Αρχική » , , » Κυκλοφορούν κι οπλοφορούν με πλαστά πιστοποιητικά

Κυκλοφορούν κι οπλοφορούν με πλαστά πιστοποιητικά

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο πλοφόροι με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά και σκοπευτές αγώνων χωρίς... αγώνες! Τη «φάμπρικα» ιατρικών πιστοποιητικών με υπογραφές και σφραγίδες γιατρών χωρίς τα ονοματεπώνυμα των... εξεταζόμενων, που αιτούνταν και λάμβαναν σκοπευτικές και προσωπικές άδειες οπλοφορίας, όπως και... αόρατους σκοπευτικούς αγώνες συλλόγων, ερευνούν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετά τις συλλήψεις ενός έμπορου όπλων και του γραμματέα σκοπευτικού συλλόγου.

Δύο από τους σκοπευτές του συγκεκριμένου συλλόγου χρησιμοποίησαν εν γνώσει τους πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά (νεκρού γιατρού) μέσω των οποίων έλαβαν άδειες κατοχής πυροβόλων όπλων. Το ίδιο παραδέχθηκαν ένας γνωστός βιομήχανος και ένας απόστρατος στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι είχαν λάβει πανελλαδική άδεια κατοχής και οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια.

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση ερευνούν επίσης καταγγελίες σχετικά με σκοπευτικούς συλλόγους οι οποίοι οργανώνουν αγώνες, που είτε δεν γίνονται είτε δεν συμμετέχουν σε αυτούς οι κάτοχοι σκοπευτικών αδειών, αλλά λαμβάνουν κανονικά τις αποδείξεις... συμμετοχής τους σε αυτούς. Και αιτία αυτής της παράνομης πράξης είναι η υποχρέωση του κάθε κατόχου σκοπευτικής άδειας, ανάλογα με τον οπλισμό που κατέχει, να συμμετέχει από έξι έως οκτώ σκοπευτικούς αγώνες ετησίως, προκειμένου να δικαιολογεί την κατοχή της άδειάς του. Από τα πρώτα στάδια των σχετικών ερευνών οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπιστώνουν ότι υπάρχουν σκοπευτικοί σύλλογοι που διοργανώνουν «αόρατους» αγώνες ή όταν γίνονται... πυροβολούν οι υπεύθυνοι για τα «μάτια του κόσμου», δίνοντας όμως τα σχετικά πιστοποιητικά στους απόντες σκοπευτές.

6.200 πολίτες

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχουν περίπου 2.200 πολίτες με σκοπευτικές άδειες και περίπου 4.000 που κατέχουν όπλα για την ατομική τους ασφάλεια.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν τον 46χρονο έμπορο όπλων, οι 11 σκοπευτικές άδειες που είχαν εκδοθεί με τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά του γιατρού που είχε αποβιώσει στις 27 Μαρτίου 2015 αφορούσαν έναν έμπορο, τα τρία μέλη γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στην εστίαση, τρεις επιχειρηματίες, μία λογίστρια, ένα γιατρό, μία τραπεζική υπάλληλο και ένα δικαστικό επιμελητή!

Τέσσερις επιπλέον άδειες κατοχής και οπλοφορίας για την ατομική ασφάλεια, με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, αφορούσαν ένα 48χρονο γνωστό βιομήχανο, έναν 53χρονο έμπορο στρατιωτικού και αστυνομικού εξοπλισμού, έναν 62χρονο απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. και έναν επιχειρηματία.

16.000 φυσίγγια

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στις 2 Μαρτίου 2016, όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ερεύνησαν τα γραφεία του σκοπευτικού συλλόγου στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην Πετρούπολη. Εκεί εντόπισαν διασκορπισμένα στο πάτωμα περίπου 16.000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και συνέλαβαν το 41χρονο υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος ήταν γραμματέας του σκοπευτικού συλλόγου. Κατηγορήθηκε για παράβαση άρθρου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που σχετίζεται με τις υποχρεώσεις των υπευθύνων αθλητικών σωματείων σκοποβολής και κατοχής όπλων σκοποβολής.

Ο 46χρονος έμπορος όπλων συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα μέσα στα γραφεία του τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, όπου είχε προσέλθει προκειμένου να προσθέσει σε μία σκοπευτική άδεια ένα επιπλέον πυροβόλο όπλο, ένα τυφέκιο με σκοπευτική διόπτρα, προσκομίζοντας πλαστό ιατρικό πιστοποιητικό του... νεκρού γιατρού, το οποίο έφερε ημερομηνία μεταγενέστερη του θανάτου του. Στο κατάστημα του εμπόρου βρέθηκαν 10 ιατρικά πιστοποιητικά μελών του σκοπευτικού συλλόγου με σφραγίδα και υπογραφή... εν ζωή παθολόγου- εντατικολόγου.

Σε αυτά δεν αναγράφονταν τα πατρώνυμα, οι αριθμοί δελτίων ταυτότητας και οι ημερομηνίες εξέτασης των... αθλητών. Ο συγκεκριμένος γιατρός κλήθηκε από τους αστυνομικούς να δώσει εξηγήσεις, ενώ λήφθηκε δείγμα γραφής και δείγμα από έγγραφο με πρωτότυπη γραφή και υπογραφή του, τα οποία υποβλήθηκαν στο τμήμα εργαστηρίων δικαστικής γραφολογίας και πλαστότητας εντύπων και αξιών για γραφολογική πραγματογνωμοσύνη.

Ο έμπορος όπλων κατηγορείται για πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και παραβάσεις της Υπουργικής Απόφασης για την έκδοση σκοπευτικών αδειών.

(E.T. 18/03/2016 - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - pspyropoulos@e-typos.com)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger