Αρχική » » ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Οι τελευταίες εξελίξεις σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Οι τελευταίες εξελίξεις σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό


Πραγματοποιήθηκε η τε­λετή ορκωμοσίας νέων Αξιω­ματικών Υγειονομικού, Στρα­τολογικού-Στρατιωτικών Νο­μικών Συμβούλων στις εγκα­ταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμά­των στη Θεσσαλονίκη. Στην τελετή παρέστη ο υπαρχηγός ΓΈΕΘΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Παρασχόπουλος, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος και επέδωσε τα ξίφη. Επίσης παρέστησαν αντι­προσωπείες Αξιωματικών των ΕΔ-ΣΑ και εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Προξενικών και Πανεπιστημιακών Αρχών καθώς και συγγενείς των ορκισθέντων.... 

Από τη Σχολή αποφοίτη­σαν 23 Αξιωματικοί εκ των οποίων 2 Ελληνοκύπριοι και 3 αλλοδαποί και οι οποίοι κατανέμονται ως εξής: 8 στον Στρα­τό Ξηράς (5 ιατροί, 1 κτηνία­τρος, 1 οδοντίατρος, 1 φαρμακοποιός), 3 στο Πολεμικό Ναυτικό (ιατροί), 1 στην Πολε­μική Αεροπορία (ιατρός), 6 στο Σώμα Στρατολογικού- Στρατιωτικών Νομικών Συμ­βούλων. 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε επιχειρη­σιακή εκπαίδευση στην Περιο­χή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο. Η εκπαίδευση διεξήχθη σύμφωνα με τις Γενικές και Ει­δικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως του ΓΕΣ και περιέλαβε μεταξύ των άλλων αντικειμένων βο­λές Πυροβολικού (ημέρα και νύχτα), Βολές Μάχης φορητού οπλισμού και πολυβόλων, κα­θώς και ΤΑΜΣ «Εξάλειψης Αεροπρογεφυρώματος». 

Απόπειρα να ξαναστηθούν στα πόδια τους ΕΛΒ και ΕΛΒΟ

• Συνεχείς επαφές του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας για την αύξηση της δραστηριότητας στους δύο κλάδους 
• Η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της ΕΛΒΟ (Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων) και της ΕΑΒ (Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας) αποτελεί άμεσο στόχο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Του ΦΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΦΗ 

Με αυτή την προ­οπτική έγιναν οι επαφές του αναπλη­ρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας με αρμόδιους φορείς. Ο Δημήτρης Βίτσας πραγματοποίησε για τον σκοπό αυτόν επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τη ΜΕΡΥΠ (Μεραρχία Υποστηρίξεως), τη ΣΔΙΕΠ (Σχολή Διοί­κησης και Επιτελών), το Γ’ ΚΝΟ (Κτηνιατρικό Νοσοκομείο) και τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ (Ελ­ληνική Βιομηχανία Οχημάτων). 

Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ στη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΜΕΡΥΠ, απευθυνόμενος στο προσωπικό του σχηματισμού επισήμανε τη σημασία και τον ρόλο που παίζει η διοικητική μέριμνα στη στήριξη των Ενόπλων Δυνά­μεων, ώστε να φέρουν με επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους. Ευ­χαρίστησε το προσωπικό της ΜΕ­ΡΥΠ για τη μεγάλη τους προσπά­θεια «ώστε, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, να διατηρείται το επί­πεδο της ετοιμότητας πολύ υψηλό και να καλυτερεύει συνεχώς». 

Ακολούθως επισκέφθηκε την ΕΛΒΟ, όπου είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων. Με­ταξύ άλλων τόνισε ότι το ΥΠΕΘΑ εκδηλώνει το ενδιαφέρον του να αναλάβει την εποπτεία της ΕΛΒΟ, που σήμερα έχει το υπουρ­γείο Οικονομικών, ώστε να προ­ωθηθεί άμεσα η ανασυγκρότηση της επιχείρησης. 

Ο κ. Βίτσας διευκρίνισε πως αυτό μπορεί να γίνει σε πρώτη φάση με διάφορα μικρά προ­γράμματα του Στρατού Ξηράς και ταυτόχρονα με ανοίγματα και σε στρατούς άλλων χωρών, ενώ πρόσθεσε πως η υπόθεση της ΕΛΒΟ θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι τέλος Φεβρουάριου και η εταιρεία να επανεκκινήσει και να αυξήσει τη δραστηριότητά της. 

Στο πλαίσιο των σχετικών κα­τευθύνσεων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, που αφορούν στην επικοινωνία του προσχεδίου της Εθνικής Αμυντι­κής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ) με όλους τους εμπλεκό­μενους εταίρους, είχε γίνει, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), σχετική παρουσίαση από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ταφύλλη. Επίσης, πραγματοποι­ήθηκε συνάντηση επιτελών της ΓΔΑΕΕ και του ΓΕΣ με εκπρο­σώπους των συλλογικών φορέων της Ελληνικής Αμυντικής Βιομη­χανίας (ΕΕΑΕΑΑ και ΣΕΚΠΥ) για θέματα που αφορούν την τυ­χόν εμπλοκή αυτής στην υποστή­ριξη προγραμμάτων των Ενό­πλων Δυνάμεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των εταιρειών IDE, ΕΑΒ, MILTECH και ELFON. 

Σπριντ του ΓΕΕΘΑ για την ολοκλήρωση των hot spots 

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκε­ται ο σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ (Γενι­κού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας) σχετικά με τη λειτουργία των υπο­δομών για πιστοποίηση και μετεγ­κατάσταση προσφύγων, δεδομέ­νου ότι η χώρα μας έχει αναλάβει να σηκώσει αυτό το βαρύ φορτίο και να είναι έτοιμη μέχρι τις 15 Φε­βρουάριου. Το έργο αυτό έχουν επωμιστεί τα Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Μετανάστευ­σης, τα οποία στελεχώθηκαν με μέ­ριμνα ΓΕΣ από προσωπικό της το­πικής ΑΔΤΕ, καθώς και της ΕΛ.ΑΣ., στην περιοχή των Κέν­τρων Καταγραφής Προσφύγων- Μεταναστών (Hot Spot) στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω. Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμε­ων σε αυτή την προσπάθεια είναι τεράστια. Επισημαίνεται ωστόσο ότι δεν θα υπάρχει παρέμβαση των Ε/Δ στο κύριο έργο των λοιπών εμπλεκομένων φορέων όπως στο έρ­γο ταυτοποίησης και ασφάλειας που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ. ή στο θαλάσσιο έργο. 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-08/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger