Αρχική » » ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Το παρατεταμένο ασφυκτικό πλαίσιο πιστώσεων των τριών μνημονίων για το Υπουργείο Άμυνας σε συνδυασμό με ανεπαρκείς, ανίκανες και επικίνδυνες πολιτικές ηγεσίες οδηγούν την Εθνική Άμυνα ενώπιον σημαντικότατου ελλείμματος ισχύος με την Τουρκία...
 
Η Βουλή υπερψήφισε προ ολίγων ημε­ρών τον κρατικό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2016. Σύμφωνα με αυτόν τον προϋπολογισμό για το Υπουργείο Άμυνας προβλέπονται πιστώσεις 3,185 εκ. ευρώ έναντι 3,229 του 2015. Σημει­ώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πιστώσεων για το 2016 αφορά την μισθοδοσία του στρατιωτικού προσωπι­κού και λειτουργικές δαπάνες ενώ για τις εξοπλιστικές δαπάνες δεν προβλέπονται πιστώσεις πέραν των υποχρεώσεων από προγράμματα προηγουμένων ετών. 

Στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας προβλέπονται επίσης παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο σκέλος των δαπανών, ήτοι η μείωση αμυντικών και λοιπών καταναλωτικού και λειτουργικού χαρακτήρα εξόδων του ΥΠΕΘΑ ύψους 500 εκ. ευρώ. Ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος έχει υπο­στηρίξει αναφορικά με αυτό το σκέλος του προϋπολογισμού ότι η μείωση αυτή θα προέλθει από αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που κατά την άποψη των καρεκλοκένταυρων του Υπουρ­γείου είναι μονόδρομος, αφού να βρεθούν 500 εκ. από περικοπές είναι αδύνατο. 

Όμως ως και τα ποδόμακτρα του Υπουργείου γνωρίζουν ότι η αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή πώληση στρατοπέδων και κλείσιμο και άλλων μονάδων, είναι επίσης αδύνατο να εξασφαλίσει το ποσό που απαιτείται από τον προϋπολογισμό για τις παρεμβάσεις, αφού και μόνο οι διαδικασία αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ή τα οικονομικά κέρδη που πιθανόν να προκύψουν από το κλείσιμο μονάδων και στρατοπέδων δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να αποδώ­σουν 500 εκ. έστω σε βάθος χρόνου. 

Έτσι αυτό που πιθανότατα θα προκύψει θα είναι η αναστολή και πάλι της αποκατά­στασης των μισθών των στρατιωτικών που έχει προβλεφθεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και που στο σύνολο τους (2012- 2016) αγγίζουν το ποσό των παρεμβάσεων. Κάτι άλλο που πιθανότατα θα προκύψει θα είναι η περαιτέρω μείωση των μισθών του στρατιωτικού προσωπικού, παρ' όλες τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του ΥΕΘΑ. 

Με τον προϋπολογισμό 2016 τίθε­νται για μια ακόμη φορά εν αμφιβόλω οι καταγεγραμμένοι μόνιμοι και διαρκείς στόχοι της στρατιωτικής ηγεσίας που είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών, η διατήρηση και η ενίσχυση της επιχειρησι­ακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και η επαύξηση της διακλαδικότητας. 

Οι στόχοι αυτοί της στρατιωτικής ηγε­σίας αν και θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητοι, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Αυτοί που εξέφρασαν και εξήγγειλαν αυτούς τους στόχους περιέργως ουδόλως διαμαρτύρονται και αποδέχονται ασμένως τις αποφάσεις των ξένων για την Εθνική μας Άμυνα και την ακεραιότητα της Πατρίδας. 

Το παρατεταμένο ασφυκτικό πλαίσιο πιστώσεων των τριών μνημονίων για το Υπουργείο Άμυνας σε συνδυασμό με ανεπαρκείς, ανίκανες και επικίνδυνες πολιτικές ηγεσίες οδηγούν την Εθνική Άμυνα ενώπιον σημαντικότατου ελλείμματος ισχύος με την Τουρκία. Με την ασκούμενη πολιτική που ασκείται στον τομέα Άμυνας διακυβεύονται τα συμφέροντα του Έθνους μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι ανίκανες να προστατεύ­σουν την χώρα και να αναστείλουν την επαπειλούμενη συρρίκνωση της. Ο εχθρός, παρ' όλες τις ανακατατάξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αναπτύσσεται ραγδαία σε όλους τους αμυντικούς τομείς και το στρατιωτικό δυναμικό στο Αιγαίο, στην Θράκη και στην Κύπρο γέρνει επικίνδυνα υπέρ αυτού, τολμούμε να πούμε ότι ήδη έχει ανατραπεί. 

Η οικονομική κρίση σε συνάρτηση με τις αποφάσεις των υποτακτικών και ξενό­δουλων κυβερνήσεων απειλούν την εθνι­κή μας υπόσταση. Οι τουρκόφοβοι και τουρκόφιλοι πολιτικάντηδες ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό 2016 για τις αμυντικές δαπάνες παραδίδουν για μια ακόμη φορά την χώρα στον κίνδυνο της λεηλασίας και κατοχής. Οι υπουργοί Άμυνας και το πολι­τικό σύστημα της μίζας που επί χρόνια με τις υπαγορευμένες εξοπλιστικές επιλογές τους, αλλά και την πλήρη αποτυχία τους να μετασχηματίσουν τις τεράστιες αμυντικές δαπάνες των περασμένων δεκαετιών σε βιομηχανική-τεχνολογική επένδυση αξίζουν τουλάχιστον την χλεύη του ελληνικού λαού και την παραδειγματική τιμωρία. 

Γ. ΛΙΝΑΡΔΗΣ 

(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-09/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger