Αρχική » , , » Τελετή παράδοσης-παραλαβής ΙΙας Μ/Κ ΜΠ (12 ΦΩΤΟ)

Τελετή παράδοσης-παραλαβής ΙΙας Μ/Κ ΜΠ (12 ΦΩΤΟ)

Με επισημότητα και σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της ιστορικής ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στην Έδεσσα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο παραδίδων Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος Χρήστος Καρυώτης παρέδωσε την πολεμική σημαία της Μεραρχίας στον παραλαμβάνων Διοικητή Υποστράτηγο Δημήτριο Γλύμη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των στελεχών της Μεραρχίας, παρουσία του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, των τοπικών αρχών, μεταξύ των οποίων του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόριου Στάμκου, του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτριου Μπίνου, του Προέδρου του Δ.Σ. Αλμωπίας κ. Σίμου Σωτηριάδη, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και συλλόγων και εφεδροπολεμικών οργανώσεων, αποστράτων αξιωματικών και πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο πρώην Διοικητής της Μεραρχίας κ. Πέτρος Γεωργίου.

Η τελετή ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και ακολούθησε η παράδοση της πολεμικής σημαίας, η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο πεσόντων της Μεραρχίας από τον Υποστράτηγο Χρήστο Καρυώτη, η τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη ηρώων και θυμάτων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Μεραρχίας, στην ειρήνη και στους αγώνες του Έθνους και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

(aridaianews.blogspot.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger