 

Επίσης, ο εναπομείνας λαός έχει ξεμείνει από χρήματα. Δεν δένει πια τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Οπότε, αν συνυπολογίσουμε τα προαναφερθέντα, πρέπει η επιστήμη (η κανονική, όχι αυτή η φεσοφορούσα που επικαλούνται ο Φίλης και η Άγκυρα) να μας εξηγήσει τι, στην ευχή, ωθεί μια ευρύτατη πλειονότητα των πολιτών να χρυσοπληρώνει την κα­ταστροφή της. 

Κι αν είναι να πληρώσουμε, βρε αδελφέ, να έχει και λίγο μεγαλείο η παραγγελία. Να έχει λάμψη, κύρος, γοητεία. Απαράδεκτο να σου 'ρχεται ο κούκος αηδόνι για κάτι που δεν βλέ­πεται, δεν ακούγεται, δεν τρώγεται με τίποτα. Μπλιαχ! 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger