Αρχική » » H τέλεια καταιγίδα

H τέλεια καταιγίδα


Το εξωφρενικό είναι το μείγμα τον ερασιτεχνισμού, της απειρίας και της ενδοτικότητας του σημερινού πρωθυπουργού, που φαίνεται πως λέει ΝΑΙ σε ό,τι απαιτούν οι Γερμανοί και το ΔΝΤ. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η αγορά θα σκάσει πολύ σύντομα... 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ 

The Perfect Storm: η τέλεια καταιγίδα! Όταν δίνουν ραντεβού πάνω από μία περιοχή τρία μέτωπα κακοκαιρίας, όταν συναντώνται τρεις τυφώνες! Αυτό συμβαίνει αυτήν την εποχή στην πατρί­δα μας. Έχουμε το μνημόνιο και την οι­κονομική κρίση, τα πελώρια κύματα των προσφυγών και το άνευ προηγου­μένου χαμηλό πολιτικό βαρομετρικό στην Ευρώπη, η οποία ορθώνει φρά­χτες σωβινισμού και εθνικισμού και δείχνει τη μικρή πατρίδα μας ως υπεύ­θυνη για όλα. 

Η Τουρκία (το γράφω και το λέω επίμο­να εδώ και μήνες) έχει επεκτατικά σχέ­δια και τώρα προσπαθεί ...να μην εφαρ­μοστεί έγκαιρα ούτε αυτή η συμφωνία για την παρουσία του ΝΑΤΟ και τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, προκειμένου να μην έχει μερίδιο ευθύνης για τη μη αναχαίτιση χιλιάδων προσφύ­γων που περνάνε στις ακτές μας. Αντί­θετα, επιδιώκει να καταληφθεί εξ εφό­δου από εκατομμύρια μουσουλμάνους η Ελλάδα. Όπως μου έλεγαν έγκυρες πηγές μου στο υπουργείο Άμυνας, ήταν σφοδρή η αντίδραση των Αμερι­κανών και των Γερμανών προς την Άγκυρα για να επιστρέφει στη συμφω­νία και να μην τιναχθεί στον αέρα όλη η κατάσταση στο Αρχιπέλαγος. Προ­σωπικά, πιστεύω ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να εφαρμόσει καμία συμφωνία περισυλλογής και επιστροφής των προσφύγων στο τουρκικό έδαφος. 

Θέλει να μεταβάλει την Ελλάδα σε ένα απέραντο hotspot. Ξέρει ότι η όλη κα­τάσταση επιδεινώνει την ισχνότατη οι­κονομία της και τη ρίχνει σε άγρια πο­λιτική και κοινωνική δίνη. Η κρατική οντότητα της πατρίδας μας δεν πρόκει­ται να αντέξει για μακρό χρονικό διά­στημα αυτά που ζητάνε και επιβάλλουν οι δανειστές και συγχρόνως το μιξάρισμα του πληθυσμού με εκατομμύρια ξένους. 

Το Μαξίμου, όπως μαθαίνω, είναι πα­νικόβλητο όχι τόσο για τη ραγδαία πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπή­σεις, αλλά για το γεγονός ότι απέναντι μας, στις τουρκικές ακτές, περιμένουν -σε πρώτη φάση-τρία εκατομμύρια! Η εφιαλτική πραγματικότητα είναι ότι απέναντι είναι δέκα εκατομμύρια εκεί­νοι που περιμένουν να μπουν στις πλα­στικές βάρκες για να περάσουν στα ελ­ληνικά νησιά. Μιλάμε για μεγάλα κομ­μάτια του πληθυσμού της Συρίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και από πολλές περιοχές της Αφρικής. Όλοι αυτοί γυ­ρεύουν να πάνε στη Γερμανία ή στον Ευρωπαϊκό Βορρά, αλλά οι περίφημοι ουμανιστές εταίροι μας δεν έχουν κα­μία διάθεση να κατανείμουν με δικαιο­σύνη όλο αυτό το βάρος των -αλλόθρη­σκων και εντελώς διαφορετικού πολι­τισμού- ξένων. Εδώ οι δικοί μας (κυ­ρίως πολιτικοί και δημοσιογράφοι), αιθεροβάμονες και εντελώς ηλίθιοι, πιστεύουν πως μπορούν να αντέξουν όλο αυτό το βάρος που έρχεται. 

Όπως σωστά είχα προαναγγείλει, θα βγούμε, άτυπα αλλά ουσιαστικά, από τη Ζώνη Σένγκεν. Είτε το ανακοινώ­σουν επίσημα οι Βρυξέλλες είτε όχι, αυτό ήδη συμβαίνει. Τα Σκόπια σφρά­γισαν τα σύνορα. Το ίδιο σταδιακά κά­νει και η Βουλγαρία, εντείνοντας τους ελέγχους. «Τα σπάσαμε» με την Αυ­στρία και το Βέλγιο «πήρε δρόμο» μα­κριά από τη Ζώνη Σένγκεν. Οι Αφγα­νοί κυκλοφορούν πεινασμένοι και χιλιοταλαιπωρημένοι στους εθνικούς δρόμους, προσπαθώντας να φτάσουν στα σύνορα ή να επιστρέφουν από εκεί, απογοητευμένοι από τη στάση των Σκοπιανών. Δυστυχώς, επιβεβαι­ώθηκε η προφητεία μου: Ότι μετατρε­πόμαστε σε Κοιλάδα του Πεσαβάρ, μία πραγματική φυλακή Ελλήνων και αλ­λοδαπών, διάφορων εθνικοτήτων που μοιραία -σε πρώτη φάση- θα γίνουν «προσωρινοί κάτοικοι» των δήμων και των κοινοτήτων. Και επειδή ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, τα επόμε­να τρία έως πέντε χρόνια θα έχουν αλ­λάξει όλη την πληθυσμιακή σύνθεση. 

Το εξωφρενικό είναι το μείγμα του ερασιτεχνισμού, της απειρίας και της ενδοτικότητας του σημερινού πρωθυ­πουργού, που φαίνεται ότι λέει ΝΑΙ σε ό,τι απαιτούν οι Γερμανοί και το ΔΝΤ. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η αγορά θα σκάσει πολύ σύντομα, θα καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους από την αληθινή ανεπάρκεια της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων πολιτών. Ίσως δεν το έχει καταλάβει το Μαξί­μου, αλλά πλέον δεν αντιμετωπίζει κά­ποιους «αντιδραστικούς» επαγγελματίες, επιστήμονες ή αγρότες, αλλά την τέλεια καταιγίδα, δηλαδή την έκρηξη όλης της κοινωνίας, με ταυτόχρονη διάλυση του κράτους. 

Όσα συμβούλια πολιτικών αρχηγών κι αν γίνουν, δυστυχώς για την πατρίδα μας, το μέγεθος των πολιτικών ανδρών μας (του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.ά.) δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσουμε ως Έθνος και ως Λαός τα γιγαντιαία αυτά προβλήματα. Ακούγοντας, μάλιστα, χθες τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να μι­λάει στον Νίκο Χατζηνικολάου, αυτό­ματα σκέφτηκα: «Να ένας άνθρωπος που είναι τόσο ειλικρινής, ώστε δεν κρύβει πόσο μνημονιακός είναι, πόσο εγκωμιαστικός για την κυρία Μέρκελ είναι και πόσο -δυστυχώς- δεν έχει κα­μία λύση για την Οικονομία και το Προσφυγικό». 

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ)-24/02/2016) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger