Αρχική » , » «Καταργούν την μοναδική γραμμή αμύνης σε περίπτωση εξέγερσης»

«Καταργούν την μοναδική γραμμή αμύνης σε περίπτωση εξέγερσης»


Καταργούν την Ελληνική Εθνοφυλακή στα σύνορα. Κίνδυνος σε περίπτωση εξέγερσης. 

Καλησπέρα, λέγομαι Στεφανίδης Ηλίας, ξεκινώντας θα ήθε­λα να γνωστοποιήσω ότι ο θεσμός της εθνοφυλακής χαρακτηρίζεται ως «εθελοντικός» και έχει ως σκοπό την ενί­σχυση και υποβοήθηση του στρατού εν καιρώ ειρήνης, σε επιστράτευση (είτε γενική είτε μερική) και στον πόλεμο. Επίσης αποστολή της εθνοφυλακής είναι και η συμβολή της στην παθητική άμυνα και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πυρκα­γιές, σεισμούς, θεομηνίες κτλπ.) 

Ως εθνοφύλακες λοιπόν, υπηρετούν Έλληνες πολίτες εθελοντές, που έχουν εκπληρώσει την στρατιωτική τους θητεία και πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Οι εθνοφύλακες που προσλαμβάνονται για την φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων, εκτελούν υπηρεσίες 3-4 ωρών κυρίως τη νύχτα με ημερήσια αποζημίωση 14,77 ευρώ η οποία παρέχεται για δαπάνες τροφής, ιμα­τισμού και υπόδησης. Ο εθνοφύλακας δεν παίρνει μισθό και δεν έχει σταθερό αριθμό υπηρεσιών. Επίσης δεν δικαιούται ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη εκτός και μόνον αν τραυματισθεί κατά την διάρκεια της υπηρε­σίας του. 

Πρόσφατα κατόπιν εντολής λογικά από κάποιο υπουργείο, ο ΟΑΕΔ θα διαγράφει επισήμως απ ‘τα μητρώα ανέργων όσους άνεργους εθελοντές υπηρετούν στην Εθνοφυλακή. Τονίζω ότι ο αριθμός των εθνοφυλάκων-νυχτοφρουρών που ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης για το 2015 είναι 746! Καταλήγουμε ότι π απα­ξίωση και η κατάργηση της εθνοφυλακής αναμένεται σύντομα! Δηλώσεις του δήθεν υπουργού άμυνας περί αναβάθμισης του θεσμού και επιστροφή των όπλων στους εθνοφύλακες αναιρούνται! Στόχος είναι η αποθάρρυνση του πολίτη να συμβάλει με όποια δυνατά μέσα για την άμυνα του τόπου του και της χώρας μας! 

 Κατάργηση των εθνοφυλάκων σημαίνει Στρατόπεδα χωρίς προσωπικό φύλαξης και στρατιωτών. 
 Αμυντική αποδυνάμωση της χώρας. 
 Πιθανή μετατροπή των στρατοπέδων σε Hot spots.
 Μείωση μαχητικού επιπέδου των εφέ­δρων που υπηρετούν ως εθνοφύλακες και εκπαιδεύονται κάθε χρόνο. 
 Στέρηση ενός μικρού οικονομικού βο­ηθήματος στους κατοίκους των γύρω περιοχών που υπάρχουν μονάδες εθνο­φυλακής. 

Υπενθυμίζω ότι σε μια ένοπλη εξέγερση σε ανοιχτό πεδίο οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν! Κάτι που κάνει μια παραμεθόρια περιοχή που δεν έχει στρα­τιωτικές δυνάμεις ανήμπορη και ευάλωτη... Φανταστείτε μια εξέγερση στην Κοζάνη που είναι κοντά στα βόρεια σύνορα και όπου ο στρατός αρχίζει να εκλείπει και εκεί βρί­σκονται το 75% των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τεχνητά φράγματα. Αυτά και άλλα πολλά σας δίνω σε μορφή φωτογραφίας τα έγγραφα απ τον ΟΑΕΔ. 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-03/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger