Αρχική » » Αλέξη μου, πρέπει να διαβάσεις για τον Μέτερνιχ και την Ιερά Συμμαχία

Αλέξη μου, πρέπει να διαβάσεις για τον Μέτερνιχ και την Ιερά Συμμαχία


Χαμογέλασα ακούγοντας ότι καλέσαμε για διαβουλεύσεις στην Αθήνα την πρέσβειρά μας στην Αυστρία. Έτσι, δώσαμε, την ευκαιρία στους Αυστριακούς να φωνάξουν σε όλη τη ρατσιστική και ξενοφοβική Ευρώπη, ότι “Οι Έλληνες πρέπει να βάλουν μυαλό”. Σίγουρα, οι συμπατριώτες του Μέτερνιχ είναι γελοίοι και θέλουν πολύ κράξιμο αλλά δυστυχώς, είναι οι «δυνατοί» της όλης ιστορίας! 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και το έργο του δεν έχει απασχολήσει, όπως φαίνεται, ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική παρέα του. Σίγουρα δεν είναι θαυμαστές του ''Μαγεμένου Αυ­λού" ή δεν έχουν νιώσει ποτέ την ένταση αλλά και τη μελαγχολία του ''Ρέκβιεμ". Όπως θεωρώ βέβαιο ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει διαβάσει ποτέ, ούτε μια αράδα, για τον υπουργό Εξωτε­ρικών της Αυστρο-Ουγγαρίας και τον ιθύνοντα νου της διαβόητης Ιεράς Συμμαχίας, ο οποίος κατέστειλε όλα τα απε­λευθερωτικά Κινήματα της Ευρώπης και εστράφη με πρωτοφανή εχθρότητα εναν­τίον της Επαναστάσεως των Ελλήνων το 1821, συντονίζοντας όλες τις ανθελληνι­κές κινήσεις και ενέργειες. 

Αν ο Αλέξης ήταν περισσότερο «διαβα­σμένος» και είχε κάποιες ιστορικές γνώσεις, θα ήξερε ότι ...τότε και τώρα, η Γερμανία ήταν εκείνη που έβαζε τη Βιέννη να κάνει όλο το «παιχνίδι» εναντίον μας. Αυτή ήταν ο μαέστρος της ευρωπαϊκής ανθελληνικής ορχήστρας. Επίσης, ο τιμονιέρης της πολύπαθης πατρίδας μας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το Βερολίνο, μαζί με τη Βιέννη, ήταν πάντα οι καλύτε­ροι φίλοι των Τούρκων. 

Οι καλύτεροι Γερμανοί και Αυστριακοί αξιωματικοί ήταν στρατιωτικοί σύμβου­λοι της Άγκυρας και εκείνοι που εκπαί­δευσαν τον στρατό του Κεμάλ. Ιστορική λεπτομέρεια: Ο Ρήγας Φεραίος συνελήφθη στην Τεργέστη και οδηγήθηκε στη Βιέννη. Εκεί ανακρίθηκε, από τους Αυ­στριακούς, μετά από συνεννόηση με τον Σουλτάνο. Κατόπιν, οι Αυστριακοί τον παρέδωσαν μαζί με τους 7 συντρόφους του στους Τούρκους του Βελιγραδιού. Φυλακίστηκε σε φρούριο και ύστερα από πολλά βασανιστήρια, στις 24 Ιουνί­ου του 1798, στραγγαλίστηκε και πέταξαν το πτώμα του στον Δούναβη μαζί με τους εκτελεσθέντες επίσης συντρόφους του... 

Αν ο Αλέξης είχε στοιχειώδες πολιτικό ταλέντο και ιστορικές γνώσεις, όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί που είναι κοντά του ή απέναντι του, στην Αντιπολίτευση, δεν θα δεχόντουσαν σε καμία περίπτω­ση να τους «δουλεύει» τόσο πολύ η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και η σημερινή - σύγχρο­νη Ιερά Συμμαχία, που στοχεύει να εξασθενίσει πλήρως τη χώρα, να τη συρρι­κνώσει και να την παραδώσει βορά στον τουρκικό επεκτατισμό. Είναι ανόη­το και δείχνει έναν ερασιτεχνισμό να πι­στεύεις ότι οι Γερμανία-Αυστρία θα τη­ρήσουν συμφωνίες ή υποσχέσεις που δίνουν μέσα στη φωλιά της ηγεσίας του γερμανικού αετού, δηλαδή στις Βρυξέλ­λες. Δεν υπάρχει ούτε μία ενέργεια τους που να μην κατατείνει στην περαιτέρω φθορά και πλήρη απίσχναση της εθνι­κής άμυνας και την αφυδάτωση της δι­πλωματικής ισχύος της χώρας. 

Η Μέρκελ παίζει τον ρόλο του «καλού μπάτσου» που είναι φιλικός και δείχνει διατεθειμένος να βοηθήσει για να τηρη­θούν συμφωνίες, φωνάζοντας ότι “θέλει μία Ευρώπη χωρίς φράχτες” και από την άλλη πλευρά δίνει οδηγίες στον «κακό μπάτσο» που είναι η Αυστρία, να συντο­νίσει και να ηγηθεί όλων των γερμανι­κών φύλων (Σλοβενία, Κροατία) και του κεντρο-ευρωπαϊκού μπλοκ (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία). Επίσης, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυ­λο, το Βερολίνο δίνει οδηγίες στα Σκό­πια να σηκώσουν φράχτες και να σφρα­γίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, αφού η Μέρκελ είναι αυτή που προετοιμάζει και την αναγνώριση της FYROM ως «Μακε­δονίας» και την ένταξη των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. 

Δεν σας κρύβω ότι χαμογέλασα ακούγοντας ότι καλέσαμε για διαβουλεύσεις στην Αθήνα την πρέσβειρά μας στην Αυστρία. Έτσι, δώσαμε την ευκαιρία στους Αυστριακούς να φωνάξουν σε όλη τπ ρα­τσιστική και ξενοφοβική Ευρώπη ότι “Οι Έλληνες πρέπει να βάλουν μυαλό”. Σί­γουρα, οι συμπατριώτες του Μέτερνιχ εί­ναι γελοίοι και θέλουν πολύ κράξιμο αλ­λά, δυστυχώς, είναι οι «δυνατοί» της όλης ιστορίας και τα πιόνια του Βερολί­νου. Επομένως, θα πρέπει να έχει συνέ­χεια ο «τσαμπουκάς» του Τσίπρα και δεν ξέρω αν έχει «μετρήσει» τα επόμενα βή­ματα. Γιατί δεν αποκλείω τα επόμενα 24ωρα, ή τις επόμενες εβδομάδες, η Βιέννη να συμφωνήσει με τους άλλους να τεθεί η Ελλάδα -άτυπα- εκτός Σένγκεν με αυστηρότατους συνοριακούς και τελωνειακούς ελέγχους. Και τότε, ο Αλέ­ξης μας, θα ακούσει από τη Μέρκελ ότι δυστυχώς έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά δεν μπορούσε να τα βάλει με όλους τους Ευ­ρωπαίους φίλους της, που έχουν κι ένα δίκιο να φοβούνται από την προσφυγική «μόλυνση». 

Το Μαξίμου νομίζει ότι μπορεί να απο­προσανατολίσει με επιχειρήσεις «αρε­τής» ή διώξεις εναντίον των γηραιών βα­ρόνων των μίντια, ή φωνάζοντας “εμείς δεν έχουμε σχέση με σκάνδαλα και αμαρ­τίες”, αλλά αυτά είναι ασήμαντος κόκκος άμμου μπροστά στην εικόνα της διάλυ­σης και των προβλημάτων που σαπίζουν την Ελλάδα. Κάποια στιγμή, οι κρατούν­τες θα νιώσουν όπως οι αρουραίοι που ακολουθούσαν τη μουσική του Μαγεμέ­νου Αυλού. Και τότε, πραγματικά θα έρ­θει το πολιτικό Ρέκβιεμ του Αλέξη μας και της παρέας του. Πιθανότατα εν μέσω γενικής κατακραυγής και χλεύης. Τίποτα απ’ όσα λένε για «πόλεμο μεταξύ του Κα­λού και του Κακού» και του «Φωτός με το Σκότος» δεν μπορεί να αντιρροπήσει και να συγκαλύψει μία εθνική καταστροφή και μία συρρίκνωση του Έθνους. 

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ)-26/02/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger