Αρχική » » Και η μισή Συρία να εγκατασταθεί στην Ελλάδα πάλι δεν πρόκειται να μας δώσουν ούτε αντίδωρο

Και η μισή Συρία να εγκατασταθεί στην Ελλάδα πάλι δεν πρόκειται να μας δώσουν ούτε αντίδωρο


Πάω στοίχημα -τζακ ποτ από τώρα- ότι θα ψήσουν τον Αλέξη σε φουρνάκι της Siemens, να δεχθεί όλο το προσφυγικό βάρος, και μετά θα τον βάλουν να υπογράψει μία συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους, πακέτο με ένα τέταρτο μνημόνιο και με ανατριχιαστικούς όρους ισόβιας επιτήρησης και αιχμαλωσίας... 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ 

Όλοι «έκλεψαν» και αναπαρήγαγαν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Α» για τους εκατοντάδες μετανάστες που έχουν κατακλύσει το πανέμορφο Καστελόριζο. Πάνω στο νησί είναι πρόχειρα καταυλισμένοι περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή τριπλάσιος αριθμός από εκείνον των κατοίκων. Περιέργως, για πρώτη φορά τα δουλεμπορικά δί­κτυα κινήθηκαν νοτιότερα στις ακτές της Τουρκίας και «πέρασαν κόσμο» προς το Καστελόριζο, που απέχει μόλις 650 μέ­τρα από τις τουρκικές ακτές. Όπως ανέ­φερε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, οι μουσουλμάνοι που διέσχισαν τη μι­κρή θαλάσσια απόσταση συνοδεύονταν από τουρκικά σκάφη! Δεν ξέρω τι έχουν κατά νου οι κύριοι Τσίπρας και Καμμέ­νος, αλλά, αν στο Καστελόριζο παραμείνει για μεγάλο διάστημα τριπλάσιος ή πενταπλάσιος αριθμός ξένων, τότε θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα.... 

Εδώ και πολύ καιρό εκτιμώ ότι υπάρχει ένα σχέδιο μεγαλύτερης αμφισβήτησης από τους Τούρκους των ελληνικών νη­σιών του Αρχιπελάγους, με την εγκατά­σταση χιλιάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων (προσφύγων ή μεταναστών, δεν έχει σημασία) στα ακριτικά νησιά μας. Όσα ακούω περί προώθησης των ξένων στην ηπειρωτική χώρα ή περί -ύστερα από έλεγχο και κα­ταγραφή- διανομής τους στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, τα ακούω βερεσέ! Ουδείς εταίρος θέλει να επιβαρύνει την κοινωνία του και τον προϋπολογισμό του με πεινασμένους, αρκετούς -ύπο­πτους για εξτρεμιστικές ενέργειες- αλλόθρησκους και αναζητούντες εργασία εν μέσω οικονομικής κρίσεως. Μπορεί να κουβεντιάζουν στις Βρυξέλλες για το πώς θα μοιράσουν σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο τη «δυστυχία» και το πώς θα κατανεμηθεί το βάρος της «αλληλεγγύης» και της «αγάπης» προς τους προερχόμε­νους από τη λαίλαπα του πολέμου, αλλά βάζω στοίχημα ότι κατά νου έχουν πώς θα ψήσουν τον Τσίπρα και τον Καμμένο να αποδεχθούν την παραμονή και το ρί­ζωμά τους στην Ελλάδα και τη μετατρο­πή της χώρας μας σε έναν γιγαντιαίο κα­ταυλισμό. 

Ήδη τραβάνε τα σχοινάκια στις μαριονέτες της Αθήνας και ψιθυρίζουν στ’ αυτί τους ότι «θα φέρουν πιο κοντά την αξιο­λόγηση» και πως «θα δώσουν μία λύση στην αποπληρωμή του χρέους, με επιμή­κυνση έως το 2050 ή το 2060». Πάω στοίχημα -τζακ ποτ από τώρα- ότι θα ψή­σουν τον Αλέξη σε φουρνάκι της Sie­mens, να δεχθεί όλο το προσφυγικό βάρος, και μετά θα τον βάλουν να υπογρά­ψει μία συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους, πακέτο με ένα τέταρτο μνημόνιο και με ανατριχιαστικούς όρους ισόβιας επιτήρησης και αιχμαλωσίας. Αν κάτι, μάλιστα, στραβώσει και δεν τα «ρουφήξει όλα» το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου, έχουν «έτοιμο» τον Κυριάκο. Αυτός, με τη σειρά του, παίρνοντας πόντους από τη ραγδαία φθορά του Τσίπρα, θα φθάσει ώς το Μαξίμου και για όσα κληθεί να υπηρετήσει και να εφαρμόσει θα ρίξει τις ευθύνες στον..., προηγούμενο και την Αριστερά. 

Το σενάριο γερμανικής φαντασίας που θα ξετυλιχθεί στο επόμενο διάστημα προβλέπει ελληνική υποχώρηση στο Αι­γαίο, στο Σκοπιανό και στο Κυπριακό. Η οικονομική καταστροφή μπορεί κάπο­τε, βαθιά μέσα στον χρόνο, να αναταχ­θεί. Απ’ άλλες γενιές Ελλήνων, με άλλα μυαλά. Η απώλεια, όμως, κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν επιστρέφει. Αλλαγές συνόρων ή συνθηκών μπορεί να γίνουν πάλι ύστερα από πολλά - πολλά χρόνια. Τα μνημόνια διέλυσαν την εθνική άμυ­να, με τις περικοπές εξόδων. Ουσιαστι­κά κατέστρεψαν και ένα μεγάλο μέρος της διπλωματικής ισχύος που είχε η Ελλάδα. Έκαναν τη χώρα να φαντάζει «λε­πρή» στα διπλωματικά σαλόνια. Να εί­ναι απομονωμένη και χωρίς «φίλους». Μερικοί λένε πού και πού κάποιον λόγο συμπάθειας, αλλά στην πραγματικότητα και λόγω των προβλημάτων που έχει ο καθένας, κανείς από τους εταίρους μας δεν θέλει να βοηθήσει. Ούτε για το χρέ­ος ούτε για το Προσφυγικό. Αντίθετα, θεωρούν κάπως «εύλογη» την τιμωρητική διάθεση των Γερμανών. 

Το Βερολίνο δεν πρόκειται σε καμία πε­ρίπτωση να ελαφρύνει την οικονομική θέση της αποικίας. Βολεύει πολύ η αδυ­ναμία μας. Ακόμη κι αν κουβαληθούν εδώ η μισή Συρία και η μισή Κάτω Σα­χάρα, το δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε δεν θα θελήσουν να πατσίσουνε ή να συμ­ψηφίσουνε τίποτα, θα κάνουνε τη δου­λειά τους, για να μην τρωθεί περισσότε­ρο το γόητρο και η δημοφιλία τους στην ξενοφοβική και ρατσιστική Γερμανία και, μέσω των γνωστών «μεταρρυθμί­σεων», θα ξεκοκαλίσουν όλα τα περιου­σιακά στοιχεία της Ελλάδας. Όλες οι κι­νήσεις τους είναι όπως άλλοτε, «αρσενι­κό και παλιά δαντέλα». Τελικός στόχος είναι να χάσει η πατρίδα μας κυριαρχι­κά δικαιώματα στο Αιγαίο και στη Θρά­κη, να υπάρξει λύση στο Κυπριακό με παραμονή του τουρκικού στρατού, να αναγνωριστούν τα Σκόπια και από εμάς σαν «Μακεδονία» και να προωθηθεί η ευρωπαϊκή πορεία του «σουλτάνου» Ερντογάν. Δεν υπάρχει ένας νοήμων Έλληνας ή Ελληνίδα που να μη φοβά­ται την επιβεβαίωση του σεναρίου που σας αφηγήθηκα. 

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ)-20/02/2016] 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger