Αρχική » » Άλλος ένας χαμένος χρόνος για τους ΕΜΘ

Άλλος ένας χαμένος χρόνος για τους ΕΜΘ


Δεν δόθηκε λύση ούτε για την εισφορά 2%. 

Ο χρόνος έφυγε, αλλά κανένα ουσιαστικό πρόβλημα δεν λύθηκε για τους στρατιωτικούς. Όχι μόνο τα μεγάλα, αλλά ούτε και τα «μικρά», όπως είναι για παράδειγμα η εισφορά του 2% για το διάστημα που υπηρετούσαν ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης οι ΕΜΘ. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς θητείας έφερε και πάλι το θέμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, θέτοντας ζήτημα για το πώς γίνεται με βάση νόμο του...1974 να θεωρεί η πολιτεία ότι οι εισφορές που οι ΕΜΘ πλήρωναν κανο­νικά κατά τον χρόνο που υπηρετούσαν ως ΟΠΥ ήταν «κοινωνι­κοί πόροι» και όχι κανονικές εισφορές και, μάλιστα, παρά το γε­γονός ότι οι ΕΜΘ κατέβαλλαν στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας κα­νονικά εισφορές που κατέβαλλαν και οι υπόλοιποι στρατιωτι­κοί. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι “πλούσιοι” δεκανείς και λοχίες κατέβαλλαν πόρους υπέρ των “φτωχών” ανώτατων αξιωματικών!» λένε οι ΕΜΘ, ζητώντας το δίκιο τους, και θυμί­ζουν πως οι θιγμένοι ΕΜΘ έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά προς τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια, διότι η αδικία είναι κατάφωρη και λύση στον ορίζοντα δεν φαίνεται. 

«Οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλλη­λοβοήθειας στερούνται κάθε νομι­κού ερείσματος, εφαρμόζοντας την παραπάνω κράτηση εις βάρος μας. Παρακαλείσθε, κ. υπουργέ, όπως πράξετε ό,τι είναι δυνατόν προς άρση της αδικίας αυτής και της επίλυσης του παραπάνω προβλήματος», σημειώνουν, ευελπιστώντας σε καλύτερες ημέρες. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-24/12/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger