Αρχική » , , , , » Και οι στρατιωτικοί στην Αθηναϊκή Λέσχη

Και οι στρατιωτικοί στην Αθηναϊκή Λέσχη


Το κλειστό κλαμπ ανοίγει για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΝ.

Η ανακοίνωση είναι λιτή και πανομοιότυπη κάθε φορά που γίνεται εκλογή νέων με­λών. Επίσης, όπως όλη η γραπτή επικοινωνία της Αθηναϊκής Λέσχης, έχει συνταχθεί σε άπταιστη καθαρεύουσα: «Συμφώνως προς τα Άρθρα 5 και 7 του καταστατικού, την 16ην Μαρτίου 2016, ημέραν Τετάρ­την, θα ενεργηθεί από της 5ης ώρας μέχρι τις 7.30 μ.μ. εις την Λέσχην ψη­φοφορία προς εκλογήν ως τακτικών μελών των κάτωθι αναγραφομένων...». Έως εδώ τίποτε το αξιομνημόνευτο. Τα «περίεργα» αρχίζουν όταν διαβάζει κα­νείς δυο ονόματα στον κατάλογο των προτεινόμενων μελών: του ναυάρχου Ευάγγελου Ευ. Αποστολάκη, αρχη­γού ΓΕΕΘΑ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας), και του Γεώργιου X. Γιακουμάκη, αρχηγού ΓΕΝ (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού).

Η υποψηφιότητα εν ενεργεία στρατι­ωτικών στην πλέον αριστοκρατική λέ­σχη της χώρας είχε εκλείψει εντελώς τις τελευταίες δεκαετίες και η αιτία πρέ­πει να αναζητηθεί στις κατακλυσμιαίες πολιτικές αλλαγές που επέφερε η Με­ταπολίτευση.

Βρισκόμαστε στα τέλη του 1974 και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πληροφορείται σχέδια των «σταγονιδίων» της χούντας για ανατροπή του. Η αντί­δρασή του είναι αστραπιαία και βίαιη. Αποστρατεύει τους ύποπτους αξιωμα­τικούς και δίνει το σύνθημα για συστη­ματική περιθωριοποίηση του Στρατού από το εθνικό προσκήνιο. Έως τότε, οι στρατιωτικοί ανήκαν στην εμπροσθο­φυλακή του Έθνους, είχαν υψηλή κοι­νωνική αποδοχή και ανάλογες οικονο­μικές απολαβές.

Άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρί­ζουν πρόσωπα και πράγματα θεωρούν ότι το άνοιγμα της Λέσχης προς τον Στρατό οφείλεται εν μέρει ή συνολικά στον νέο πρόεδρο, Κυριάκο Κουκουλομμάτη, σμήναρχο εν αποστρατεία. Ο «Κούλης», όπως τον αποκαλούν οι φί­λοι του, υπήρξε γραμματέας του οίκου του βασιλιά επί Βασιλευομένης Δη­μοκρατίας και συμμετείχε ενεργά στο αντικίνημα του Κωνσταντίνου κατά των συνταγματαρχών.

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι τους δυο ανώτατους αξιωματικούς προτεί­νει ο καθηγητής Γρηγόριος Δ. Σκαλκέας, τον οποίο οι περισσότεροι θυμό­μαστε ως θεράποντα ιατρό του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ωνάσειο.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-11/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger