Αρχική » , » Τη μέρα αστυνομικός, το βράδυ πορτιέρης, ταξιτζής, ντελιβεράς!

Τη μέρα αστυνομικός, το βράδυ πορτιέρης, ταξιτζής, ντελιβεράς!


■ ΟΙ «ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ» ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
■ Αστυφυλακίνα «συνελήφθη» να κάνει δημόσιες σχέσεις και να διοργανώνει πάρτι σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι.

Ο αστυνομικός-συνοδός ασφαλείας κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης, ο αστυνομικός- οδηγός υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας και ένας ακόμη αστυνομικός που υπηρετεί στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων είχαν κατηγορηθεί από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επειδή προσέφεραν ιδιωτικές... υπερωρίες προστασίας στο πλευρό γνωστού κοσμηματοπώλη. Συνόδευαν τον επιχειρηματία και φυλούσαν τα καταστήματα και την οικία του. Τους κατήγγειλε «σεκιουριτάς» που του πήραν τη δουλειά.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, που καταγράφεται πριν από τις γιορτές, ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε, αντιθέτως δεν έγινε το ίδιο, σχετικά πρόσφατα, για δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φυλούσαν το σπίτι γνωστού μεγαλοξενοδόχου, μιας αστυφυλακίνας που έκανε δημόσιες σχέσεις και διοργάνωνε πάρτι σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι και κάποιων ακόμη ενστόλων που εργάζονταν «πόρτα» σε νυχτερινά καταστήματα, ταξιτζήδες, ντελιβεράδες ή σερβιτόροι.

Καταγγελίες «ανταγωνιστών»

Παρότι δεν τηρούνται τα ίδια μέτρα και σταθμά στη δημοσιοποίηση των υποθέσεων, αν και υπάρχουν ενστάσεις αν θα πρέπει να γίνεται συνολικά, η δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας και οι «κουτσουρεμένοι» μισθοί έχουν εύλογα κοινωνική αντανάκλαση και στους ένστολους, με όλο και περισσότερους να απασχολούνται παράνομα σε διάφορες δραστηριότητες προκειμένου να συμπληρώνουν το εισόδημά τους. «Προσπαθούν να δουλέψουν όπου μπορούν για να αντεpεξέλθουν στην οικονομική κρίση όπως κάνει ο περισσότερος κόσμος», αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός των παρανομούντων, αλλά αυτός των ελέγχων εντοπισμού τους. Οι περισσότεροι αστυνομικοί που κάνουν «διπλή» δουλειά συνήθως καταγγέλλονται από σεκουριτάδες. υπεύθυνους εταιριών φύλαξης και ασφάλειας, δημοσιοσχεσίτες κλαμπ, ταξιτζήδες, σερβιτόρους και άλλους υπαλλήλους επιχειρήσεων, που έχασαν τη δουλειά τους, το «έργο», από τους ένστολους.

«Δεν έχουν σύμβαση»

Αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως η σύλληψη αστυνομικών που εργάζονται σε δεύτερες δουλειές είναι μια ατέρμονη διαδικασία ιδίως αυτή την περίοδο, χωρίς καμία ουσία. Οι περισσότεροι ένστολοι απαλλάσσονται στα ποινικά δικαστήρια καθώς δεν προκύπτει οποιαδήποτε σύμβαση εργασίας με τον φερόμενο ως εργοδότη τους, ενώ και στα πειθαρχικά συμβούλια του Σώματος αποδίδονται μικρές ποινές, συνήθως χρηματικές, από τη στιγμή που έχουν απαλλακτικές αποφάσεις στο ποινικό σκέλος. Ουσιαστικά δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικές ευθύνες από τη στιγμή που ο «εργοδότης» δεν καταγγέλλει ότι έχει εργαζόμενο τον ένστολο, γιατί αν το κάνει θα κατηγορηθεί και εκείνος ότι έχει παράνομο εργαζόμενο αντιμετωπίζοντας μεγάλες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Πυροβόλησαν ένστολο «πορτιέρη»;

Σε «δεύτερη δουλειά» απέδωσαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. την υπόθεση πυροβολισμού εναντίον 32χρονου ειδικού φρουρού, που καταγράφηκε στις 4 Ιανουαρίου 2016, στον πεζόδρομο της οδού Βουτάδων στο Γκάζι, και συγκεκριμένα στην «πόρτα» που φαίνεται να είχε ρίξει σε προγενέστερο χρόνο σε μέλος ομάδας μπράβων. «Είσαι ο Βαγγέλης;», είχε ρωτήσει ο άγνωστος άνδρας τον 32χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος περπατούσε στην οδό Βουτάδων 50 στο Γκάζι.

Όταν έλαβε καταφατική απάντηση, έβγαλε ένα πιστόλι και τον πυροβόλησε στον αριστερό μηρό. Ο αστυνομικός υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Βορειοανατολικής Αττικής και βρισκόταν σε γονική άδεια, καθώς πρόσφατα είχε γίνει πατέρας. Μετά από αυτό το περιστατικό ξεκίνησε ένα σαφάρι των «αδιάφθορων» για τον εντοπισμό ενστόλων που έχουν δεύτερη παράνομη εργασία.

Σχεδόν άμεσα είχαν συλλάβει μία 25χρονη αστυφυλακίνα που 2-3 φορές την εβδομάδα εργαζόταν σε γνωστό κλαμπ της οδού Περσεφόνης στο Γκάζι, στις δημόσιες σχέσεις του καταστήματος και στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Μαζί της είχαν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης και ο υπεύθυνος του κλαμπ.

Φύλαγαν τον ξενοδόχο

Πρόσφατα συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., γιατί φυλούσαν το πολυτελές σπίτι γνωστού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη αλυσίδας ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων δέχθηκαν σχετικές καταγγελίες, τις οποίες επιβεβαίωσαν όταν πήγαν στη βίλα των βορείων προαστίων, εντοπίζοντας έξω από αυτήν τους δύο αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε, κομβικό ρόλο διαδραμάτιζε ο αρχικελευστής του Λιμενικού, ο οποίος ήταν εκείνος ο οποίος και συντόνιζε τις βάρδιες, όπως υποστηρίζουν οι «αδιάφθοροι». Οι δύο αστυφύλακες μετά τη σύλληψή τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία.

(Ε.Τ. 11/03/2016 – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - pspyropoulos@e-typos.com)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger