Αρχική » , , » Παρέα με τους πρόσφυγες, έρχονται και οι καιροσκόποι γύπες!

Παρέα με τους πρόσφυγες, έρχονται και οι καιροσκόποι γύπες!


Οι δανειστές καθυστερούν επίτηδες να έρθουν στην Αθήνα και να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση. Επιδιώκουν απλώς να υπογράφουμε οτιδήποτε απαιτήσουν. Την υπογραφή θα βάλει ένα οικονομικό και πολιτικό «πτώμα», το οποίο το σέρνουν εδώ και καιρό πίσω από την άμαξά τους, μέχρι να φτάσει στο σημείο να παρακαλάει να το... αποτελειώσουν! 

Οι υπουργοί, όπως διάβασα, προτού μπούνε στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου, αφήνουν απ’ έξω τα κινη­τά τους.Όχι για να μη χτυπήσουν και διακόψουν τη συνεδρίαση, αλλά προφα­νώς για να μη μαγνητοφωνούνται όσα λέγονται μέσα εκεί. 

Η «γάτα των Ιμαλαΐων» σίγουρα έχει «αδερφάκια» παντού. Κανείς δεν εμπι­στεύεται, πλέον, κανέναν. Ο ένας κοιτά­ζει τον άλλον με καχυποψία. Μήπως διαρρεύσει κάποιο από τα μικρά ή τα με­γάλα μυστικά και το δούμε ξαφνικά στις εφημερίδες, που απεργάζονται την καταστροφή και την πτώση της περίφημης «αριστερής» κυβέρνησης, η οποία απε­γνωσμένα ψάχνει να βρει λύσεις για την οικονομική κρίση και το Προσφυγικό. 

Το περιβάλλον του Μαξίμου φοβάται (και ίσως δεν έχει άδικο) ότι κάποιοι απ’ αυτούς με τους οποίους κουβέντιαζαν για διάφορες πολιτικές και άλλες «δουλειές» κατέγραφαν αυτές τις συνομιλίες και εν­δεχομένως να υπάρχουν ενοχλητικές κα­σέτες. Άλλωστε, ο Πάνος Καμμένος έχει καταγγείλει στο Μαξίμου αλλεπάλληλα ραντεβού του Σταύρου Ψυχάρη με τον διοικητή της ΕΥΠ (πρώην δημοσιογρά­φο του ΔΟΛ) Γιάννη Ρουμπάτη, με τον οποίο βρίσκεται σε διαρκή ρήξη και του έχει απαγορεύσει την είσοδο στο Πεντά­γωνο, αν προηγουμένως δεν έχει ενημε­ρώσει το γραφείο του για το πρόσωπο που θέλει να συναντήσει! 

Αυτή η καχυποψία (που πολλές φορές δείχνει να είναι νοσηρή) πλανάται σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία και ασφαλώς δυσχεραίνει τη συνεννόηση μεταξύ των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Αυ­τό, βέβαια, διαχέεται και σε όλες τις σχέ­σεις αυτής της κυβέρνησης με τους οικο­νομικούς παράγοντες, τον δημοσιογρα­φικό κόσμο και γενικά όσους δεν ευθυ­γραμμίζονται με την άποψη ότι πράγματι «αποτελεί μία ομάδα που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να σώσει τη χώρα και μέχρι στιγμής επιτυγχάνει καλά αποτελέ­σματα»! Προφανώς, όμως, αυτός ο φό­βος οφείλεται στο γεγονός ότι τα πράγμα­τα πάνε από το κακό στο χειρότερο, η άμ­μος στην κλεψύδρα του χρόνου εξουσίας χύνεται με μεγάλη ταχύτητα και έχουμε φθάσει σιο σημείο που σίγουρα ακόμη και τα παιδάκια θα φωνάξουν: «Ο βασι­λιάς είναι γυμνός»! 

Όσα μέτρα προφύλαξης και να πάρει αυ­τή η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει επιτάχυνση της ήδη ραγδαίας πολιτι­κής φθοράς της, δεν πρόκειται (όπως συ­νέβη και με άλλες αναποτελεσματικές και κακές κυβερνήσεις) να αναχαιτίσει την κατάρρευσή της. Ήδη όλοι αντιλαμβάνον­ται ότι πρόκειται να αποδεχθούμε οτιδή­ποτε μας ζητήσουν οι δανειστές. Οι τελευ­ταίοι καθυστερούν επίτηδες να έρθουν στην Αθήνα και να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση. Επιδιώκουν απλώς να υπογράψουμε οτιδήποτε απαιτήσουν. Την υπογραφή θα βάλει ένα οικονομικό και πολιτικό «πτώμα», το οποίο το σέρνουν εδώ και καιρό πίσω από την άμαξά τους οι δανειστές, μέχρι να φτάσει στο σημείο να παρακαλάει να το... αποτελειώσουν! 

Τα παρακάλια του Ευκλείδη Τσακαλώτου «ελάτε πίσω και τελειώστε ό,τι αρχίσατε» ακούγονται πλέον σε όλο τον διεθνή περίγυρο και προκαλούν ειρωνι­κά χαμόγελα. Οι ξένοι έχουν ξεκαθαρί­σει στον «ταλαντούχο κύριο Αλέξη» ότι άλλο πράγμα η αξιολόγηση και άλλο πράγμα το Προσφυγικό. Σε λίγο θα του πούνε και ότι «πρέπει να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”», και ότι «πρέ­πει να λυθεί το Κυπριακό όπως βολεύει την Τουρκία»... 

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι ξένοι (και ιδιαίτερα οι Γερμανοί) θεωρούν ότι ο κύριος Τσίπρας είναι άνθρωπος για όλες τις δουλει­ές! Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο πρωθυπουργός στο περιοδικό «Crash», «είμαστε οι κατάλληλοι άνθρω­ποι, την κατάλληλη στιγμή». Δεν υπάρ­χει, όμως, καμία περίπτωση να συνέλθει η χώρα, στην οποία η καχυποψία, ο φόβος, το μίσος, η ποινικοποίηση της κοι­νωνικής ατμόσφαιρας και η ασυνεννοη­σία έχουν αντικαταστήσει το κλίμα αξιο­πιστίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης που απαιτείται για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική μηχανή. 

Εκτός αν η «πρώτη φορά Αριστερά» ετοιμάζει το έδαφος για να πάρει κάποιος Πόλσον όλες τις τράπεζες ή για να έρ­θουν στις θέσεις των δικών μας «αμαρτω­λών» επιχειρηματιών άλλοι από το εξω­τερικό, που τυγχάνουν της εύνοιας του Βερολίνου ή της Ουάσιγκτον. 

Με αυτά τα μυαλά, όμως, ολόκληρη η Ελ­λάδα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε καιροσκοπικά Hedge Funds που θα ξεζουμί­σουν ό,τι καλύτερο έχει η χώρα και μετά θα την πετάξουν σαν... λεμονόκουπα στα σκουπίδια! Άλλωστε οι «κολλητοί» μας Ευρωπαίοι, οι «αλληλέγγυοι» εταίροι, έδειξαν στο θέμα του Προσφυγικού ότι μας θεωρούν απέραντη «χωματερή»... 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-04/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger