Αρχική » , » «Παίρνω 5.000 ευρώ για να κάθομαι»

«Παίρνω 5.000 ευρώ για να κάθομαι»


Απίστευτη επιστολή από έναν ευσυνείδητο Κύπριο δημόσιο υπάλληλο, που κατήγγειλε τον εαυτό του (για αργομισθία) στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. 

Αν υπήρχε το... Όσκαρ του «ευσυνείδητου δημόσιου υπαλλήλου», θα το έπαιρνε δικαιωματικά ένας ανώτερος δημόσιος υπάλληλος του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου! Ο Μάριος Δρουσιώτης, με ανοικτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της χώρας Νίκο Αναστασι­άδη, ουσιαστικά κατήγγειλε τον εαυτό του (!) ότι πληρώνεται με μισθό ύψους 5.000 ευρώ τον μήνα για να... κάθεται! 

Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν δουλεύ­ει, απλά γιατί κάνεις δεν έχει φρο­ντίσει -εδώ και περίπου έναν χρό­νο- να του αναθέσει καθήκοντα! Από τις 9 Φεβρουάριου 2015 έως σήμερα -όπως ανέφερε στην επι­στολή του ο Μάριος Δρουσιώ­της- έχει αναλάβει χρέη προϊστα­μένου του Ενιαίου Κέντρου Εξυ­πηρέτησης (ΕΚΕ), ωστόσο κανείς υπηρεσιακός φάκελος δεν του έχει αποσταλεί για χειρισμό. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, μοιάζει να τον έχουν... ξεχάσει τόσο ο γενικός δι­ευθυντής του υπουργείου Εμπορί­ου όσο και ο διευθυντής του τμή­ματός του, καθώς κανείς δεν του δίνει δουλειά για να διεκπεραιώσει. 

Με την επιστολή-αποκάλυψη, λοιπόν, προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ίδιος τονίζει πως «είναι απαράδεκτο» ένας υπάλληλος να υποχρεώνεται σε απραξία και την ίδια στιγμή να κοστίζει στο κράτος 5.000 ευρώ σε μηνιαία βάση. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «αυτό αποτελεί τη χειριστή διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθότι γίνεται εσκεμμένα και κατ' εξακολούθηση, αδια­φορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες». 

«Θα εξοικονομούσε πόρους» 

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Κατά τη γνώμη μου, το κράτος θα εξοικονομούσε οικονομικούς πόρους, αν μου ζητούσε να παραμείνω σπί­τι μου και να μου έστελνε τον μι­σθό μου, καθότι δεν θα επωμιζό­ταν τα λειτουργικά έξοδα του γρα­φείου μου, όπως φωτισμός, θέρ­μανση και αναλώσιμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ένας υπάλληλος να θέλει να εργαστεί και παράνομα να τον εμποδίζουν». 

Όπως είναι φυσικό, η επιστολή του (πιο τίμιου) υπαλλήλου προκάλεσε συζητήσεις στη Μεγαλόνησο. 

(ESPRESSO-02/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger