Αρχική » , , , , , , » «Οι Τούρκοι στοχεύουν στη συνδιαχείριση του ελληνικού πλούτου»

«Οι Τούρκοι στοχεύουν στη συνδιαχείριση του ελληνικού πλούτου»


Ανώτατοι αξιωματικοί ερμηνεύουν όσα είπε ο Νταβούτογλου.
Ο επίτιμος διοικητής ΔΑΥ Κ. Ιατρίδης (αριστερά) και ο ταξίαρχος ε.α. Π. Θεοδωρακίδης (δεξιά) εκτιμούν ότι η χώρα θα μπει σε περιπέτειες στο μέλλον.

Του ΦΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΦΗ

Σαν τον λύκο που χαίρεται στην αναμπουμπούλα και ετοιμά­ζεται να περάσει στα επόμενα χτυπήματά του, παρομοιάζουν την στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή τα όσα είπε με τις «φαρμακερές» του ατάκες ο Αχμέτ Νταβούτογλου στον Αλέξη Τσίπρα.

Τις συγκεκριμένες φράσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, «οι εναέριες παραβιάσει για εσάς είναι παραβιάσει, για εμάς όμως δεν είναι» και «οι δικές σας κινήσεις είναι παραβιάσεις για εμάς», σχολιάζουν και αναλύουν στην «Α» δύο έμπειροι ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνά­μεων, που εδώ και αρκετά χρό­νια ασχολούνται με τις διεκδική­σεις των γειτόνων εις βάρος της Ελλάδας.

Για μια Τουρκία που δεν πρό­κειται να αλλάξει ποτέ πρόσωπο, διάθεση και φιλοσοφία, κάνει λόγο ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης. Ο αντιπτέραρχος ε.α. που είναι επίτιμος διοικητής στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιω­ματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), τονίζει στην «Α»: «Με αυτά που είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός στον κ. Τσίπρα, στην ουσία επι­χείρησε να κάνει και το έπραξε έναν έξυπνο ελιγμό πετυχαίνον­τας τον σκοπό του. Θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι υπάρχει δια­χωρισμός ρόλων ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και την στρατιω­τική ηγεσία της χώρας.

Σε εκείνο το σημείο όμως έπρεπε να απαντήσει και κακώς δεν το έκανε ο Έλληνας πρωθυ­πουργός και να υπενθυμίσει αυτά που ισχύουν και περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια στο Διεθνές Δίκαιο των θαλάσσιων και Ενα­έριων Συνόρων. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ούτε τα δέκα ναυτι­κά μίλια στα οποία έχει κάθε δι­καίωμα π Ελλάδα. Οι γείτονες συνεχίζουν και θα συνεχίσουν τις παραβιάσεις, επιχειρώντας να έχουν κέρδη με την τακτική πίε­σης προς πολλές κατευθύνσεις που ακολουθούν».

Ύπουλο σχέδιο

Για το ίδιο θέμα ο Παναγιώ­της Θεοδωρακίδης, ταξίαρχος ε.α., πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ και τώρα αμυντικός αναλυτής, επισήμανε: «Με τα λε­γόμενό του ο Νταβούτογλου απέ­δειξε για μία ακόμα φορά ότι, η Τουρκία συνεχίζει να έχει επε­κτατικές τάσεις. Το τελευταίο διά­στημα μάλιστα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πολύ ύπουλο σχέ­διο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και το οποίο πρέπει να προσέξει πολύ η ελληνική πλευρά. Οι Τούρκοι έριξαν το ρωσικό αερο­σκάφος που δεν βρισκόταν στα δικά τους σύνορα, θέλοντας να περάσουν στην κατοχή τους εδά­φη που χαρακτηρίζονται ζώνες ασφαλείας. Πρόκειται ουσιαστι­κά για ουδέτερες ζώνες που θέ­λουν να τις εκμεταλλευτούν, όπως συμβαίνει στα σύνορα με Συρία και Ιράκ.

Ο επεκτατισμός τους δεν έχει όρια. Για τον ίδιο λόγο και διαθέ­τοντας δύναμη στρατού 30.000 ατόμων από την πλευρά της, η Τουρκία συμμετέχει στις στρα­τιωτικές ασκήσεις με την Σαουδι­κή Αραβία. Στόχος των Τούρκων είναι να πάρουν κομμάτια από τη Συρία και το Ιράκ. Για τον ίδιο λόγο θέλουν τη συνεργασία με την χώρα μας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αυτό που θέ­λουν να επιτύχουν με τον συγκε­κριμένο χειρισμό και με τις πλά­τες των νατοϊκών πλοίων είναι η συνδιαχείριση στο Αιγαίο και η συνεκμετάλλευση των υδρογο­νανθράκων».

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-10/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger