Αρχική » » ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ


• Γλιτώσαμε στο παρά πέντε την πτώχευση με τίμημα ένα τρίτο μνημόνιο.
• Τώρα κινδυνεύουμε να... υποταχθούμε στην Τουρκία. 
• ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ... ΚΟΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ. 

Είναι ακόμη μία, από τις δεκάδες φορές, που σελίδες αυτής της εφημερίδας, αναφέρονται στην ασχετοσύνη του πρωθυπουργού (ο Θεός να τον κάνει) Αλέξη Τσίπρα. Ο άνθρω­πος που χρειάστηκε λίγους μόλις μήνες για να φτάσει την χώρα στην πτώχευση και που έφτασε στο σημείο να υπογράψει ένα τρί­το μνημόνιο για να γλιτώσουμε την καταστροφή (με τίμημα που θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας), έρχεται τώρα, με τις πολιτικές του, να μας κάνει να κινδυνεύουμε να χάσουμε ακόμα και τα σύνορά μας...
 

Το θέμα των κοινών περιπο­λιών με την Τουρκία, επανήλθε δυ­ναμικά στο προσκήνιο, γεγονός που φαίνεται καθαρά και από τις παλιότερες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και από τις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικα­νού Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος στην ουσία... νίπτει τας χείρας του και μας λέει: «Βρεί­τε τα μεταξύ σας με την Τουρκία». Αν σε αυτό συμπεριλάβουμε και τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να κινείται προς «Ενιαί­ο Αμυντικό Χώρο Ελλάδας-Τουρκίας», τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο τραγικά απ’ ότι φοβόμασταν. Σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου, «προκειμένου να αποκλιμακωθεί η εκρηκτική κατάσταση η Κυβέρνηση φοβάται ότι ίσως θα επιτραπούν οι κοινές ελληνοτουρκι­κές περιπολίες στο Αιγαίο»! 

Αυτό σημαίνει ότι δέχεται κοινές περιπολίες των ακτοφυλακών των δύο χωρών, παραχωρείται δικαίω­μα αποστολών έρευνας και διάσω­σης στην τουρκική ακτοφυλακή και ποιος ξέρει τι άλλο. 

Μπορεί όλα αυτά ν' ακούγονται υ­περβολικά, ωστόσο κρύβουν μία μεγάλη αλήθεια. Η Ελλάδα είναι πλέον μόνη της, χωρίς καμία υπο­στήριξη από κανένα (ούτε Ευρώ­πη, ούτε Αμερική), ενώ ο κ. Τσίπρας κατάφερε να χάσουμε την συμπάθεια και όλων των άλλων (Ρωσία, Αραβικές χώρες). 

Τι να πρωτοθυμηθούμε: Τη μη α­ναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους; Τις μυστικές μπίζνες με το Ισραήλ; Τη διακοπή των σχέσε­ων με την Ρωσία; 

Αυτό που έμεινε είναι η πλήρης υ­ποταγή στη Μέρκελ και τον.. «Σουλτάνο» Ερντογάν. 

Αλίμονο αν έχει πιστέψει ο Τσίπρας στην βοήθεια που του έτα­ξαν οι Ευρωπαίοι. Η εμφάνιση της FRONTEX με περιπολίες στα σύ­νορά μας, δείχνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανη να ελέγ­ξει το παιχνίδι που παίζουν κάποιοι στην πλάτη μας και που έχει ως στόχο να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία. 

Μετά την Ευρώπη και η Αμερική στο πλευρό των Τούρκων 

Ποιος δεν θυμάται την πρωτοφανή δήλωση Γιουνκέρ με την οποία ουσιαστικά καλούσε την Ελλάδα να συνενωθεί με την Τουρκία (!) σε ό­τι αφορά τον τομέα της ασφά­λειας, εκφράζοντας μάλιστα την α­πορία του για το γεγονός ότι απορρίφθηκε από την Ελλάδα η πρότασή του για κοινή δύναμη α­κτοφυλακής (!) από Έλληνες και Τούρκους στο Αιγαίο. 

Και ο Γιουνκέρ δεν σταμάτησε ε­κεί. Συνέχισε λέγοντας και άλλα α­πίθανα για τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας, συνηθισμένος να τρώει φά­πες και ν’ αστειεύεται με τον Γιούνκερ, τα αντιμετώπισε και αυ­τά με αφέλεια. Όπως το παρακά­τω: 

«Είχα για παράδειγμα προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντι­δράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελλη­νικών νησιών. Οι Τούρκοι συμφω­νούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακω­νόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Μερικές φορές μιλάμε μακριά από τα πραγματικά θέματα της ζωής, χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκά οργανωμένη ακτοφυλακή», είχε πει τότε ο Γιούνκερ, λέγοντας μάλιστα ότι θα επαναφέρει την πρόταση. Και η πρόταση απ’ ότι φαίνεται επανήλθε και η FRONTEX έρχεται και οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους... 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υ­πουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, απέφυγε να πάρει ξεκά­θαρη θέση ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναε­ρίου χώρο. 

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέ­ντευξης Τύπου, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, ο επικε­φαλής της αμερικανικής διπλωμα­τίας ερωτηθείς να ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο με αυτά στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας α­πάντησε: 

«Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν δι­πλωματικούς διαύλους για να διευθετούν θέματα του Αιγαίου και δεν πρόκειται να αλλάξω εγώ αυ­τούς τους διαύλους εδώ σήμερα». Από την πλευρά του και για το ίδιο θέμα ο Νίκος Κοτζιάς, είπε πως η χώρα μας τάσσεται πάντα υπέρ της εφαρμογής του Διεθνούς Δι­καίου και πρόσθεσε: 

«Νομίζουμε ότι τα τελευταία γεγο­νότα στα σύνορα της ανατολικής Τουρκίας επιβεβαιώνουν την ανά­γκη να διδαχθούμε με προσοχή α­πό τη σχέση ανάμεσα σε εθνική κυριαρχία, εθνικά δικαιώματα και παραβιάσεις. Νομίζω και ελπίζω ό­τι και η τουρκική ηγεσία κάνει σκέ­ψεις πάνω σε αυτό»». 

Νωρίτερα, ο Τζον Κέρι είχε συνα­ντηθεί και με τον Πρωθυπουργό, στον οποίο υποσχέθηκε (χωρίς τί­ποτα απτό) οικονομική ανάπτυξη... Συμπερασματικά, ν’ αναφέρουμε ότι κάθε μέρα που περνάει με τον Τσίπρα στο τιμόνι και την Αξιωμα­τική Αντιπολίτευση σε... εμφύλιο, η χώρα κινδυνεύει να γίνει έρμαιο στις ορέξεις των γειτόνων της. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-05/12/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger