Αρχική » » Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων


Το σύνολο της συνδρομής που παρέχουν οι Ένοπλες Δυνά­μεις από τα τέλη Αυγούστου, στην προσπάθεια διαχείρισης του προσφυγικού, γνωστοποίησε χθες το ΓΕΕΘΑ. Η κίνηση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να αναδείξει το μέγεθος των ίδιων πόρων που έχουν αφιερωθεί, δίχως την ανάλογη ευρωπαϊκή βοήθεια. Συνδέεται και με τη στρα­τηγική που διαμορφώνει η κυβέρνηση ενόψει της μίνι συνό­δου κορυφής της Πέμπτης ανάμεσα στην Τουρκία και επτά χώρες της Ε.Ε., περιλαμβανομένης της Ελλάδας.... 

Συγκεκρι­μένα, από το ΓΕΕΘΑ γνωστοποιήθηκε ότι έχουν διατεθεί τρία στρατόπεδα για να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα πρώτης υπο­δοχής (hotspots) στη Λέσβο (Παραδέλι), στη Λέρο (Λεπίδα) και στην Κω (Λινοτόπι). Επιπλέον, έχουν διατεθεί μηχανήμα­τα και υπηρεσίες για τη διαμόρφωση των hotspots σε Λέσβο, Λέρο, Κω και Χίο. Με τη βοήθεια του Στρατού Ξηράς έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του hotspot Λέρου, με τη μετα­φορά 110 οικίσκων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν όχι από τον Αύγουστο έχουν διατεθεί 135.000 μερίδες συσσιτίου στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας στα νησιά αλλά και στην Αττική. 

Ο Στρατός παρασκευάζει 2.600 μερίδες συσσιτίου ημερησίως, προς 5 ευρώ η μερίδα. Γνωστοποιούν, επίσης, ότι ο Στρατός διαθέτει προσωπικό σε επιτελικές θέ­σεις, αλλά και στα hotspots και στο κέντρο προσωρινής φιλο­ξενίας στο Ελληνικό. Επίσης, διατίθενται σκηνές και μερίδες σίτισης στον Νομό Μαγνησίας, ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιούν διαρκώς επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης. Τέλος, τα οχήματα της υπηρεσίας Πρώτης Υποδο­χής στην Ορεστιάδα, στη Λέσβο και στην Αθήνα τροφοδο­τούνται με καύσιμα από τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ 
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-15/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger