Αρχική » , , » Η Δραματική περιγραφή ενός στρατιωτικού...

Η Δραματική περιγραφή ενός στρατιωτικού...


Την παραθέτουμε αυτούσια όπως δημοσιεύθηκε σε φιλικό ιστολόγιο Ελληνόψυχου: Είμαι στρατιωτικός και υπηρετώ στο .... Από την Παρασκευή έχουμε βάλει λουκέτο στο στρατόπεδο και ασχολούμαστε με τους λαθρομετανάστες. Για να προ­λάβουμε να στήσουμε το καταυλισμό δουλεύαμε με εξαντλητικό ωράριο επτά το πρωί μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας. Αυτό γινόταν από την Παρασκευή μέχρι και εχθές. Κάναμε διάλειμμα μια ώρα μόνο για φαγητό. Τον καταυλισμό τον λειτο­υργεί μόνο ο στρατός. Υπάρχει μια κλούβα των ματ που εναλλάσσεται σε οκτάωρα και κάνα δύο τρεις αστυνομικοί στην είσοδο του καταυλισμού. Κανένας άλλος φορέας. 

Δεν μπορείς να φανταστείς για τι λεφτά μιλάμε. Τους ταΐζουμε συνέχεια. Πρωινό κρουασάν και χυμό πρόγευμα σάντουιτς γαλοπούλα μεσημέρι κανονικά φαγητό (που φτιάχνει ο στρατός) και τους το δίνουμε σε κεσεδάκια με πλαστικά πιρουνάκια κτλ μεγάλο νερό βίκο το απόγευμα πάλι κρουασάν με χυμό και το βράδυ ξανά γαλοπούλα. Και μιλάμε για άφθονες ποσότητες όχι από ένα ο καθέ­νας. Μιλάμε για 2000 άτομα περίπου καταλαβαίνεις τι λεφτά φεύγουν. Γ ια τις χημι­κές τουαλέτες που βάλανε δίνουνε 30.000 ευρώ νοίκι στην εταιρεία που τις διαχει­ρίζεται. Και τι άλλο να πρωτοπώ. Πάρα πολλά λεφτά την ώρα που κόβουν συντά­ξεις και μισθούς. Και μην μου πεις ότι είναι κονδύλια τις ευρωπαϊκής ενώσεις γιατί έχουμε ξοδέψει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ενώ έχουμε πάρει 300.000 μόνο αν θυμάμαι καλά. 

Τώρα όσο αφορά τους λαθρο κουβαλάνε πολλές αρρώστιες. Οι Σύριοι είναι οι ποιο καθαροί. Να φανταστείτε ότι όταν τους δίναμε φαγητό ντρεπόντουσαν να το πάρουνε μας ευχαριστούσαν ένα εκατομμύριο φορές και όταν τους δίναμε δεύτερο δεν το περνάνε με τίποτα σε σύγκριση με τους άλλους τους βρωμιάρηδες που απαιτούσανε και δεύτερη και τρίτη μερίδα σάντουιτς νερό κτλ. 

Τώρα οι εθνικότητες που ήρθανε είναι Πακιστανοί, Ιρακινοί, Αφγανοί κατά πλειοψηφία τεράστια, μερικοί από την Καμπούλ και την Ιορδανία και πολύ λίγοι Σύριοι. Ο θεός να βάλει το χέρι του παιδιά η κατάσταση που ζούμε είναι πολύ παραπάνω από τραγική. Ευχαριστώ! 

(ΣΤΟΧΟΣ-03/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger