Αρχική » » Σε φουρτουνιασμένη θάλασσα με άπειρο καπετάνιο

Σε φουρτουνιασμένη θάλασσα με άπειρο καπετάνιο


ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ: 391.594.764,917.
Τι θα κάνει σε περίπτωση που κληθεί από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί στον Πόλεμο της Συρίας; Ποια θα είναι η θέση της Αθήνας σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύρραξης Μόσχας - Άγκυρας; Με ποια πλευρά θα ταχθεί, εάν επεκταθούν οι εχθροπραξίες στα νερά του Αιγαίου; 

Όλα δείχνουν ότι ο Βλαδίμηρος Πούτιν δεν πρόκειται να «παίξει» με τους Τούρκους. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Μόσχα θα επιδείξει την πολεμική ισχύ της στην Άγκυρα. Η κατάρριψη του «Σουχόι» δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα επεκταθεί στην περιοχή μας. Το πυρ που άνοιξε η ρωσική φρεγάτα εναντίον τουρκικού σκάφους ίσως να είναι το άνοιγμα της αυλαίας για το έργο το οποίο πρόκειται να ακολουθήσει. Έχουμε μπλέξει άσχημα! 

Έχουμε μια εντελώς άπειρη κυβέρνηση. Ενδεχομένως τη χειρότερη που υπήρξε ποτέ στα ...
μεταπολεμικά χρονικά από πλευράς απειρίας και σύνθεσης προσώπων. Ο Αλέξης Τσίπρας (και αυτό είναι γενική εκτίμηση των Ευρωπαίων πολιτικών και δημοσιογράφων) είναι πολύ «μικρός» για να αντιμετωπίσει τις επιπλοκές και τις παρενέργειες που θα φέρει ένας γενικευμένος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με το γιγαντιαίο μεταναστευτικό τσουνάμι το οποίο θα περάσει στα νησιά μας και στην ηπειρωτική χώρα. 

Δεν έχουμε ούτε έμπειρους υπουργούς ούτε ικανή κρατική μηχανή, με τις απαραίτητες υποδομές, για να αντιμετωπίσουμε τον εφιάλτη που έρχεται. Περαιτέρω κλιμάκωση της σύρραξης στη Συρία θα πολλαπλασιάσει τους μετανάστες οι οποίοι θα κινηθούν μέσω Τουρκίας προς την Ελλάδα. 

Η Τουρκία, ευρισκόμενη ήδη σε μια ακήρυχτη εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία και έχοντας στο πλευρό της την αμέριστη γερμανική συμπαράσταση, θα προωθήσει σε εμάς όλα τα καραβάνια των δυστυχισμένων. 

Ο Τσίπρας, αιχμάλωτος της γερμανικής κηδεμονίας και με μοναδικό στόχο να παραμείνει όσο μπορεί στο Μαξίμου, δεν πρόκειται να λάβει κανένα μέτρο αναχαίτισης του μεγαλύτερου εθνικού κινδύνου που αντιμετώπισε μεταπολεμικά η πατρίδα μας. 

Οι Ευρωπαίοι μάς θεωρούν τη «σκατότρυπα» του ευρωπαϊκού Νότου! Ένα «φίλτρο» το οποίο θα συγκρατεί όλη τη μιζέρια, τη βρωμιά και την επικινδυνότητα που έρχεται από τη Μέση Ανατολή... 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. -που εξελίσσεται σε πολιτική τερατογένεση, ειδικά αν λάβει κάποιος υπόψη του τις αποκαλύψεις για τη νομική στήριξη των αντιεξουσιαστών απευθείας από τους άτυπους συμβούλους του υπουργείου Δικαιοσύνης- είναι αδύνατον να χειριστεί με επιδεξιότητα και αποτελεσματικότητα όλα αυτά τα θανάσιμα προβλήματα. 

Τι θα κάνει σε περίπτωση που κληθεί από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί στον Πόλεμο της Συρίας; Ποια θα είναι η θέση της Αθήνας σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύρραξης Μόσχας - Άγκυρας; Με ποια πλευρά θα ταχθεί, εάν επεκταθούν οι εχθροπραξίες στα νερά του Αιγαίου; 

Μέχρι τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει παραδεχθεί κατ΄ επανάληψη ότι είναι άπειρος και έχει ομολογήσει μια λίστα λαθών. Αισθάνεται ικανός σε μια τέτοια περίπτωση και σε μια τόσο επικίνδυνη κατάσταση να τα φέρει εις πέρας μόνος του; 

Σε λίγες ημέρες, υποχρεωτικά, θα κλυδωνίζεται το Κοινοβούλιο και, κατ' επέκταση, όλη η χώρα από τους εφαρμοστικούς νόμους που θα επιχειρήσει να περάσει. Είναι θέμα εβδομάδων για να καταλάβουν εκατοντάδες επιχειρηματίες με «κόκκινα» δάνεια ότι χάνουν οριστικά το βίος τους! Δηλαδή ο Τσίπρας, αυτός που ξέρουμε, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα ηφαίστειο στο εσωτερικό της χώρας και μια πολεμική αναμέτρηση στα σύνορα μας, ενώ η περιοχή θα κατακλύζεται από πολεμικούς και οικονομικούς μετανάστες. 

Ο θεός να βάλει το χέρι του, γιατί μπορεί να έχουμε γεγονότα που πραγματικά θα στείλουν τη χώρα δεκαετίες πίσω. Ίσως είναι η πιο άτυχη στιγμή της μεταπολεμικής περιόδου αλλά και των μνημονιακών ετών που στο τιμόνι βρίσκεται ένας τόσο άπειρος πολιτικός, με ελάχιστες ή και καθόλου διεθνείς γνωριμίες. 

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ)-14/12/2015]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger