Αρχική » , , , » Μια φρικτή «αδελφοσύνη»

Μια φρικτή «αδελφοσύνη»


Αλέξης Τσίπρας: «Η Σμύρνη είναι μια πόλη-σύμβολο του κοσμοπολιτισμού και του εμπορίου, της αδελφοσύνης στο Αιγαίο, της διαφορετικότητας»

Τα περί «αδελφοσύνης» είπε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Ας δούμε, όμως, τι έλεγε στο βιβλίο του «Η μάστιγα της Ασίας» ο Τζορτζ Χόρτον, ο Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη, τις ημέρες της καταστροφής της: «Η τελευταία πράξη στο τροµερό δράµα της εξοντώσεως του χριστιανισµού µέσα στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν η πυρπόληση της Σµύρνης απ' τα στρατεύµατα του Μουσταφά Κεµάλ. Η δολοφονία της αρµενικής φυλής είχε συντελεσθεί στην πραγµατικότητα κατά τα έτη 1915-1916 και οι πολυπληθείς και ακµάζουσες ελληνικές κοινότητες, µε εξαίρεση εκείνης της Σµύρνης, είχαν καταστραφεί επίσης µε θηριώδη τρόπο. Εχει κυκλοφορήσει πολύ πλατιά η ιδέα ότι ο Τούρκος άλλαξε πίστη σε µια νύχτα. Η καταστροφή της Σµύρνης εν πάση περιπτώσει έλαβε χωράν στα 1922 και καµιά πράξη που διαπράχθηκε απ' την τουρκική φυλή σε όλη τη διάρκεια της κηλιδωμένης από αίµα ιστορίας της δεν παρουσίασε κτηνωδέστερα και περισσότερο ακόλαστα χαρακτηριστικά...»

Σφαγή

«... ούτε ποικιλώτερες απ' τις χειρότερες µορφές ανθρώπινων βασανιστηρίων που έχουν επιβληθεί εις βάρος αµάχων και αόπλων. Ηταν η πιο ταιριαστή ζοφερή και σατανική κατακλείδα στην όλη φρικτή τραγωδία. Η αβεβαιότητα που υπήρχε κάποτε σχετικά µε το ερώτηµα «Ποιος έκαψε τη Σµύρνη;» φαίνεται τώρα ότι έχει διαλυθεί ολότελα. Κάθε εξήγηση που τείνει να δηµιουργήσει αµφιβολίες σχετικά µε το ζήτηµα αυτό µπορεί να αναχθεί σε ύποπτες πηγές που υποστηρίζουν ορισµένα συµφέροντα [...] Ο Μουσταφά Κεµάλ αποφάσισε τότε να επιφέρει µια πλήρη και ανεπανόρθωτη καταστροφή του χριστιανισµού στη Μικρά Ασία. Carthago delenda est. Το σχέδιο, όπως αποκαλύφθηκε απ' την εκτέλεσή του, ήταν να παραδοθεί η πόλη για µερικές µέρες στη σφαγή και την ακολασία. Να σφαγούν οι Αρµένιοι, πράγµα που ανέκαθεν προξενούσε ιδιαίτερη ευχαρίστηση στους Τούρκους. Να κάψουν την πόλη και να απαγάγουν τον ελληνικό ανδρικό πληθυσµό στην αιχµαλωσία».

Αυτά είναι τα αληθή και αλησμόνητα σύμβολα της «αδελφοσύνης». Η φωτιά και το ελληνικό αίμα που χύθηκε άδικα από τα στίφη των βάρβαρων Τούρκων.

Παναγιώτης Λιάκος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-11/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger