Αρχική » , , » Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής Διοικήσεως 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής Διοικήσεως 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Επικουρική χαρακτήρισε την συνεισφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Βασ. Τελλίδης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, στη Λάρισα, στην τελετή παράδοσης -παραλαβής της Διοικήσεως της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ / ΕU-OHQ, από τον Αντιστράτηγο κ. Ιωάννη Ηλιόπουλο στον Αντιστράτηγο κ. Ηλία Λεοντάρη, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ.

Ο κ. Τελλίδης, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντα που έχουν αναλάβει και η ετοιμότητα και η αποτρεπτική τους ισχύ, φαίνεται ξεκάθαρα από τις ασκήσεις που υλοποιούν.

Όσον αφορά την εμπλοκή του Στρατού στο προσφυγικό ο αρχηγός ΓΕΣ τόνισε με έμφαση ότι ο στρατός βοηθά επικουρικά και ανταποκρίνεται πλήρως σε όλα τα καθήκοντα που αναλαμβάνει.

Παράλληλα ο κ. Τελλίδης ευχήθηκε καλή θητεία τόσο στον απερχόμενο διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Ι. Ηλιόπουλο, που αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, όσο και στο νέο διοικητή της Στρατιάς, αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.

ο νέος διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, αντιστράτηγος Η. Λεοντάρης, δεν παρέλειψε να εξάρει την συνδρομή του στρατού στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η συνδρομή αυτή κέρδισε την αναγνώριση από Διεθνείς Οργανισμούς και την Ελληνική Πολιτεία. Ο κ. Λεοντάρης, κάλεσε παράλληλα όλα τα στελέχη της 1ης Στρατιάς να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την διαφύλαξη της ικανότητας αντιμετώπισης συγκεκριμένων συμβατικών απειλών, αλλά και όποιων ασύμμετρων απειλών τυχόν παρουσιαστούν. Τέλος, τόνισε ότι όλα τα στελέχη θα πρέπει να προσαρμόσουν τα επιχειρησιακά σχέδια στα νέα δεδομένα, ώστε να κερδίζουν πολλά, καταναλώνοντας λιγότερα.

Από την πλευρά του ο αποχωρών διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του Σχηματισμού για την συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπογράμμισε ότι έγινε εφικτό να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα των μονάδων της περιοχής ευθύνης της Στρατιάς «όχι μόνο για την εξ Ανατολών απειλή που είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη, αλλά και για απειλές που απαιτούν διαρκή επαγρύπνηση».

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος κάλεσε όλα τα στελέχη της Στρατιάς να στηρίξουν το νέο διοικητή του Σχηματισμού στο έργο που αναλαμβάνει ώστε «η 1η Στρατιά να συνεχίσει να διασφαλίζει τη συνέχεια της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της χώρας».

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της 1ης Στρατιάς, χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ενώ παρέστησαν ο διοικητής ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χ. Χριστοδούλου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., βουλευτής Λάρισας Β. Κόκκαλης, ο βουλευτής της ΝΔ Χ. Κέλλας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος, πλήθος στελεχών και αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι φορέων κ.α..

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
Φωτό από τη δεξίωση της τελετής παράδοσης παραλαβής 1ης Στρατιάς
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
(ΦΩΤΟ από kranosgr - ert.gr - staratalogia.blogspot.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger