Αρχική » » «Θέλουμε να φύγουμε»

«Θέλουμε να φύγουμε»


Η Ελλάδα έχει γίνει πλέον ένα «κέντρο διερχομένων». 

Βλέπω τις εικόνες με τα καραβάνια των μεταναστών και των προσφύ­γων και τρελαίνομαι! Μέχρι τώ­ρα βλέπαμε τα καραβάνια των ανυπόδη­των Αφρικανών, που έφευγαν πότε από το Ζαΐρ, πότε από το Μπουρούντι, πότε από τη Ρουάντα, βλέπαμε τους φυγάδες από το Σουδάν και τη Σομαλία και λέγαμε «Πα­ναγία, βόηθα», απολαμβάνοντας τη μακα­ρονάδα μας ή μασουλώντας ποπκόρν και πατατάκια στον καναπέ ή στην πολυθρόνα μας. Και τώρα, να τους, κάτω απ’ το παρά­θυρό μας! Περνούν από την πα­ραλιακή και πηγαίνουν από τον Πειραιά με τα πόδια προς την Ειδομένη, προς τα σύνορα, με μία και μόνη σκέψη, που γίνεται κραυγή: «We want to go». «Θέλουμε να φύγουμε»! Εδώ είναι χιλιάδες κι έρχονται κάθε μέρα άλλοι τόσοι. Έγινε η Ελλάδα διάδρομος, έγινε «κέντρο διερχομένων». Οι χειρότε­ροι φόβοι μας επαληθεύονται και οι ολί­γοι που μας κυβερνούν τα τελευταία χρό­νια μυρωδιά δεν έχουν πάρει από το τι πρό­κειται να γίνει!.... 

Αλίμονο αν περιμένουμε από τους Σκο­πιανούς, τους Σλοβένους, τους Κροάτες, τους Αυστριακούς να δείξουν κατανόη­ση. Από την ώρα που με μια κίνηση αφή­νουν τα μιλιούνια των δυστυχισμένων στην αυλή του γείτονα, είναι βέβαιο ότι θα την κάνουν! «Βρε δεν πα’ να κόψεις τον λαιμό σου» λέει το παλαιό, παλαιότατο, δόγ­μα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Και όλα τα άλλα περί «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» και κουραφέξαλα είναι εφευρήματα των φο­βισμένων ηγετών των πρώτων μεταπολε­μικών χρόνων, που φοβούνταν ακόμη και τον 90χρονο Αντενάουερ και άφησαν τους Γερμανούς να ξανακάνουν αυτό που κάνει η μύγα και χ... τον κόσμο όλο! 

Και τώρα, η Ελλάδα, που ήταν και είναι πάντα κουνούπι στο ρουθούνι των «Δυτι­κών», που αγαπούν τον Πάπα και τον Λού­θηρο, αλλά δεν θέλουν τον Μέγα Βασίλειο και τον Ιωάννη Χρυσόστομο, προσφέρεται στο πιάτο οικειοθελώς! Προσωπικά, συμπατριώτες, είμαι έτοιμος για όλα! Οι μικρές μας ηγε­σίες, οι λιγοστές μας ελπίδες, τα ελάχιστα χρήματα που μας επέτρεψαν να έχουμε, οι δημευμένες μας αποταμιεύσεις δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Τα καρα­βάνια θα πληθύνουν και δεν πα’ να λέει ο (συμπαθής κατά τα λοιπά) Νίκος Μουζάλας τα δικά του! Οι πρόσφυγες και οι μετα­νάστες θα προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα, ίσως να χυθεί και αίμα εκεί πάνω. 

Η Ελλάδα παρουσιάζεται στα διεθνή ΜΜΕ ως χώρα χωρίς αρχή και τέλος, ο τουρισμός μας εκτίθεται σε μεγάλο κίνδυ­νο. Δεν είμαι απαισιόδοξος και σιχαίνομαι τους κινδυνολόγους. Προσπαθώ να παρα­μείνω αισιόδοξος, αλλά οι εικόνες, οι ήχοι, τα λόγια, τα δάκρυα δεν με αφήνουν. Ο πό­νος είναι πολύς και ο κίνδυνος μεγάλος. 

H AKΙΣ-akis@dimokratianews.gr
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-27/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger