Αρχική » » Γερμανικό σκάνδαλο δωροδοκιών με υποβρύχια στο... τουρκικό πολεμικό ναυτικό!

Γερμανικό σκάνδαλο δωροδοκιών με υποβρύχια στο... τουρκικό πολεμικό ναυτικό!



Για άλλη μια φορά οι Γερ­μανοί αποδεικνύονται σαν οι μεγαλύτεροι μιζαδόροι που ενέχονται σε μεγάλα σκάν­δαλα δωροδοκιών ειδικά για γερμανικά οπλικά συστή­ματα και αυτή την φορά το σκάνδαλο ξέσπασε στην μεγάλη στρατηγική τους σύμμαχο την Τουρκία. Όπως γράφει ο τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης, αυτή την φορά το νέο γερμανικό σκάνδαλο αφορά την παραγγελία από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έξη υποβρυχίων της γερμα­νικής εταιρείας, ThyssenKrup marine System, (HDW), που είχε γίνει το 2009.... 

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα ο εισαγγελέας της Βρέμης, Frank Passade, απεύθυνε κατηγορίες σε 14 στελέχη της εταιρείας και σε δυο Τούρκους ότι ενέχονται σε δωροδοκίες σε στελέχη του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και όχι μόνο, για να προτιμήσουν τα γερμανικά υποβρύχια τα οποία όπως είναι γνωστό παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα. Η τελική φάση της παράδοσης αυτών των υποβρυχίων είχε γίνει στον τουρκικό πολεμικό ναύσταθμο του Golcuk, όπου όμως οι έλεγχοι που έγιναν από τους Τούρκους ειδικούς απόδειξαν ότι έχουν πάρα πολλά προβλήματα κάτι αντίστοιχο με τα γερμανικά υποβρύχια που είχαν παραδοθεί στην Ελλάδα, εκείνο το μεγάλο σκάνδαλο που μέχρι σήμερα μένει στα συρτάρια. 

Ήδη όπως αναφέρουν τα τούρκικα δημοσιεύ­ματα, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και η Διεύθυνση της Τουρκικής Πολεμικής Βιομηχανίας έχουν συστήσει ειδική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο και αναμένονται τα πορίσματα ενώ παράλ­ληλα στην Γερμανία συνεχίζονται οι ανακρίσεις. Ίσως τώρα να κατάλαβαν οι Τούρκοι τι εστί... γερμανικό «βερίκοκο»! 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-18/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger