Αρχική » » Οι μετανάστες που θα μείνουν στην Ελλάδα δύσκολα θα φύγουν

Οι μετανάστες που θα μείνουν στην Ελλάδα δύσκολα θα φύγουν


Όσοι εγκλωβίζονται στη χώρα μας δεν είναι πρόσφυγες και θα πρέπει να παραμείνουν σε κέντρα κράτησης ή να απελαθούν.

Η σημερινή κυβέρνηση αντιμετώπισε με απίστευτη προχειρότητα το ζήτημα του προσφυγικού. Αντί να συνεχίσει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που λειτουργούσε αποτρεπτικά στην είσοδο μεταναστών έδωσε σήμα πέρυσι στα κυκλώματα διακινητών ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που εφαρμόζει χαλαρά κριτήρια σε ό,τι αφορά την παροχή ασύλου και την προώθηση προσφύγων ή μεταναστών στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Η θεωρία ότι οι μετανάστες λιάζονται και μετά εξαφανίζονται είναι ενδεικτικό της ελαφρότητας με την... οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση το ζήτημα του μεταναστευτικού στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Frontex οι Σύροι πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας αντιπροσωπεύουν πλέον ποσοστό κάτω του 50% επί του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που καταφτάνουν στα ελληνικά εδάφη. 

Η χώρα μας έχει γίνει ο βασικός προορισμός μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική, τη Σομαλία, το Ιράν και το Πακιστάν, ενώ το 2014 οι ροές εκδηλώνονταν κυρίως μέσω της Ιταλίας ή και της Ισπανίας. 

Τώρα που έχουν κλείσει ντε φάκτο τα βόρεια σύνορά μας μέσω των αυστηρών ελέγχων εισόδου που έχουν καθιερώσει οι αρχές των Σκοπίων, υπάρχει ο κίνδυνος να εγκλωβισθούν στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες. Ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μουζάλας εκτιμά ότι ένας αριθμός μεταναστών μέχρι τις 70.000 είναι διαχειρίσιμος, όμως εάν συνεχισθεί από την πλευρά της Τουρκίας η είσοδος 4.000 ανθρώπων σε καθημερινή βάση, μπορεί ο τελικός αριθμός των εγκλωβισμένων αλλοδαπών να είναι πολλαπλάσιος των κυβερνητικών εκτιμήσεων.

Σε αυτό το σημείο υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος οι μετανάστες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα επειδή δεν θα εγκρίνεται η προώθησή τους στην υπόλοιπη Ευρώπη να παγιδευθούν μόνιμα στη χώρα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα δεν έχουν χαρακτηρισθεί πρόσφυγες αλλά μετανάστες. Βρίσκονται παράνομα στο ελληνικό έδαφος και πρέπει να απελαθούν για να επιστρέψουν στη χώρα τους. Επειδή όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι χώρες προέλευσης των μεταναστών δεν εγκρίνουν εύκολα την επιστροφή των απελαθέντων, είναι ορατός ο κίνδυνος δεκάδες χιλιάδες μετανάστες να παραμείνουν υπό κράτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα ή να περιφέρονται αναζητώντας τρόπο μετακίνησής τους στη Δύση. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-ΠΑΝΟΣ ΑΜΥΡΑΣ-24/02/2016)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger