Αρχική » , » Ο Μουζάλας, ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η «μαύρη τρύπα» τον Σκοπιανού

Ο Μουζάλας, ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η «μαύρη τρύπα» τον Σκοπιανού


Οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να δώσουν πολλά «δώρα» στην Τουρκία και πολλή πίκρα στον Αλέξη και στους Έλληνες. Ούτε τα σύνορα πρόκειται να ανοίξουν ούτε θα δώσουν εκτεταμένη ανθρωπιστική βοήθεια ούτε θα ανακουφίσουν τον ελληνικό λαό από το δυσβάσταχτο χρέος και τα νέα μέτρα τα οποία θέλουν οι Γερμανοί και το ΔΝΤ.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

Μπορεί, τελικά, να μη φαγωθεί ο Μουζάλας, αλλά το γυαλί των σχέσεων Τσίπρα - Καμμένου έχει ραγίσει. Πόσες φορές, άρα­γε, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. θα καταγγείλει κυβερνητικό στέλεχος και θα ζητήσει την αποπομπή του, χωρίς να τον γράψει ο πρω­θυπουργός στα παλαιότερα των υποδημά­των του. 'Ήδη το κοντέρ γράφει δυο περιστατικά. Ένα του Γιάννη Ρουμπάτη και ένα του Γιάννη Μουζάλα. Από την άλλη πλευ­ρά, όμως, για να λέει ο συνέταιρος ότι πο­ρεύεται «αριστερά» και με ηθικό πλεονέκτη­μα, τρία από τα στελέχη του Καμμένου (Χαϊκάλης, Δημήτρης Καμμένος και Σγουρίδης) παραιτήθηκαν ουσιαστικά διά ασήμαντον αφορμή. Για την ακρίβεια, επειδή δεν έπρεπε να είναι μόνο «τίμιοι», αλλά και να «φαίνονται».

Μπορεί να γουστάρει μέχρι τρέλας την κα­ρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος, αλλά σε καμία περίπτω­ση δεν θα θυσιάσει το κόμμα του και την πο­λιτική του καριέρα εμφανιζόμενος συνεχώς σαν τη «Φιλιππινέζα» του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που ξεκίνησε να διαφωνεί δημόσια και να ζητεί παραιτή­σεις, εάν τρώει όλο πόρτα, κάποια στιγμή θα γελοιοποιηθεί και αυτό σε καμία περί­πτωση δεν το θέλει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Εάν, πάλι, θέλει να το τραβήξει ο Τσίπρας πολύ μακριά και να βρεθεί στη Βουλή χωρίς τον ίδιο παρτενέρ, πρέπει να έχει προετοιμάσει την άμεση αντικατάστα­σή του, γιατί τόσο το Βερολίνο όσο και οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να περι­μένουν να δούνε αν δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ θα κολλήσει ο Σταύρος, η Φώφη ή ο Βασί­λης, που δείχνει να είναι ένας πολιτικός άνδρας... έτοιμος για όλα!

Σε κάποιους χθες εισέβαλε η πονηρά σκέ­ψη ότι όλα αυτά τα «επεισόδια» γύρω από τον Μουζάλα και τις γκάφες του γίνονται για να καλύψει πυκνή ομίχλη το Φορολογι­κό και τα ανθρωποκτόνα μέτρα που ετοιμά­ζεται ο Τσίπρας να περάσει από τη Βουλή. Άλλωστε, οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να δώσουν πολλά «δώρα» στην Τουρκία και πολλή πίκρα στον Αλέξη και στους Έλλη­νες. Ούτε τα σύνορα πρόκειται να ανοίξουν ούτε θα δώσουν εκτεταμένη ανθρωπιστική βοήθεια ούτε θα ανακουφίσουν τον ελληνι­κό λαό από το δυσβάστακτο χρέος και τα νέα μέτρα τα οποία θέλουν οι Γερμανοί και το ΔΝΤ. Και, παρά τα πλατιά χαμόγελα και το χάζι που έκαναν στο Μαξίμου με την επί­σκεψη της διάσημης Αντζελίνα Τζολί, θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω για το αν θα καταφέρει η φιλάνθρωπος και πανέμορφη καλλιτέχνιδα να φέρει στην Ελλάδα οικο­νομική βοήθεια για τους πρόσφυγες.

Ο Αλέξης ενδεχομένως πιστεύει ότι είναι υπερβολική η αντίδραση του Πάνου Καμ­μένου και πως ο Γιάννης Μουζάλας είναι ένας σοβαρός και χρήσιμος άνθρωπος. Όπως και να ’χει, το περίφημο «Μακεδονι­κό» ή «Σκοπιανό» είναι «κατάρα» για τις κυ­βερνήσεις και τους πολιτικούς που έπεσαν στη δίνη του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πίστευε ότι οι Έλληνες είναι αμνήμονες, αλ­λά δεν περίμενε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα αναβαθμίσει την πολιτική καριέρα του ιδρύοντας την Πολιτική Άνοιξη και ανατρέποντας τη μητσοτακική Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη στάση της στο «Μακεδονι­κό». Αυτό το θέμα εξακολουθεί να φθείρει ή να ρίχνει, όποτε αναβιώνει, πολιτικούς ή κυβερνήσεις. Ο Κώστας Καραμανλής πήγε πολύ πατριωτικά στο Βουκουρέστι και είπε ένα πελώριο «ΟΧΙ» μπροστά στον Μπους, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανακοι­νώσει ότι τα Σκόπια πρόκειται την ίδια ημέ­ρα να ενταχθούν στην Ατλαντική Συμμαχία. Ο Καραμανλής έβαλε βέτο και εξήγη­σε στην ομιλία του την άρνηση της Ελλάδος να περάσουν οι γείτονες την πόρτα του ΝΑ­ΤΟ. Κανείς δεν ξέχασε τη στάση του. Ούτε Τζορτζ Μπους ούτε τα κέντρα εξουσίας στην Ουάσιγκτον. Εάν θυμάμαι καλά, κά­που στη μέση του Μαρτίου του 2009, τον επισκέφτηκε ένας κύριος ο οποίος του είπε πως «είναι αδιανόητες ανεξάρτητες σχέσεις χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ με τη Μόσχα». Ο πρώην πρωθυπουργός κουράστηκε ξαφνι­κά και ανέφερε την κόπωσή του σε μια συ­νέντευξη προς τον Νίκο Χατζηνικολάου. Έπειτα κατάλαβε ότι η οικονομία του κρά­τους είναι πλήρως υποθηκευμένη. Ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμφω­νήσει σε κάποια μέτρα, αλλά πήρε αρνητική απάντηση από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που φώναζε «λεφτά υπάρχουν!».

Μόνο ο Σημίτης, γερμανοτραφής και με αδερφό αρχηγό γερμανικής μυστικής υπη­ρεσίας, ήταν ιδιαίτερα πονηρός στην υπό­θεση του «Μακεδονικού». Έστησε μια «εν­διάμεση συμφωνία» και άφησε μέσα στη σιωπή και την αδιαφορία του ελληνικού κράτους δεκάδες χώρες να «αναγνωρί­σουν» τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Κανένα από τα συγκροτήματα Τύπου επί των ημε­ρών του Σημίτη δεν κραύγασε ή δεν διαμαρτυρήθηκε, όταν γίνονταν αυτές οι αλλε­πάλληλες «αναγνωρίσεις». Ούτε μονόστη­λο δεν έβαλαν στις σελίδες τους τα περίφη­μα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Προτού έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία, όταν ο Σαμαράς ήταν ακόμα ένοικος στο Μαξίμου, το Βερο­λίνο πίεσε πάρα πολύ και ήταν έτοιμο τόσο να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ όσο και να αρχίσουν να μιλάνε για την περαιτέρω πο­ρεία τους προς την Ευρώπη. Όταν επισκέφθηκε η Μέρκελ τα Σκόπια, δεν έχασε ευ­καιρία που να μην υπογραμμίσει ότι βρί­σκεται στη «Μακεδονία»! Θυμάμαι ότι ο Δημήτρης Σταμάτης φώναξε στο Μαξίμου τον Γερμανό πρέσβη και τον παρακάλεσε πολύ δυνατά να μη συμβεί αυτό το πράγμα, γιατί θα πέσει η κυβέρνηση! Πράγματι, ο Σόιμπλε πήρε το μήνυμα και έβαλε λίγο πλάτη για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση της αποικίας.

Τώρα έχουμε τον Μουζάλα. Έχουμε το ρήγμα (επιφανειακό ή βαθύ, δεν έχει μεγάλη σημασία) μεταξύ Τσίπρα - Καμμένου. Έχουμε την αντίδραση της Ν.Δ., η οποία, όμως, δεν παίρνει καμία θέση για το όνομα. Αν ο πρωθυπουργός χειριστεί το θέμα με την ίδια προχειρότητα με την οποία συνάντησε τον Νταβούτογλου στη Σμύρνη, τότε σίγουρα θα νιώσει ότι απορροφάται από την ίδια «μαύρη τρύπα» που έφαγε άλλους στο παρελθόν...

Υ.Γ.: Ουδείς Έλληνας πρωθυπουργός, κάνοντας μπίζνες με Ρώσους και Κινέζους, διαμαρτυρήθηκε ποτέ σε Μόσχα και Πεκί­νο για την αναγνώριση των Σκοπίων!

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ) -17/03/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger