Αρχική » , , » Η αναθεώρηση του Δουβλίνου

Η αναθεώρηση του Δουβλίνου


Του ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΜΕΡ

Διά την 6η Απριλίου ανεβλήθη η συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επι­τροπή της αναθεωρήσεως της Συνθήκης του Δουβλίνου, επί τη βάσει της οποίας οι λαθρομετανάστες, των οποίων απορρίπτεται η αίτηση ασύλου σε μία χώρα της Ευρωπαϊ­κής Ενώσεως, «επιστρέφονται» μέχρι τούδε, δίκην πακέτου, στην πρώτη «χώρα εισόδου» των στην Ε.Ε.

Η Επιτροπή θα παρουσιάσει το «στρατηγικό όραμά» της για το ποιο κράτος-μέλος από τα 28 της Ε.Ε. θα είναι υπεύθυνο για την παροχή ασύλου: Το της εισόδου ή και τ’ άλλα της μονίμου εγκαταστάσεως των λαθρομεταναστών;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «όραμα» της Επιτρο­πής θα εξελιχθή εις εφιάλτη, όπως ο κανονισμός 343 του 2003 που τροποποίησε της Συνθήκη Σένγκεν, την οποίαν, όμως, εκύρωσε του Ελληνικό Κοινοβού­λιο και την κατέστησε ανοήτως «αναπόσπαστο μέρος» της Ελληνικής Νομοθεσίας, υπέρτερο του Συντάγματος, της ιθαγένειας και του Ποινικού Νόμου.

- Πότε δε; Πάλι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και του αλήστου μνήμης Σημίτου, το 1997, ο οποίος έδρασε ως ανεξέλεγκτος δικτάτωρ για να καταστήσει την χώρα «αμπέλι ξέφραγο» και να περιορίσει στο έπακρον την εθνική κυριαρχία. Και μη μας πει πάλι ότι κι άλλες χώρες εδέχθησαν την Συνθήκη Σένγκεν. Διότι η Ελλάς είναι χώρα κυρίας εισόδου των λαθρο­μεταναστών, δύο άλλες, δε, χώρες της Ε.Ε. δεν προ­συπέγραψαν την Συνθήκη του Άμστερνταμ (που κατέστησε την Σένγκεν «κοινοτικό κεκτημένο»): Η Βρεταννία και η Ιρλανδία, αν και απέχουν χιλιάδες μίλια από τον «Επιτήδειο Ουδέτερο» (κατά Γκόρντον), την Τουρκία. Άρα, είχε δυνατότητα εξαιρέσεως της Ελλάδος, εάν ήταν υπεύθυνος πρωθυπουργός και πατριώτης.

Αποτέλεσμα της ολισθηράς πολιτικής Σημίτου του 1999, με την Συμφωνία του Ελσίνκι που επαυξήθη το 2003 με την διεύρυνση της ευθύνης του κράτους-εισόδου διά την παροχή ασύλου και παραμονής των προσφύγων είναι το σημερινό χάος της αθρόας ει­σβολής λαθρομεταναστών εκ Τουρκίας και των απανθρώπων συνθηκών διαβιώσεώς των στην Ειδομένη, τον Πειραιά, την Πλατεία Βικτωρίας και αλλα­χού της χώρας.

Τώρα, την «γκάφα» Σημίτου αντελήφθησαν ακόμη και χώρες ασφαλείς του εσωτερικού της Ε.Ε., όπως η Γερμανία και η Γαλλία, και εζήτησαν από την Επι­τροπή να αναθεωρήσει την Συμφωνία του Δουβλί­νου. Είναι, όμως, πολύ αργά και πολύ λίγο.

Τρία εκατομμύρια λαθρομετανάστες όχι μόνο από την εμπόλεμο Συρία αλλά και απ’ το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Υποσαχάρια Αφρική συνωστίζονται στα παράλια της Τουρκίας, η οποία εφαρμόζει σχέδιον εκβιασμού της Ε.Ε., για να επιτύχει πολιτικά και οικονομικά οφέλη. Μεταφέροντας την άμορφη μάζα των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, με την ελπίδα ότι αυτοί θα εύρουν ασφάλεια, απασχόληση και «φιληνάδες» στις άλλες χώρες της Ε.Ε., επιτυγχάνει δύο στρατηγικούς της στόχους: Νομιμοποιεί τις πάγιες και αντισυμβατικές αξιώσεις απέναντι στην Ελ­λάδα και πλησιάζει επικινδύνως την Ε.Ε. ώστε να γίνει μέλος της.

Εξ ου και η πάνσοφη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ανώτατο Σοβιέτ της Ε.Ε., ξύνει την κούτρα της, να διευρύνει την έννοια της υπευθυνότητος παροχής ασύλου όχι μόνον στις χώρες εισόδου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) αλλά και στις άλλες χώρες μετεγκαταστάσεως των λαθρομεταναστών. Και ως συνήθως «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον».

Ούτως, η Επιτροπή ασχολείται με το άσχετον θέμα της παροχής βίζας στους Τούρκους, οπότε κοντά στα 3 εκατομμύρια λαθρομετανάστες θα προστεθούν και τα 80 του πληθυσμού της Τουρκίας που δεν είναι πιο ευτυχή ή ολιγώτερον επιθετικά από τους λαθρομετα­νάστες του Μπανγκλαντές. Εκβιάζει την Κύπρο να ανοίξει τα πέντε κεφάλαια της εντάξεως της Τουρκίας στην Ε.Ε. -άλλη μεγάλη απρονοησία των Ευρωπαϊ­κών χωρών που θα καταλήξουν να γίνουν μουσουλ­μανικές μετ’ ου πολύ άπαξ και η Τουρκία γίνει το 29ον μέλος της Ε.Ε. Πιέζει τον σύντροφο Τσίπρα να δεχθή την Τουρκία ως «ασφαλή χώρα» επαναπροωθήσεως λαθρομεταναστών άνευ ασύλου, που είναι έτοιμος να δεχθή και παζαρεύει τον διπλασιασμό των 3 δισ. ευρώ «βοήθειας» προς την Τουρκία, η οποία, εάν δεν άρχισε τον πόλεμο στην Συρία, τουλάχιστον τον συνεχίζει αμείωτο.

Το τουρκικό παζάρι της Επιτροπής εξακολουθεί για να σταθμίσει «την κρίσιμη μάζα» των παροχών της προς την Τουρκία, ενώ η αποστολή της Επιτροπής είναι σαφής: Να προστατεύσει τους κοινοτικούς θε­σμούς και να καταργήσει άμεσα τα άρθρα 16-20 του Κανονισμού του Δουβλίνου του 2003 που μετέβαλε την χώρα μας εις χωματερή ανθρώπων.

- Πάλιν εξαιτίας του Κ. Σημίτη και του απυθμένου θράσους του, που πετάγεται κάθε τόσο και μας κάνει νουθεσίες, ενώ ήταν κατά βάσιν ο αυτουργός καταργήσεως της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος με το Μάαστριχτ, την Συμφωνία της Μαδρίτης (που ανεγνώρισε δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίον), της Συνθήκης της Λισσαβώνας, της Συμφωνίας του Ελ­σίνκι και του φακελώματος των 11 εκατομμυρίων Ελλήνων με την Συνθήκη Σένγκεν και τα δεσμευτικά της παραρτήματα, που ο ίδιος προώθησε.

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-17/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger