Αρχική » » Σία, λοιπόν, κι αράξαμε...

Σία, λοιπόν, κι αράξαμε...


Σύρε πες στους Σκοτσέζους ότι δεν πρέπει να τιμούν τον Γουάλας. 

Την κυρία Σία Αναγνωστοπούλου δεν τη γνωρίζω. Έχω ακουστά ότι είναι ιδιαίτερα καταρτισμένη. Άποψη μου είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των επιστημόνων της Αριστεράς, που θεωρούν «πρόοδο» ό,τι έχει σχέση με το έθνος, εκεί­νης της μερίδας που έρχεται από ένα παρελ­θόν το οποίο έχει εν πολλοίς ξεπεραστεί, αλ­λά, όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα οι αλλαγές έρχονται με ταχύτητες πολύ μικρές. 

Αυτά που λέει σήμερα η κυρία Σία τα έχουμε ακούσει τις εποχές που στην Ελλά­δα η Αριστερά έπασχε από... το σύνδρομο της «καταπίεσης». Η συντριβή στην άδικη σύρ­ραξη που η ίδια προκάλεσε και η οποία κράτησε τη χώρα δεκαετίες πίσω, της δημιούρ­γησε συμπλέγματα, αλλά και απέχθεια προς καθετί που «η άλλη πλευρά» ασπαζόταν. Βεβαίως, ουδείς θέλει τα Ελληνόπουλα (και όχι «Ελληνάκια», όπως τα θέλει η Αριστερά) να μαθαί­νουν μόνο τη φωτεινή πλευρά της Ιστορί­ας. Καλό είναι να μάθουν και για το προαι­ώνιο μειονέκτημα των Ελλήνων, την αυτο­καταστροφική τάση προς τη διχόνοια και τον διχασμό. 

Όχι, όμως, το αρνητικό να κα­ταστεί το κύριο και ό,τι το θετικό να πετα­χτεί στο καλάθι. Τι είπε, λοιπόν, η κυρία Σια: «Πρέπει να πάψουν να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων για την Ιστορία, όπως αυτή δι­δάσκεται στο σχολείο». Δικαίωση, δηλαδή, των λεχθέντων υπό του κ. Φίλη για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. «Στην Ελλάδα εθνική Ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή, αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική Ιστορία των Ελλήνων. 

Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο όμως δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα, αλλά είναι ένα με­γάλο εθνικό γεγονός επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη Ιστο­ρία». Δηλαδή, να μαθαίνουμε την Ιστορία όπως τη βλέπει ένας «τρίτος» ο οποίος, ασφαλώς, δεν έχει κανέναν λόγο να τη δει όπως εκείνος του οποίου οι προγο­νοί την έζησαν και του τη με­τέδωσαν από στόμα σε στό­μα ή από πηγές γραπτές. «Ο εθνικιστής έχει τη μανία ότι τα κατορθώματα του έθνους του αποτε­λούν εθνική ιδιομορφία. Ο εθνικιστής θεω­ρεί ότι ο Κολοκοτρώνης υπήρξε επειδή ήταν Έλληνας και επειδή ο ηρωισμός είναι ίδιον της φυλής, ενώ ο ιστορικός τον κατατάσσει (ως ηρωική μορφή μιας ευρωπαϊκής περιό­δου επαναστάσεων». 

Μάλιστα, κυρία Σία. Σύρε πες τα αυτά στους Σκοτσέζους και πες τους ότι δεν πρέ­πει να τιμούν τον Γουάλας ως ήρωα επει­δή τον κατηύθυνε η σκοτσέζικη ψυχή, αλλά επειδή είναι κάτι σαν τον Ριχάρδο τον Λεοντοκαρδο! Άσε μας, ρε Σία! Κι αράξαμε... 

Η ΑΚΙΣ 
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-21/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger