Αρχική » » Μια κίνηση του ΓΕΝ που αξίζει να επισημανθεί

Μια κίνηση του ΓΕΝ που αξίζει να επισημανθεί


Του ΠΕΤΡΟΥ ΤΡΟΥΠΙΩΤΗ 
ptroupiotis@yahoo.gr

Ένα από τα προβλήματα αυτής της χώρας είναι ότι πολύ εύκο­λα “δοξάζει" κάποιους και αντί­στοιχα πολύ εύκολα τους "ρίχνει στα τάρταρα". Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς, που ίσως τελικά γι' αυτό να φταίνε και οι ίδιοι τις περισσό­τερες φορές με την πολιτική τους και τα όσα υπόσχονται και δεν κάνουν. Όμως, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που περνούν από το "Ωσαννά" στο "Σταύρωσον". Αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα και όλες τις δο­μές της κοινωνίας μας.... 

Και το μεγάλο θέμα δεν είναι μόνο ότι ανεβάζουμε και κατεβάζουμε ανθρώπους, αυτό ίσως να ήταν ένα θέμα που τελικά μπορεί να απασχολού­σε μόνο τους ίδιους. Είναι ότι απαξιώ­νουμε και τις όποιες θετικές αποφάσεις που έχουν πάρει τα συγκεκριμένα πρό­σωπα, καθώς επίσης και δεν χρησιμο­ποιούμε ποτέ την πείρα ανθρώπων που έχουν περάσει από κάποια θέση και όσο και να είναι κάτι έχουν να μας πουν. Κάποια ιδέα, κάτι θα έχουν παρα­τηρήσει, κάτι θα είχαν σχεδιάσει. 

Και επίσης, παράλληλα με αυτό, δεν τιμούμε τους ανθρώπους που βοήθησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον χώρο που υπηρέτησαν, που έδωσαν έστω αυτό που μπορούσαν, που για κάποια χρόνια προσπάθησαν να κά­νουν τη ζωή της κοινωνίας καλύτερη. 

Κι αυτό είναι ίσως το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια κοινωνία. Να α­διαφορήσει, να "πετάει" στα αζήτητα ανθρώπους που κάποιες παλαιότερες εποχές, είτε πρωταγωνιστούσαν, είτε εν πάση περιπτώσει κινούντο σε κάθεχώρο προσπαθώντας για το καλύτερο. 

Γι' αυτό και θεωρώ πολύ θετική και αξιέπαινη την α­πόφαση του αρχηγού του Γε­νικού Επιτελείου Ναυτικού, του αντιναύαρχου (Π.Ν.) Γε­ωργίου Γιακουμάκη, με αφορμή την αυριανό εορτασμό του Αγίου Νικολάου, προστάτη του Ναυτικού, να οργανώσει πλου της φρεγάτας "Κουντουριώτης", χθες Παρασκευή στον Σαρωνικό, και ένα είδος ασκήσεων, με επιβαίνοντες στο πλοίο πρώην αρχηγούς Ναυτικού, Στόλου, αλλά και απόστρατους αξιωματικούς του Ναυτικού. 

Έτσι ώστε να δείξει ότι το Ναυτικό όχι μόνο δεν ξεχνά αλλά και τιμά τα στελέχη του, που υπηρέτη­σαν παλαιότερα. Και οι απόστρατοι του Ναυτικού από τη μία να νιώσουν τη χαρά να βρίσκονται και πάλι μέσα στον χώρο όπου έζησαν για πολλά χρόνια, αλλά και τη συγκίνηση ότι το Ναυτικό δεν τους ξέχασε. 

Καθώς επίσης και να μπορέσουν να συζητήσουν με τα νέα μέλη της οικογέ­νειας του Πολεμικού Ναυτικού για τις εμπειρίες τους, αλλά και για να μάθουν πώς κινούνται σήμερα τα πράγματα. 

Η κίνηση αυτή, θεωρώ ότι όχι α­πλώς είναι άξια συγχαρητηρίων, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί. Και αντίστοιχες κινήσεις να μην κά­νουν μόνο στις ένοπλες δυνάμεις αλλά και σε άλλους χώρους της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Κάτι τέτοιο θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση για να δείξει ο κάθε χώρος ότι τιμά αυτούς που τον υπηρέτησαν και να μεταφέρουν την εμπειρία τους στους επομένους. 

Είναι θέμα πολιτισμού. 

Υ.Γ.: Πρέπει να επισημάνω την ευ­γένεια αλλά και την πολύ καλή διάθεση για συνεργασία και συζήτηση με τους απόστρατους του κυβερνήτη και όλου του προσωπικού της φρεγάτας, κάτι που επισημάνθηκε θετικά από τους παλαίμαχους ναυτικούς, καθώς και το ότι ο Αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος (Π.Ν.) Κωνσταντίνος Καραγεώργης, τί­μησε με την παρουσία του τον πλου της φρεγάτας. 

Και βέβαια, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΝ, αντιπλοίαρχο Διαμαντή Χριστοδούλου, που, με τη συνηθισμένη ευ­γένεια και εξυπηρετικότατα, βοήθησε τους δημοσιογράφους να δουν από κο­ντά τη θετική αυτή κίνηση του Πολεμι­κού Ναυτικού. 

(ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ-05/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger