Αρχική » » ΠΩΣ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΠΩΣ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Η απόρρητη έκθεση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής αποστολής στη Λιβύη και η σύνδεση με τη χώρα μας. 

Τι σημαίνει η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο; Αυτό το ερώτημα κυριαρχεί στα πολιτικά πηγαδάκια ανά τη χώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου αλλού χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού. Προφανώς, αν δεν τη δούμε να ξεδιπλώνεται στην πράξη, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για τα οφέλη ή τις ζημιές που θα προκύψουν από την εμπλοκή της Βορειοατ­λαντικής Συμμαχίας. Ωστόσο, η πρόσφατη έκθεση -29 Ιανουάριου, διέρρευσε μέσω WikiLeaks- του επιχειρησιακού διοικητή του Ναυτικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μεσόγειο (EUNAVFOR MED), υποναύαρ­χου Ενρίκο Κρεντεντίνο, για τα επιτεύγματα της Επιχείρησης «Σοφία» στα διεθνή χωρι­κά ύδατα πλησίον της Λιβύης αποτελεί μια πολύ καλή πρόγευση για το πώς θέλουν ΗΠΑ - Γερμανία να εξελιχθεί η αντιμετώπιση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών και στα ελληνικά σύνορα. 

Ο κ. Κρεντεντίνο πρώτα επαινεί τον... εαυ­τό του για τα επιτεύγματά του το εξάμηνο περίπου που δραστηριοποιείται η «Σοφία» στα διεθνή ύδατα κοντά στη Λιβύη, τονίζο­ντας ότι έχει μειωθεί η μεταναστευτική ροή από την αποκαλούμενη «Κεντρική Διαδρο­μή» της Μεσογείου, ιδίως σε σχέση με την «Ανατολική». Στη συνέχεια όμως ρίχνει τη «βόμβα μεγατόνων»: «Παρότι είναι πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αναχαιτιστούν τα κυκλώματα των διακινητών μεταναστών, η EUNAVFOR MED έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα τους πρώτους έξι μήνες της ζωής της. Σε αυτό το πλαίσιο, το βασικό μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα είναι πως η ΕΕ είναι ικανή να οργανώσει μια στρατιωτική επιχείρηση σε χρόνο-ρεκόρ, επι­δεικνύοντας ισχυρή αποφασιστικότητα και αξιομνημόνευτη ενότητα στην επίτευξη ενός σκοπού, όπως φανερώνεται από τη συμμετοχή 22 κρατών-μελών στην Επιχείρηση». 

Με λίγα λόγια, μην απορήσετε αν μετά τη Frontex και το ΝΑΤΟ δείτε να πλέουν στα νερά του Αιγαίου και σκάφη της EUNAVFOR MED, με το επιχείρημα πως, αφού αποδεί­χτηκε αποτελεσματική στην Κεντρική Μεσόγειο, γιατί να μην είναι και στη δική μας «αυλή», στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως, άλλωστε, παρατηρούν γεωστρατηγικοί ανα­λυτές πίσω από αυτή τη σύμπραξη ΝΑΤΟ - ΕΕ κρύβεται ένα καλά οργανωμένο κοινό σχέδιο ΗΠΑ - Γερμανίας οι επιπτώσεις του οποίου για την Ελλάδα είναι άγνωστες αυτή τη στιγμή στην ολότητά τους γι' αυτό και πολύ επικίνδυνες... 

Ακόμα και επέμβαση στην ξηρά! 

Η όρεξη του ευρωπαϊκού Ναυτικού στη Λιβύη έχει ανοίξει για τα καλά. Το γράφει ξεκάθαρα στην περιώνυμη έκθεσή του ο κ. Κρεντεντίνο, ο οποίος ζητά από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ να επισπεύσουν τη διαδικα­σία για τον σχηματισμό «αξιόπιστης» κυβέρ­νησης στη χώρα, η οποία στη συνέχεια θα προσκαλέσει την ευρωπαϊκή δύναμη να επι­χειρήσει εντός των χωρικών της υδάτων και αργότερα, γιατί όχι, να προχωρήσει και σε χερσαία επέμβαση! Καλά πληροφορημένες πηγές δεν αποκλείουν το ίδιο σχέδιο, με τις αναγκαίες βεβαίως προσαρμογές του στην ελληνική πραγματικότητα, να εφαρμοστεί το αμέσως προσεχές διάστημα στο Αιγαίο, όπου μια «αξιόπιστη» κυβέρνηση, που δεν είναι απαραίτητο να είναι αυτή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα προσκαλέσει, με δική της πρωτοβουλία βεβαίως τον ευρωπαϊκό στρατό στα χωρικά μας ύδατα και στη συνέχεια αυτός θα αναπτυ­χθεί ακόμα και στην ελληνική ενδοχώρα... 

Έχει πολύ ενδιαφέρον, πάντως, ο τρό­πος που αναπτύσσει τη συλλογιστική του ο στρατιωτικός διοικητής της EUNAVFOR MED, ο οποίος δεν σκέφτεται με το δικό του μυαλό ή, τουλάχιστον, όχι μόνο με το δικό του, αλλά και με αυτό του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον: «Πρέπει να συνεχιστούν αυτές οι απομακρυσμένες [σ.σ.: "outreach" στο αγγλικό κείμενο] δραστηριότητες από τη στιγμή που τα περιφερειακά κράτη-κλειδιά και οι οργανι­σμοί που έχουν εμπλακεί, σε σύγκριση με την περίοδο λίγο μετά την έναρξη της Επιχείρησης, δείχνουν τώρα πολύ πιο θετική διάθεση απέ­ναντι στην αποστολή της "Σοφίας"». 

Πώς το είχε γράψει ο Άλκης Αλκαίος για την Ελλάδα; «Πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι».... 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-19-25/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger