Αρχική » , » Εν. Δυνάμεις: Ήπιες (!) οι ετήσιες κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών

Εν. Δυνάμεις: Ήπιες (!) οι ετήσιες κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών


Στις θέσεις τους παρέμειναν οι αρχηγοί των Γενιών Επιτελείων.

ΗΠΙΕΣ ήταν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών που άρχισαν χθες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το Συμβούλιο των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων έκρινε τους αντιστράτηγους, αντιναυάρχους, αντιπτεράρχους, υποναυάρχους και υποπτεράρχους στη λογική μη διατάραξης του κλίματος στην ηγεσία του Στρατεύματος, σε μια περίοδο που η χώρα έχει πολλά ανοιχτά ζητήματα, όπως η διαχείριση του Προσφυγικού και οι «τσαμπουκάδες» της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι και οι τέσσερις αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων παρέμειναν στις θέσεις τους, χθες συνεδρίασε το ΣΑΓΕ και αποφάσισε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια να διατηρήσει τους οκτώ από τους εννέα αντιστράτηγους. Διατηρητέοι κρίθηκαν, λοιπόν, οι αντιστράτηγοι Ιωάννης Ηλιόπουλος, Ηλίας Λεοντάρης, Αλέξανδρος Οικονόμου, Νικόλαος Ζαχαριάδης, Ανδρέας Ηλιόπουλος, Δημήτριος Θωμαΐδης, Ιωσήφ Μαυράκης και Δημήτριος Μπαλαφούρης. 0 μόνος που αποστρατεύτηκε ήταν ο αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής.

Στο Πολεμικό Ναυτικό το ΣΑΓΕ αποφάσισε να κρίνει «διατηρητέους» τους αντιναυάρχους Κωνσταντίνο Καραγεώργη και Νικόλαο Τσούνη και τους υποναυάρχους Δημοσθένη Χέλμη, Ιωάννη Παυλόπουλο, Βασίλειο Θεολογίτη, Αθανάσιο Νασόπουλο, Αλέξανδρο Διακόπουλο, Ιωάννη Κορακάκη, Μιχαήλ Καούτσκη, Κωνσταντίνο Μανωλιουδάκη, Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Παϊβανά. Κρίθηκαν «ευδοκίμως τη σταδιοδρομία τους» οι αντιναύαρχοι Γεώργιος Χριστόπουλος και οι υποναύαρχοι Γεώργιος Λεβέντης.

Τέλος, στην Πολεμική Αεροπορία παραμένουν οι αντιπτέραρχοι Χρήστος Χριστοδούλου και Γεώργιος Παρασχόπουλος και οι υποπτέραρχοι Ιωάννης Μανωλάκος, Συμεών Αστρεινίδης, Αντώνιος Αθανασίου, Νικόλαος Δημήτριος Χρισιόπουλος, Γεώργιος Μπλιούμης, Ευάγγελος Μάντζιαρης, Χριστόφορος Σμυρλής, Γεώργιος Αλεξανδρής, Κωνσταντίνος Φουσταλιεράκης και Γεώργιος Τολούμης. Αποστρατεύτηκαν ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Βορρόπουλος και οι υποπτέραρχοι Αριστείδης Κορέας, Κωνσταντίνος Στάμος, Δημήτριος Καλαντζής και Παντελής Σαπαντζόγλου. Στο Στρατιωτικό Σώμα διατηρητέος κρίθηκε ο υποστράτηγος Ζαχαρίας Σπαθόπουλος.

Σήμερα, τα Ανώτατα Συμβούλια του Ναυτικού και της Αεροπορίας θα συνεδριάσουν με στόχο να κρίνουν τους ανώτατους αξιωματικούς στον βαθμό του αρχιπλοιάρχου και του ταξιάρχου, αντίστοιχα, προκειμένου να συμπληρωθούν εν συνεχεία από το ΣΑΓΕ οι θέσεις των αντιναυάρχων και υποναυάρχων και των αντιπτεράρχων και υποπτεράρχων.

Ανδρ. Κούτρας
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-02/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger