Αρχική » » Νέο «ψαλίδι» σε εκτός έδρας και οδοιπορικά

Νέο «ψαλίδι» σε εκτός έδρας και οδοιπορικά


«Τετελεσμένα γεγονότα» καταγγέλλουν ΠΟΑΣΥ ΠΟΑΞΙΑ. 

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αστυ­νομικών, μετά από τα... κακά μαντάτα που μετα­φέρθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικών του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στους εκπροσώπους των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων. Αυτό, καθώς έρχονται νέες περι­κοπές και στα εκτός έδρας των αστυνομικών. 

Η ΠΟΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ενη­μερώθηκε εγγράφως στις 11 Δεκεμβρίου και ...
την επόμενη μέρα εκ­πρόσωποί της συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με το θέμα της τροποποίησης των ισχυουσών διατάξεων περί δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και αποζημίωσης εκπαίδευσης αστυνομικών κατ’ εφαρμογή του Ν. 4336/2015. Το σχετικό έγγραφο που τους είχε σταλεί είχε τον χα­ρακτηρισμό του «κατεπείγοντος», όταν μάλιστα οι διατάξεις του σχε­τικού νόμου ορίζουν προθεσμίες που εκπνέουν τη 19-05-2016, ενώ με νεότερη εγκύκλιο παρατείνονται έως τα τέλη μηνός Σεπτεμβρίου του 2016. 

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρεται στην ανακοίνω­ση της ΠΟΑΣΥ, δεν μπορούν να αντιληφθούν τη σκοπιμότητα του εγγράφου και την κοινοποίησή του παραμονή της σύσκεψης. Αρχι­κά, τα προεδρεία των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, εξέφρασαν τηλεφωνικά την έντονη διαμαρτυρία τους, επισημαίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι, ούτως ώστε αυτή η σύσκεψη να χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσα. Κατά τη σύσκεψη, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγον­τες, τους ενημέρωσαν ότι έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες συσκέ­ψεις για το ίδιο θέμα στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ και ότι οι αρχηγοί του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος συμφώνησαν ήδη επί του περιεχομένου του σχεδίου προεδρικού διατάγματος. 

Οι ένστολοι συνδικαλιστές αναρωτιούνται έως πότε, ειδικά το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και πόσω μάλλον το ΓΕΕΘΑ, θα προ­ηγείται και θα δρομολογεί τις εξελίξεις για τους ένστολους μη λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του Σώματος της Ελληνικής Αστυ­νομίας, αλλά και την υπόσταση του υπουργείου Εσωτερικών και Δι­οικητικής Ανασυγκρότησης. Επισημαίνουν, ακόμα, ότι σε σχετικό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμέ­νος, μνημονεύει και αναφέρεται εκτενώς στην τύχη του ΤΕΑΠΑΣΑ χωρίς να του έχει εκχωρηθεί τέτοια αρμοδιότητα. 

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. δηλώνουν πως «είναι απαράδεκτο οι υπηρεσιακοί παράγοντες να αποφασίζουν ερήμην των εκπροσώ­πων των συνδικαλιστικών ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και να έχουν την αξίωση να ζητούν την τελευταία στιγμή τη σύμφω­νη γνώμη τους, φέρνοντάς τους μάλιστα προ τετελεσμένων γεγονό­των και ειλημμένων αποφάσεων». 

Κώστας Παπαδόπουλος 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-19/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger