Αρχική » » Ο Πούτιν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Πούτιν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων


ΜΟΣΧΑ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Αχιλλέας Πατσούκας 

Από την πρώτη στιγμή που ο πρόεδρος Πούτιν υποσχέθηκε πως θα κάνει τον Ερντογάν να πληρώσει, όχι μία, αλλά πολλές φορές για την σκηνοθετημένη κατάρριψη του ρωσικού μα­χητικού SU-24 από το τουρκικό F-16, στην «Ανεξαρτησία» υπογραμμίσαμε πως ένα από τα όπλα που διαθέτει η Μόσχα, απέναντι στην Άγκυρα είναι και αυτό της διπλωματικής πίεσης, σε μια σειρά θεμάτων που καίνε την τελευταία.Ένα από τα ζητήματα αυτά, που για την Τουρκία αποτελεί ανοιχτή πληγή για την έξωθεν εικόνα της, είναι αυτό της Γενοκτονίας των Ποντίων...
 
Πάνε λίγες μέρες που μέσω συγ­κεκριμένης ιστοσελίδας στο διαδί­κτυο (www.change.org) πολίτες ενώ­νουν τις υπογραφές τους προκειμένου τα δύο νομοθετικά όργανα της Ρω­σίας, η Άνω και η Κάτω Δούμα και φυσικά και ο Ρώσος πρόεδρος, να κά­νουν δεκτό το αίτημά τους προκειμέ­νου η Ρωσική Ομοσπονδία να ανα­γνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων από την Τουρκία. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Ρώσος πρόεδρος και τη γνωρίζει αλλά και τη βλέπει με πο­λύ θετικό μάτι. 

Με την ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά κόμματα μέχρι στιγμής να μην έχουν πάρει θέση για την πρωτο­βουλία αυτή, που αφορά τη μνήμη των 700.000 Ελλήνων, θα είχε βαρύνουσα σημασία και θα εξέθετε την πολιτική ηγεσία της χώρας μας, ο Ρώσος πρό­εδρος για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια να ενδιαφερθεί για τους Πόντι­ους, κάτι που κανονικά θα όφειλε να το πράττει ο εκάστοτε πρωθυπουργός της Ελλάδας. 

Υπενθυμίζουμε πως την επόμενη μέρα της επανένωσης της Ρωσίας με την Κριμαία, ο Ρώσος πρόεδρος υπέ­γραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο αποκατέστησε τους Έλληνες της Χερσονήσου της Κριμαίας, οι οποίοι την περίοδο του Στάλιν, μαζί με άλλους λαούς που κατοικούσαν στην περιοχή, όπως Αρμένιοι και Γερμανοί, είτε εκτελέστηκαν είτε εκτοπίστηκαν. 

Εκτός από την υπογραφή του (που για πολλούς μπορεί να θεωρηθεί κάτι το τυπικό) και στην πράξη έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον, καθώς με εν­τολή του έχει απαιτήσει οι Έλληνες της Κριμαίας να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ρώσους, τους Ου­κρανούς και τους άλλους λαούς που κατοικούν στην περιοχή. 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-08/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger