Αρχική » , , » ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 746 ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 746 ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ


Την πρόσληψη 746 εθνοφυλά­κων για τη φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς προβλέπει απόφαση του υπουρ­γείου Εθνικής Άμυνας.

Στην απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 629/9-3-2016 (τεύχος Β) και υπογράφουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, καθορίζεται ημερησία αποζημίωση για τους εθνοφύλακες στα 15 ευρώ.

Οι θέσεις που θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα αφορούν τον Έβρο και τα νησιά, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μόνι­μοι κάτοικοι της περιοχής στην οποία εδρεύει η μονάδα Εθνο­φυλακής.

Η πρόσληψη των εθνοφυλάκων γίνεται, κατόπιν πρόσκλησης, από τις μονάδες που έχουν ανάγκη, με βάση τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι ενδιαφερό­μενοι. Έχει προηγηθεί η μετάβαση του ενδιαφερομένου στη μονάδα Εθνοφυλακής της ακριτικής περιοχής στην οποία κατοικεί, προκειμένου να εκφράσει την επιθυμία του για κατάταξη.

Τα κριτήρια

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ενδιαφερομένους θεωρεί­ται η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων και η κατοχή λευκού απολυτηρίου. Μπορούν να υπάρξουν όμως και εθελοντές εθνοφύλακες, που συμμετέχουν κανονικά σε όλες τις εκπαιδεύσεις και στις εκδη­λώσεις της Εθνοφυλακής.

Η επιβάρυνση του προϋπολογι­σμού του ΥΠΕΘΑ από την πρόσληψη των νέων εθνοφυλά­κων θα ανέλθει στα 4,1 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνοφυλακή είναι αναπόσπαστο τμήμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι μια οργανωμέ­νη στρατιωτική δύναμη η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας. Το δυναμικό της αποτελείται από έμπειρους άνδρες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι έχουν λάβει στρατιωτική εκπαί­δευση κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας και με τη συμμετοχή τους σε εθνι­κές ασκήσεις στο διάστημα της εφεδρείας τους, και πλέον έχουν περάσει στην εφεδρεία, δηλαδή να μην καλούνται από καμία άλλη στρατιωτική μονάδα σε περίπτωση επιστράτευσης (έχουν ηλικία 35-40 ετών).

(ΕΘΝΟΣ-15/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger