Αρχική » » ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ


Με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» βρίσκο­νται οι Ένοπλες Δυ­νάμεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, μιας και η κρίση στη Συρία ολοένα και φουντώνει, ενώ έχουν συγκε­ντρωθεί σχεδόν όλα τα στρα­τεύματα του κόσμου για την «τελική αναμέτρηση». Επειδή, λοιπόν, ο πόλεμος που ήδη διεξάγεται στη γει­τονιά μας μπορεί να έρθει και προς Αιγαίο μεριά, στις Ένο­πλες Δυνάμεις έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», ενώ με ανησυχία παρακολουθούν οι επιτελείς την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων....
 
Για αυτό το λόγο ο ελληνικός στρατός ετοιμάζεται ακόμη και για το χειρότερο σενάριο, μιας γενικής σύρρα­ξης! Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμμα­τισμό του ΓΕΣ, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2015 κορυφώθηκαν οι δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε ολόκλη­ρο τον ελλαδικό χώρο. 

Η επιχειρησιακή εκπαίδευση έχει ως σκοπό την αύξηση της ετοιμότητας των Σχηματισμών και Μονάδων σε τομείς ό­που, άμεσα (τακτική μάχης, βολές, τακτικές αποφυγής από όπλα ή μέσα του ε­χθρού) ή έμμεσα (επιχειρήσεις επιρρο­ής, κυβερνοπόλεμος, ηλεκτρονικός πό­λεμος), επηρεάζουν ουσιαστικά τη διεξα­γωγή και το αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων. 

Η διεξαγωγή ρεαλιστικών ασκήσεων μι­κρών κλιμακίων, η εκτέλεση αποτελεσμα­τικών βολών με όλα τα είδη οπλισμού, η ανάπτυξη πρωτοβουλίας και επιθετικού πνεύματος, η εκτέλεση τακτικών και ουσιαστικών αναγνωρίσεων, οι επανδρώ­σεις τοποθεσιών, η λήψη μέτρων για την αποφυγή αιφνιδιασμού και η εκμετάλ­λευση των μέσων επιτηρήσεως και των πληροφοριών, είναι μερικοί από τους πα­ράγοντες που το ΓΕΣ προσδίδει ιδιαίτε­ρη βαρύτητα. 

Ενδεικτικά τον μήνα Νοέμβριο πραγμα­τοποιήθηκαν Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ημέρα και νύχτα με εξέταση αντικειμένων επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων, Βολές Πυροβο­λικού, Όλμων Αντιαρματικών και Φορη­τού Οπλισμού, Βολές Πληρωμάτων Αρ­μάτων, Βολές Επιθετικών Ελικοπτέρων, Πτήσεις Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ), Επανδρώσεις Τοποθεσιών Ά­μυνας, ΤΑΜΣ Ανακατάληψης Βραχονησί­δων, Αμφίβιες Επιχειρησιακές Εκπαιδεύ­σεις Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, Επιχει­ρησιακές Αναγνωρίσεις. 

Το προσωπικό του Στρατού Ξηράς, (Στε­λέχη όλων των βαθμίδων, Οπλίτες θητεί­ας, Εθνοφύλακες), ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις και τις αυξημένες απαιτή­σεις των εκπαιδευτικών δραστηριοτή­των, αποδεικνύοντας εμπράκτως την α­φοσίωση του στο καθήκον και την υψηλή επαγγελματική του κατάρτιση. 

Σε ανάλογη ετοιμότητα βρίσκεται τόσο το Πολεμικό Ναυτικό, όσο και η Πολεμι­κή Αεροπορία. Τα «γεγονότα», άλλωστε, είναι κοντά! 

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-08/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger