Αρχική » » Το deal Καραμανλή - Αλέξη, ο Προκόπης και τα παιχνίδια σε διπλό ταμπλό με την Ν.Δ

Το deal Καραμανλή - Αλέξη, ο Προκόπης και τα παιχνίδια σε διπλό ταμπλό με την Ν.Δ


Όλο το παρασκήνιο για τις στενές σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον αρχηγό του ΣΎΡΙΖΑ. 
Ο Τσίπρας είπε «ναι» στο 3ο μνημόνιο με τις ευλογίες του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. 
Η «Α» φέρνει σήμερα στο φως όλο το παρασκήνιο των σχέσεων του Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα. Μια σχέση η οποία υφάνθηκε μέσα από την πολιτική αλληλοεξάρτηση των δύο ανδρών. 
Ο Τσίπρας έχει αναλάβει την υποχρέωση να «ξεχάσει» την περίοδο Καραμανλή και τις ευθύνες του. 
Ο Καραμανλής δείχνει να έχει παραδοθεί στη Μέρκελ, ενώ εντείνονται οι φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει επικεφαλής μιας οικουμενικής κυβέρνησης. 

Του Γιώργου Τράγκα 

Ο ένας (Τσίπρας) ήθελε την απαραίτητη ανοχή και βοήθεια για να ανέ­βει στην εξουσία, ο άλ­λος (Καραμανλής) ήθελε να μην ερευνηθεί τίποτα για τη δική του πρωθυπουργία και την ευθύνη για το χρέος και ταυτόχρονα να αφήσει περιθώρια για την επάνοδό του στην εξουσία, όταν θα «σάπιζε» το φαινόμενο του Αλέξη. 

Χθες αποκαλύφθηκε, με δηλώ­σεις των κυρίων Ευάγγελου Αντώναρου, Θεόδωρου Ρουσόπουλου και ...Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι οι δύο άνδρες είχαν ανοιχτή γραμμή επι­κοινωνίας, όταν ο Τσίπρας διαπραγματευόταν με τη Μέρκελ στις Βρυξέλ­λες το 3ο μνημόνιο. Εκείνη τη δραμα­τική νύχτα, ο Καραμανλής τον παρό­τρυνε να «κάνει το χρέος του απέναντι στη χώρα» και να δεχθεί όσα του έδι­νε η Μέρκελ! (Διαβάστε ένα συγκλο­νιστικό ρεπορτάζ για τους διαλόγους στο «CRASH» που κυκλοφορεί.) Δη­λαδή, ο πρώην πρωθυπουργός και «βασικός μέτοχος» της Ν.Δ., με τις αποκαλύψεις αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες -ουσιαστικά- «μοιράζεται» την πολιτική ευθύνη για το 3ο σφαγιαστικό μνημόνιο το οποίο έφερε ο Τσίπρας, εκφράζοντας, φυσι­κά, την άποψη της καραμανλικής Νέ­ας Δημοκρατίας. Ποιος οπαδός του κόμματος και ποιοι πολίτες περίμεναν να ακούσουν ότι ο πρώην πρωθυ­πουργός θα είναι ο σύμβουλος -και μάλιστα στις πιο κρίσιμες στιγμές- του 40χρονου πρωθυπουργού, ο οποίος ναυάγησε στις Βρυξέλλες και μαζί του ναυάγησε ολόκληρη η χώρα; Και, ασφαλώς, είναι μεγάλη υποκρισία τώρα να παρίσταται σιωπηλός στη Βουλή και να ψηφίσει «Όχι» σε όλα τα νομοσχέδια που κουβαλάει ο Τσίπρας! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής δείχνει να έχει παραδοθεί πλήρως στη Μέρκελ, ενώ εντείνονται οι φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει επικεφαλής μιας οι­κουμενικής κυβέρνησης, αρκεί να γί­νουν δεκτοί κάποιοι όροι του. Ένας από αυτούς αφορά στην επιμήκυνση του χρέους και ένας άλλος στο πάγωμα -για ένα διάστημα- της εντάσεως της φοροκαταιγίδας. Με αυτούς τους δύο όρους, θέλει να επιτύχει την επανεμφάνισή του στο πολιτικό σκηνικό σαν «μεσσίας». Από την άλλη πλευρά, ο Τσίπρας, σε πλήρη συνεννόηση, τη σκαπουλάρει... Σε όλες τις περιπτώ­σεις, η Μέρκελ τούς χρησιμοποιεί σαν μαριονέτες! 

Ο ρόλος του Προκόπη 

Η σχέση Καραμανλή - Τσίπρα εί­ναι παλιά. Μαζί με τον στενό συνεργά­τη του, σημερινό Πρόεδρο της Δημο­κρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για πολλούς και ευνόητους λόγους στήρι­ξαν σε όλη τη διαδρομή του, έως το Μαξίμου, τον Αλέξη Τσίπρα και τον συμβούλευαν καθοριστικά σε καίρια ζητήματα, ακόμα και σε θέματα τακτι­κής, απέναντι στην κυβέρνηση Σαμα­ρά - Βενιζέλου. Δηλαδή, Καραμανλής - Παυλόπουλος φρόντιζαν να έχουν... τα νώτα τους καλυμμένα και προωθού­σαν τα μελλοντικά τους πλάνα, «παί­ζοντας σε διπλό χαμηλό» και με Σαμα­ρά και με Τσίπρα. 

Οι αποκαλύψεις για την κόντρα του Καραμανλή με τους Αμερικανούς και ο «φάκελος Πυθία» ήταν μια καλή βά­ση για να δουλέψουν οι στενοί φίλοι του Καραμανλή και ο Προκοπής Παυ­λόπουλος ένα γερό λίφτινγκ στο «κου­ρασμένο προφίλ» του Καραμανλή από την εκλογική συντριβή τον Οκτώβριο του 2009. 

Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημο­κρατίας, ως νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, φρόντισε για την ενο­ποίηση των Συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και για την ομογενοποιημένη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές. Το δίδυμο Καραμανλή - Παυλόπουλου, «παίζον­τας παιχνίδια» με Σαμαρά και Τσίπρα, ήξερε πότε θα ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και είχε φροντίσει να συμφωνήσει με τον Αλέξη να προταθεί για την Προεδρία ο Προκοπής Παυλόπουλος. Μάλιστα, οι πληροφο­ρίες λένε ότι «έστησαν» ολόκληρη «πα­ράσταση» για να πείσουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι εκείνος θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έτσι ώστε να διαρρεύσει το όνομά του και να υπάρχει αυτόματη μαζική αντίδρα­ση από τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά, θα είχαν έτοι­μο τον Προκόπη, με το επιχείρημα ότι ήταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, που, όταν οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές έκαιγαν την Αθήνα, απλώς... κοιτούσε, αφού είχε το δόγμα της αμυντικής στάσης της Αστυνομίας, δη­λαδή να κάθονται μακριά οι αστυνομι­κοί και να κοιτάνε τους εμπρηστές και τα φλεγόμενα κτίρια. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως το δημοψήφισμα που εστάλη προς έγκριση στη Βουλή το συνέταξε ο Προκόπης Παυλόπου­λος, σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα! 

Η συνάντηση στο σπίτι του Καμμένου 

Βέβαια, λίγες ώρες προτού ριφθεί ο κύβος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τσίπρας και Καμμένος, στο σπίτι του υπουργού Άμυνας στη Βου­λιαγμένη, προσπάθησαν να πείσουν τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. να γίνει εκείνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Καραμανλής, όμως, αρνήθηκε να αναλάβει τα καθήκοντα του «ανεύθυνου» Προέδρου της Δημοκρατίας και επέμεινε στον Προκόπη Παυλόπουλο. Τη νύχτα της ίδιας μέρας, ο Καμμένος -τη­λεφωνικά- ανακοίνωσε στον Προκόπη ότι θα γινόταν Πρόεδρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεφωνική συνομι­λία διήρκεσε αρκετά λεπτά της ώρας και έγινε σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, με τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κλαίει και τον υπουργό Άμυνας, βουρκωμέ­νο, να ζει τις ιστορικές στιγμές... 

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, οι σχέσεις των 4 ανδρών (Καραμανλή, Τσίπρα, Καμμένου και Παυλόπου­λου) εδράζουν στην ακόλουθη πολιτι­κή συμφωνία τους, την οποία αγνοεί πλήρως η σημερινή Ν.Δ.: 

Α) Ο Καραμανλής και η παρου­σία του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο εγγυώνται την ανοχή της καραμανλικής βάσης του κόμματος απέναντι στον Αλέξη Τσί­πρα στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου και στην όσο το δυνατό μεγαλύτε­ρη μακροημέρευσή του στο Μαξίμου. 

Β) Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα καταστεί ο καλύτερος και ωφελιμότερος νομικός σύμβουλος του Αλέξη και θα φροντίζει, ως ανώτατος άρχοντας, να ξεπερνάει τις δύσκολες στιγμές: Δη­λαδή, με πράξεις Νομοθετικού Περιε­χομένου, με στημένα Συμβούλια Πολι­τικών Αρχηγών που δεν καταλήγουν πουθενά, αλλά επικοινωνιακά ωφε­λούν την κυβέρνηση. 

Γ) Ο Τσίπρας έχει αναλάβει την υποχρέωση να «ξεχάσει» την περίοδο Καραμανλή και τις ευθύνες του απέ­ναντι στο χρέος, το οποίο διογκώθηκε και επί των ημερών του. Έχει αναλάβει, επίσης, να ξεχάσει πλήρως, αναφερόμενος στους προκατόχους του, τόσο τον Καραμανλή όσο και τη Ν.Δ. επί των ημερών του. Βάλλει μόνο ευ­θέως εναντίον του διδύμου Σαμαρά - Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου, αγνοώντας επιδεικτικά ότι το χρέος προκλήθηκε κυρίως επί ημε­ρών Σημίτη, με τους εξοπλισμούς και τις απευθείας αναθέσεις Ολυμπια­κών Αγώνων και στη συνέχεια επί Καραμανλή με την «ήπια προσαρμο­γή», τα δομημένα ομόλογα και τα «τάγματα των αγγέλων». 

Δ) Ο Τσίπρας απεδέχθη, επίσης, να υπάρχουν εντός της κυβέρνησής του υπουργοί και στελέχη τα οποία να ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του Καραμανλή και να είναι φίλοι του από παλιά. 

Ο Σαμαράς και το... χρέος 

Ο Αντώνης Σαμαράς, τον τελευ­ταίο καιρό, έλεγε και ξανάλεγε: «Πο­τέ δεν με ενόχλησε ο Καραμανλής κα­τά το διάστημα της πρωθυπουργίας μου. Για το μόνο που με πήρε στο τη­λέφωνο ήταν για να εκφράσει την αντίδρασή του απέναντι στο ενδεχόμενο να ξεκινήσει οικονομική έρευνα για το χρέος που θα συμπεριλάβανε και την περίοδό του». 

Κίνδυνος διάσπασης 

Παραμονή εκλογών για την ανά­δειξη νέου αρχηγού στη Ν.Δ., όλα όσα αποκαλύπτονται για τις «καυτές» σχέ­σεις Καραμανλή - Παυλόπουλου με Τσίπρα - Καμμένο φέρνουν ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο διάσπασης της μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης. Οι τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας, καταγγέλλουν ότι ο Καραμαν­λής, μέσω διαρροών, τάσσεται υπέρ του Μεϊμαράκη για να παραμένει ο Τσίπρας στο Μαξίμου και να υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας Οικουμε­νικής με την παραμονή του Τσίπρα στον πρωθυπουργικό θώκο. 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-19/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger