Αρχική » , , , » Την πάτησαν οι Τούρκοι με τα Ίμια

Την πάτησαν οι Τούρκοι με τα Ίμια

Ένα επεισόδιο με πρόσφυγες στα Ίμια μπορεί να έχει θετική εξέλιξη για την επιβεβαίωση της ελληνικής κυριαρχίας σε αυτή την πολύπαθη περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Έγινε γνωστό ότι μια ομάδα μεταναστών/προσφύγων βρέθηκε στη δυτική βραχονησίδα Ίμια. Όταν πε­ρικύκλωσαν τη βραχονησίδα περιπολικά σκάφη του ελληνικού Λιμενικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής, τότε, αρκετές οικογένειες προσφύ­γων χωρίστηκαν και για να διασωθούν ως ναυαγοί έπεσαν στη θάλασ­σα, άλλοι με κατεύθυνση τα ελληνικά και άλλοι τα τουρκικά πλοία. Στη συνέχεια προέκυψε το πρόβλημα πού θα πάνε αυτές οι οικογένειες.

Οι Τούρκοι μετέφεραν τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών στις ελλη­νικές βάρκες του Λιμενικού, σε περίπτωση που κάποιο μέλος τους είχε διασωθεί από τους Έλληνες. «Από το διεθνές δίκαιο, αυτό σημαίνει ομολογία, εν τοις πράγμασι, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά. Διότι, εάν δεν ήταν ελληνικά νησιά, θα επέμενε η άλλη πλευρά ότι έπρεπε να φέρουμε και τα άλλα μέλη της οικογένειας να είναι μαζί. Αποτελεί αυτό, πλέον, ένα fact για την αναγνώριση της ελληνικότητας των Ιμίων», είπε σε τηλε­οπτική συνέντευξή του ο ΥΠ.ΕΞ Ν. Κοτζιάς. Λες να προκύψει και κάτι κα­λό από το προσφυγικό πρόβλημα;

Χ.Α.Κ. 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-05/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger