Αρχική » » Μυστικοί πράκτορες σε παράνομα τζαμιά υπό τον φόβο του «ISIS»

Μυστικοί πράκτορες σε παράνομα τζαμιά υπό τον φόβο του «ISIS»


Οι πληροφορίες για στρατόπεδα μελών του «ISIS» σε γειτονικές χώρες -Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια- προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό. 
Ακόμα και στο Διαδίκτυο «διαφημίζονται» αυτοσχέδιοι μουσουλμανικοί λατρευτικοί χώροι ανά την Ελλάδα. 

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή 

Αυξάνεται ανησυχητικά ο κίν­δυνος μετατροπής των παράνομων τζαμιών στην Αθήνα σε σημεία στρατολόγησης τζιχαντιστών, μετά και την παραδοχή από τους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. ότι από τη χώρα μας έχουν περάσει ακραία ισλαμικά στοι­χεία, ορισμένα εκ των οποίων ενδεχομένως να παραμένουν και εντός συνόρων. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερ­μού, καθώς οι πληροφορίες για στρατόπεδα μελών του «ISIS» σε γει­τονικές χώρες -Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια- δημιουργούν ανησυχία και προβληματισμό. 

Αίσθηση προκαλεί, μάλιστα, το γεγονός ότι ένας από τους πολλούς διεθνείς διαδικτυακούς ιστότοπους ... (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της «Α») διαφημίζει και παράνομους θρησκευτικούς μουσουλμανικούς χώρους στην Ελλάδα, ανοίγοντας ενδεχομένως ορέξεις σε ακραία στοιχεία που ενέχονται με την τρομοκρατία. 

Παράλληλα, έντονη είναι η κινη­τικότητα ατόμων - συνδέσμων με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» που προέρχονται από την Αίγυπτο και άλλα βορειοαφρικανικά κράτη και διατηρούν επικοινωνία με φονταμενταλιστικά στοιχεία στην Τουρ­κία, γεγονός που έχει κινητοποιήσει αναλόγως τους αρμόδιους για τη δη­μόσια ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη από τον περασμένο Αύγουστο η τουρκική εφημερίδα «Milliyet» είχε εντοπίσει το θέμα και έγραφε ότι κομ­βόι με τζιχαντιστές από την Κωνσταν­τινούπολη κινούνται διαρκώς προς τα κεντρικά Βαλκάνια. 

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε χθες στη Βουλή και ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προ­γράμματος της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ζητώντας να μάθει από τους αρμοδίους τι προτίθενται να κάνουν για τα παράνομα τζαμιά και πώς θα αποτρέ­ψουν τον κίνδυνο να μετατραπούν σε εκκολαπτήρια ριζοσπαστικών ισλαμιστικών τρομοκρατικών στοιχείων. 

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας 

Σύμφωνα με τις διεθνείς Αρχές Ασφαλείας άλλωστε, οι παράνομοι θρησκευτικοί χώροι θεωρούνται επί­φοβοι για προσηλυτισμό βίαιων και φανατικών στοιχείων. Γ ία τον λόγο αυτόν, μάλιστα, σε πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας. 

Στην Ιταλία, ο υπουργός Εσωτε­ρικών, Αντζελίνο Αλφάνο, ανακοί­νωσε ότι ως ασπίδα κατά της τρομο­κρατίας έχει την πρόθεση να κλείσει παράνομα τζαμιά και παράνομους μουσουλμανικούς χώρους λατρείας, στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρο­μοκρατίας. Αντίστοιχη πρόθεση για κλείσιμο παράνομων τζαμιών εκδή­λωσε και ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο του Βελγίου, στο πλαί­σιο των μέτρων που λαμβάνει η κυ­βέρνησή του για τον ίδιο σκοπό. 

Μάλιστα, οι αποφάσεις της «μίνι» Συνόδου Κορυφής κάθε άλλο παρά ευνοϊκές είναι για τι χώρα μας, και αυτό γιατί η συμφωνία που υπήρ­ξε δημιούργησε περαιτέρω ανησυ­χία στους αρμοδίους. Αναλυτικότε­ρα, η δυνατότητα που δίνεται κατά περίπτωση σε όλες τις χώρες βορει­ότερα της Ελλάδας να κλείνουν όποτε το επιθυμούν τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζουν σε ελ­ληνικό έδαφος απροσδιόριστο αριθ­μό προσφύγων (ανάμεσα στους οποίους ενδεχομένως και «ύποπτα» άτομα), αυξάνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα η χώρα μας, εκτός από απλό πέρασμα τζιχαντιστών, να γίνει και τόπος μόνιμης εγκατάστασής τους. 

Εκτιμώντας τις παραπάνω παρα­μέτρους, αναγκαία όσο ποτέ καθί­σταται η δημιουργία νόμιμου λα­τρευτικού χώρου για τους μουσουλ­μάνους στην Αττική, όχι μόνο για λό­γους στοιχειωδών ανθρωπίνων δι­καιωμάτων αλλά και για λόγους εθνικής ασφάλειας. Υπέρμαχος της θέσης αυτής εμφανίζεται και η περι­φερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία υποστηρίζει ότι η Τοπική Αυ­τοδιοίκηση πρέπει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ευθύνες της, με δεδο­μένο ότι η Αττική δέχεται την πλειονότητα των προσφύγων μετά την εί­σοδό τους στη χώρα μας μέσω των νησιών του Αιγαίου. 

Άλλωστε, όπως αναφέρει και ο κ. Βαρβιτσιώτης στην ερώτησή του, έπειτα και από τα τρομοκρατικά χτυ­πήματα μίσους που δέχθηκε η Γαλλία, είναι σαφές ότι η Ελλάδα οφεί­λει έγκαιρα να λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για το ενδεχόμενο ανά­λογων επιθέσεων στη χώρα μας, η οποία έχει καταστεί το κύριο πέρα­σμα για τους πρόσφυγες, ανάμεσά τους και πιθανούς τρομοκράτες, όπως αποδείχθηκε εξάλλου και με την ταυτοποίηση των δύο τρομο­κρατών που αιματοκύλισαν το Πα­ρίσι, οι οποίοι και είχαν περάσει από τη Λέρο. 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-02/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger