Αρχική » » Τουρκικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου «τύφλωσε» το ρωσικό βομβαρδιστικό

Τουρκικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου «τύφλωσε» το ρωσικό βομβαρδιστικό


Νέα στοιχεία για την κατάρριψη του Su-24. 

Η κατάρριψη του ρωσικού σουκχόι από τουρκικά μαχητικά στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας τον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησε τον «ψυχρό πόλεμο» μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Νέα στοιχεία όμως βγαίνουν στο φως: Τουλάχιστον πέντε κινητά συστήματα CORAL αναπτύχθηκαν άμεσα στα σύνορα με την Συρία, αναφέρει ο τουρκικός τύπος, όπως δημοσιεύει ο ιστότοπος pentapostagma. 

Η κύρια προσπάθεια της Άγκυρας είναι να «απενεργοποιήσει» και να «τυφλώσει» ρωσικά ραντάρ, ...αεροσκάφη, πυραύλους και τα λίαν επικίνδυνα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 καθιστώντας τα αναποτελε­σματικά. Μάλιστα, το κινητό σύστημα CORAL παραδόθηκε σε επίσημη τελετή στην τουρκική πολεμική αεροπορία από την εταιρεία ASELSAN. Το σύστημα αυτό υποβλήθηκε σε χιλιάδες δοκιμές από τον Ιούλιο, τις οποίες πέρασε με μεγάλη επιτυχία. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προ της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24, το τουρκικό σύστημα «τύφλωσε» τα ηλεκτρονικά του συστήματα με αποτέλεσμα το ραντάρ του ρωσικού αεροσκάφους να μην «αντιληφθούν» τα τουρκικά μαχητικά F-16 που το «ανέμεναν». Συ­στήματα CORAL επίσης, δημιούργησαν πρόβλημα στα ρωσικά βομβαρδιστικά σε τέσσερις περιπτώσεις με αποτέλεσμα αυτά να βομβαρδίζουν λάθος στόχο τέσσερις φορές, εγείροντας επίσης ερωτήματα, αναφέρει ο τουρκικός τύπος. Τέλος, ρωσικό αεροσκάφος χτύπησε κατά λάθος καταυλισμούς των Σύρων Κούρδων YPC στην Συρία, με το καθεστώς του Άσαντ να επιβεβαι­ώνει αυτές τις πληροφορίες από πρώτο χέρι. Πάντως, η Τουρκική ΠΑ με την χρήση του συστήματος αυτού διαθέτει την τρομερή δυνατότητα παρεμβολής (ηλεκτρονικού πολέμου) και στις τρεις διαστάσεις: Θάλασσα, στεριά και αέρα. 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-26/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger