Αρχική » » Είναι έξυπνα τα ελληνόπουλα;

Είναι έξυπνα τα ελληνόπουλα;


Το Διεθνές Πρόγραμμα PISA για την Αξιολόγηση των Μαθητών είναι μία εκπαιδευτική έρευνα που διεξάγεται κάθε 3 χρόνια (από το 2000 έως σήμερα) και που υλοποιείται από διεθνή ερευνητικά ιδρύματα (PISA Consortium) υπό την οργάνωση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ και τη συνεργασία 50 χωρών που συμ­μετέχουν σε αυτήν. 

Αυτό που κάνει ουσιαστικά το Πρό­γραμμα PISA είναι να αξιολογεί το εύρος των γνώσεων και των ...δεξιοτήτων των μαθητών που βρίσκονται στο τέ­λος της Υποχρεωτικής τους Εκπαίδευ­σης. Έτσι συλλέγει πληροφορίες για τις επιδόσεις των 15χρονων συμμετεχόντων μαθητών, ανιχνεύοντας την ίδια στιγμή την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών που λαμβάνουν μέρος στην αξιολόγηση. 

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που εξετάζονται στο πλαίσιο της αξι­ολόγησης, της οποίας ανακοινώθηκαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των χρονιών 2009 και 2012 στις κατηγορί­ες Μαθηματικά, Κατανόηση Κειμένου και Φυσικές Επιστήμες. 

Και στις τρεις κατηγορίες νικήτρια πό­λη αναδείχθηκε η Σαγκάη. 

Όσο για την Ελλάδα φιγουράρει τις πρώτες θέσεις... από το τέλος, αφού με βάση τις δύο αξιολογήσεις βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της λίστας, ορι­ακά ψηλότερα σε κάθε περίπτωση από χώρες όπως η Τουρκία, η Σερβία και το Ισραήλ. 

Αυτές είναι οι 10 πόλεις και χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις μαθητών, βάσει των επιμέρους αποτελεσμάτων του PISA για το 2009 και το 2012 στα γνωστικά αντικείμενα των Μαθηματι­κών, της Κατανόησης Κειμένου και των Φυσικών Επιστημών: 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 

1. Σαγκάη, 2. Σιγκαπούρη, 3. Χονγκ Κονγκ, 4. Κινεζική Ταϊπέι, 5. Ν. Κορέα, 6. Λιχτενστάιν, 7. Ιαπωνία, 8. Ελβετία, 9. ΠΓΔΜ, 10. Φινλανδία 

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ 

1. Σαγκάη, 2. Χονγκ Κονγκ, 3. Φινλαν­δία, 4. Σιγκαπούρη, 5. Ιαπωνία, 6. Ν. Κορέα, 7. Εσθονία, 8. Βιετνάμ, 9. Κα­ναδάς, 10. Αυστραλία 

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 

1. Σαγκάη, 2. Χονγκ Κονγκ, 3. Ν. Κορέα, 4. Σιγκαπούρη, 5. Φινλανδία, 6. Ιαπω­νία, 7. Καναδάς, 8. Νέα Ζηλανδία, 9. Αυστραλία, 10. Ολλανδία 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-27/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger