Αρχική » » ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ

ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ


ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΤΟΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ; 

Με μεγάλης έκτασης στρατιωτι­κές ασκήσεις να πραγματοποι­ούνται κύλησε όλος σχεδόν ο Φεβρουάριος. Κι αυτό στα σύνορα με την Τουρκία. Γεγονός που δεν έχει πε­ράσει απαρατήρητο τόσο από τους κατοίκους των νησιών όσο και από ό­σους παρακολουθούν τη στρατιωτική επικαιρότητα. 

Η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα με το προσφυγικό και η πίεση που ασκεί η ....
Τουρκία μη τη­ρώντας τη συμφωνία να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που φεύγουν από τα παράλια της τείνει να δημιουργή­σει πρόβλημα ασφαλείας στη χώρα. 

Οι διαρκείς ασκήσεις σε όλη τη μεθό­ριο είναι πιθανό να έχουν ως στόχο να ανυψώσουν το ηθικό των νησιωτών, να τους εμπεδώσουν αίσθημα ασφαλεί­ας, αλλά και να στείλουν μήνυμα στην Τουρκία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Είναι μάλιστα αξιοσημεί­ωτο ότι ιδιαίτερα στον Έβρο και τα νη­σιά συμβαίνει κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο: πραγματοποιούνται επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις με πολύ κοντινές ημερομηνί­ες. Είναι πολύ σπάνιο να συμβεί μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων να γίνο­νται στην ίδια περιοχή δυο σχεδόν εβδο­μαδιαίες επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις. 

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γενι­κού Επιτελείου Στρατού, τα σενάρια α­σκήσεων που αντιμετωπίζονται είναι με­ταξύ άλλων ταχεία ανάπτυξη δυνάμεων, σχέδια αντεπιθέσεων και επεισόδια αντιαεροπορικής άμυνας. Παράλληλα εκτελούνται βολές με όλα τα οπλικά συ­στήματα. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γενι­κού Επιτελείου Στρατού, τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις: 

95 ΑΔΤΕ - Ρόδος: 25 έως 28 Ιανουάρι­ου 2016, 15 έως 18 Φεβρουαρίου 2016 

80 ΑΔΤΕ - Κως: 08 έως 11 Φεβρου­άριου 2016. 22 έως 25 Φεβρουαρίου 2016 

79 ΑΔΤΕ Σάμος: 08 έως 12 Φε­βρουάριου 2016, 15 έως 18 Φεβρουαρίου 2016 

XII Μηχανοκίνητη Μεραρ­χία Πεζικού - Αλεξανδρούπολη: Πρώτη εβδομάδα του Φεβρουάριου 2016, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 

32 Τα­ξιαρχία Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ Π/Ν): 08 έως 12 Φεβρουαρίου 2016 

41 Συντάγ­ματος Πεζικού - Σαμοθράκη: 08 έως 11 Φεβρουαρίου 2016 

88 Στρατιωτική Δι­οίκηση- Λήμνος: 16 έως 18 Φεβρουαρίου 2016 

71 Αερομεταφερόμενη Τα­ξιαρχία (71 A/M ΤΑΞ): 15 έως 18 Φεβρουαρίου 2016 

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: πρόκειται για προετοιμασίες για το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων; Αντιμετώπιση απειλής; Αντιμετώπιση ζητημάτων ασφαλείας που ενδεχομένως δημιουργούνται από την τροπή που έχει πάρει το μεταναστευτικό; Πολλά είναι τα ερωτήματα, τα οποία είναι φυσικό να τίθενται όταν κάποιος παρακολουθήσει τη συχνότητα των ασκήσεων. 

(LIVE SPORT ΚΥΡΙΑΚΗΣ-28/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger