Αρχική » » Στην ανέχεια τα στελέχη ΕΔ

Στην ανέχεια τα στελέχη ΕΔ


• Ενώ η κυβέρνηση δίνει εκατομμύρια για σάπιο στρατιωτικό εξοπλισμό...
• Οργή και απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων για τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που ετοιμάζεται να επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω των μνημονιακών νόμων.
• «Σε καμιά χώρα της Ε.Ε. δεν έχουν επιβληθεί μειώσεις της τάξης του 50%-60% στις αποδοχές στρατιωτικών».

Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και απόστρατοι κάνουν λόγο για μέτρα εξανδραποδισμού, που σπρώχνουν στην ανέχεια χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και καταγγέλλουν τους κυβερνώντες, αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεών τους. Σημειώνουν ταυτόχρονα ότι οι συνεχόμενες μειώσεις στις εξοπλιστικές δαπάνες κινδυνεύουν να πλήξουν την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας, την ίδια στιγμή που, όπως καταγγέλλουν, υπάρχουν παραγγελίες και παραλαβές «μη αξιόμαχου» στρατιωτικού υλικού!...

Οι Έλληνες στρατιωτικοί καλούνται να ζήσουν με μισθούς πείνας, σημειώνουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι συνεχόμενες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές περικοπές έχουν καταστήσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε «παρίες» της Ευρώπης. «Σε καμιά χώρα της Ε.Ε. δεν έχουν επιβληθεί μειώσεις της τάξης του 50%-60% στις αποδοχές στρατιωτικών», σημειώνουν αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Είναι ντροπή...»

Η «Α» επικοινώνησε και μίλησε με τον Κωνσταντίνο Ιατρίδη, ιπτάμενο, αντιπτέραρχο, πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας. «Είναι ντροπή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να λαμβάνει μισθό 1.400 ευρώ και οι αρχηγοί των Σωμάτων 1.300 ευρώ», τόνισε. «Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα περικοπών συντάξεων που έγιναν με τον Ν.4093/12 και να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για μερική αποκατάσταση των συντάξεων των στρατιωτικών», συνέχισε ο ίδιος και κατήγγειλε: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, παρά τις επανειλημμένες επαφές μας, δεν δεσμεύεται απέναντι μας ούτε για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ ούτε πολύ περισσότερο ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις. Δεν υλοποιούν καμιά προεκλογική υπόσχεσή τους», θυμίζουμε, ότι προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., προκειμένου να αποσπάσει ψήφους από τις Ένοπλες Δυνάμεις υποσχόταν να εκτελέσει στο ακέραιο την απόφαση του ΣτΕ.

Τα ήξεις αφήξεις του υπουργείου, κατήγγειλε ο κ. Ιατρίδης και ανέφερε: «Όταν ένας υπουργός αδυνατεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, τότε για λόγους ευθιξίας πρέπει να παραιτείται»!!

Ο ίδιος σημείωσε ότι «το ηθικό και το αξιόμαχο του Στρατεύματος έχει κλονιστεί από την ανάλγητη πολιτική των κυβερνήσεων». Ωστόσο, υπογράμμισε πως «το Στράτευμα εκτελεί τα καθήκοντά του με την ψυχή, την καρδιά και τα πιστεύω του». Δεν μπορεί, τόνισε, «ένας ιπτάμενος να παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα για 1.500 ευρώ και σήμερα να του μιλούν για νέες μειώσεις μέσω του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο». Ο κ. Ιατρίδης, αναφέρθηκε και στις περικοπές των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα, σημειώνοντας ότι «κινδυνεύουν οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατεύματος».

Λάβροι κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί. «Υπάρχουν συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης από τις συνεχόμενες περικοπές», μας ανέφερε αξιωματικός του Στρατού Ξηράς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, σε διαδοχικές ανακοινώσεις της, αναφέρει: «Το νέο Μνημόνιο προβλέπει ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος, διαλύει τα ταμεία μας και προαναγγέλλει δήθεν εξορθολογισμό του μισθολογίου, ήτοι νέες περικοπές». Τα μέλη της Ένωσης καλούν «τους αρμόδιους υπουργούς να διορθώσουν τις άδικες αποφάσεις για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και να ανασύρουν στη μνήμη τους ότι έλεγαν προεκλογικά και μετεκλογικά».

Την ίδια ώρα, βέβαια, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σπρώξει ακόμα βαθύτερα σε συνθήκες φτώχειας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραγγέλλει με χρήματα του ελληνικού λαού, όλα τα «σαπάκια» του αμερικάνικου στρατού. Ο Π. Καμμένος, αγνοώντας την κραυγή αγωνίας των στρατιωτικών για παραλαβή αξιόμαχου πολεμικού υλικού, προχωρά σε συμβάσεις μεγάλου κόστους και αμφίβολης επιχειρησιακής αξίας.

Ενδεικτική είναι η παραγγελία των μεταχειρισμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, από αμερικανική Lockheed που θα παραδοθούν το 2023, αν και δόθηκε προκαταβολή περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια!

Όπως και η αγορά ελικοπτέρων «Απάτσι», που αφού χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τον αμερικανικό στρατό σε εμπόλεμες περιοχές, τώρα μοσχοπουλιούνται στην ελληνική κυβέρνηση, παρότι στρατιωτικοί και διπλωματικοί κύκλοι κάνουν λόγο για «άχρηστο» πολεμικό υλικό!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΕΝΙΚΟΣ"(14/12/2015):


(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 16/12/2015 – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger