Αρχική » , , » Η Ελλάδα στη δίνη διασταυρούμενων κρίσεων, με άγνωστη κατάληξη

Η Ελλάδα στη δίνη διασταυρούμενων κρίσεων, με άγνωστη κατάληξη


Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ * 

Δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς πότε ήταν η τελευταία φορά που η χώρα βρέθηκε σε τόσο κρίσιμη κατάσταση, όσο αυτή στην οποία βρίσκεται σήμερα. Η εικόνα από τα μπλόκα των αγροτών καθήλωσε τα τρένα, τα πούλμαν και τα φορτηγά. Συγχρόνως, η πατρίδα ασφυκτιά καθώς οι χιλιάδες πρόσφυγες που εισρέουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά και φτάνουν με τα πλοία στον Πειραιά, αδυνατούν να συνεχίσουν τον δρόμο τους από την στιγμή που η ΠΓΔΜ έχει κλείσει τα σύνορα. Η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη δίνη διασταυρουμένων κρίσεων με άγνωστη κατάληξη. 

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες εκτός από το Προσφυγικό και στην οικονομία, όπου η αξιολόγηση καρκινοβατεί και η αξιολόγηση είναι ορόσημο, είτε για φυγή προς τα εμπρός είτε για ένα δραματικό πισωγύρισμα. 

Μεγάλη ανησυχία όμως επικρατεί και γιατί κάποιοι «φίλοι» μας ισχυροί θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «αποθήκη» μεταναστών. Στο Μαξίμου τώρα πια επικρατεί φόβος για τη διαφαινόμενη μεθόδευση των κρατών των δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της Βόρειας Ευρώπης να εγκλωβίσουν πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες στην Ελλάδα. 

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. 

Η Ειδομένη «βουλιάζει» από χιλιάδες πρόσφυγες στους οποίους δεν επιτρέπεται η διέλευση από τα σύνορα των Σκοπίων. 

Και στο κέντρο της Αθήνας καταφθάνουν εκατοντάδες μετανάστες με πούλμαν και δεν ξέρουν κατά που να κάνουν. Το Καστελόριζο εκπέμπει sos, αφού οι Τούρκοι διακινητές-δουλέμποροι και πρόσφυγες, ανενόχλητοι βρήκαν νέα δίοδο. Ασφυκτικά γεμάτα παραμένουν όλα τα κέντρα υποδοχής. Η φαντασίωση μιας ενωμένης Ευρώπης μέσω ενός κοινού νομίσματος, έφερε τον ευνουχισμό που προκαλεί στην πράξη η λειτουργία της ολοκληρωτικής αγοράς του νεοφιλελευθερισμού. Το ευρώ ήρθε και αντί να γεφυρώσει τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες της κατακερματισμένης Ε.Ε., κατασκευάζει σύνορα, γκρεμίζοντας παραδοσιακά πολιτικά σύνορα - τα σύνορα πολιτικών κοινοτήτων με τη μορφή εθνικών παραστάσεων κυριαρχίας και φυλετικής καθαρότητας. 

Η Ελλάδα έχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα διατελέσει τον ρόλο του νάνου πίσω από τον οποίο (προσπαθούν να) κρύβονται οι γίγαντες. Η Ελλάδα έφταιγε κάποτε για την καθυστέρηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ε.Ε. Έτσι και τώρα μένει να ακούσει αυτή πως φταίει και για την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση. 

* Ο Νίκος I. Νικολόπουλος είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος. 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-04/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger