Αρχική » » ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ


Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΉΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 

ΠΑΝΟΣ ΑΜΥΡΑΣ 
pamiras @e-typos.com 

Αλήθεια, όταν ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί τη χώρα στις Συνόδους Κορυφής έχει πλήρη έλεγχο των όσων σημειώνονται κατά τη διάρκεια των εργασιών της; Γιατί μέχρι τώρα στο εθνικό πλέον πρόβλημα του μεταναστευτικού η ελληνική διπλωματία πιάνεται στον ύπνο. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ έγινε γνωστή στην ελληνική πλευρά μετά από τηλεφώνημα της Μέρκελ στον κ Τσίπρα και αφού πρώτα η Γερμανίδα καγκελάριος είχε συναντηθεί με τον Ερντογάν στην Άγκυρα. 

Το γεγονός μάλιστα ότι δεν είχαμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ζήτημα του ΝΑΤΟ αλλά ...η Τουρκία, δημιουργεί το πεδίο προκειμένου η Άγκυρα να θέσει στο τραπέζι τις γνωστές όσο και αβάσιμες επιδιώξεις της. 

ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ πιάστηκε η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και στο ζήτημα της Αυστρίας. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται Σύνοδος Κορυφής την περασμένη Παρασκευή και ο πρωθυπουργός να μη γνωρίζει ότι λίγες ημέρες μετά η αυστριακή κυβέρνηση συγκαλεί στη Βιέννη σύνοδο των βαλκανικών χωρών χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας για το προσφυγικό, με αποτέλεσμα να κλείσουν ντε φάκτο τα βόρεια σύνορά μας. Δεν μπορεί να δηλώνει πάντα έκπληκτος ο πρωθυπουργός, ο οποίος, εάν ήξερε για τη Σύνοδο της Βιέννης, θα μπορούσε να επικαλεστεί και την κοινή επίσκεψή του με τον Αυστριακό πρόεδρο Φάιμαν στη Λέσβο για να καταδείξει την προσπάθεια της χώρας μας στο προσφυγικό αλλά και να προλάβει καταστάσεις. Όμως, όπως φαίνεται, ο κ. Κοτζιάς έτρεχε για να μοιράσει τα χαρτιά για τον Μπόργιανς, παραποιώντας ακόμη και τη μετάφραση της δήλωσης του Γερμανού αξιωματούχου, από το να αναζητεί πληροφορίες για τις κινήσεις των χωρών που κρατούν σκληρή στάση στο προσφυγικό. 

ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ της οικονομίας έχουμε ακούσει τον πρωθυπουργό να δηλώνει έκπληκτος. Για παράδειγμα, έχει πει ότι ποτέ δεν περίμενε ότι η ΕΚΤ δεν θα δεχόταν τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για χρηματοδότηση των τραπεζών τον περυσινό Φεβρουάριο, αν και ο Ντράγκι, από τον Δεκέμβριο του 2014, είχε προειδοποιήσει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της ρευστότητας ήταν να βρίσκεται μία χώρα της ευρωζώνης σε πρόγραμμα. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ο Έλληνας πρωθυπουργός να είναι πάντα ο ανυποψίαστος της παρέας και τελικά να αντιλαμβάνεται για το τι έχει δεσμευθεί μετά την απομάκρυνση από κάθε Σύνοδο... 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-26/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger