Αρχική » » Το ποτάμι των προσφυγών δεν γυρίζει πίσω

Το ποτάμι των προσφυγών δεν γυρίζει πίσω


Το ΝΑΤΟ έκανε δεκτές όλες τις τουρκικές απαιτήσεις. 

Καμία επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών και προσφύγων δεν προβλέπεται, τελικά, από τη δράση της μόνιμης ναυτικής ομάδας του ΝΑΤΟ (SNMG-2) στο Αιγαίο. Αυτό, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Η Τουρκία διαμήνυσε μέσω του εκπροσώπου της στο ΝΑΤΟ ότι ποτέ δεν συμφώνησε σε επαναπροώθηση πα­ράνομων μεταναστών, αφήνοντας τη δύναμη της SNMG-2, η οποία ξεκίνησε τις περιπολίες της χθες, Παρασκευή, πρακτικά χωρίς ουσιαστικό έργο.... 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, Μίχαελ Χένγιες, η αποστολή της SNMG-2 θα είναι η «παρακολούθη­ση και προώθηση πληροφοριών στους αρμόδιους οργα­νισμούς της Ελλάδας και της Τουρκίας»! Με άλλα λόγια, απολύτως τίποτα. Υποτίθεται πως ζητήθηκε από τη Γερ­μανία, την Ελλάδα και την Τουρκία, στο πλαίσιο του ΝΑ­ΤΟ, από την SNMG-2 (η οποία, ούτως ή άλλως, περιπολεί μόνιμα στην Α. Μεσόγειο) να αναλάβει δράση στο Αιγαίο για τον περιορισμό των ρευμάτων των αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν απογοητευτικό. Η Τουρκία, και όπως αναμενόταν άλλωστε, αντέδρα­σε σφόδρα σε κάθε σενάριο επαναπροώθησης και έτσι το θέμα δεν τέθηκε καν προς περαιτέρω συζήτηση. 

Έτσι, το μόνο που θα κάνει, πλέον, η νατοϊκή δύναμη θα είναι απλώς να παρατηρεί τις βάρκες των παράνομων μετανα­στών και προσφύγων να περνούν στα εθνικά χωρικά ύδατα. Κάτι που ήδη κάνουν οι ελληνικές υπηρεσίες, απλώς παρατηρώντας... Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Οι Τούρκοι, για να συμφωνήσουν στις περιπολίες της συμ­μαχικής δύναμης SNMG-2, δεν θέτουν μόνο θέμα αποστρατιωτικοποίησης των Δωδεκανήσων και της Λήμνου, αλλά αμφισβητούν το μισό Αιγαίο. Συγκεκριμένα, ζητούν οι περιπολίες να γίνονται ανατολικά του 25ου μεσημβρι­νού και δυτικά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και το σημείο μεταξύ ελληνικών νησιών και τουρκικών παρα­λίων να μείνει αφύλακτο, για να αλωνίζουν οι Τούρκοι διακινητές. 

Εν ολίγοις, θέλουν το Αιγαίο από τον 25ο με­σημβρινό και ανατολικά μια «γκρίζα ζώνη», όπου θα περι­κλείονται όλες μαζί οι αξιώσεις της Άγκυρας σε βάρος της Ελλάδας. Από τη μη αναγνώριση των συνόρων έως την αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ελληνικών νησιών και, βεβαίως, της υφαλοκρηπίδας. Οι Γερμανοί, από την πλευρά τους, έκαναν δεκτές όλες τις τουρκικές απαιτήσεις στα όργανα του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή η SNMG-2 να ετοιμάζεται να αναλάβει δράση στο Αιγαίο, χωρίς ο χώρος δραστηριοποίησής της να έχει προσδιοριστεί επαρκώς και τα τουρκικά πλοία να πλέουν με νατοϊκό μανδύα, αμφισβητώντας τις ελληνικές αρμο­διότητες έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. 

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-27/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger