Αρχική » , , » Αν έχεις τέτοιους φίλους ( και εταίρους), τι να τους κάνεις τους εχθρούς!

Αν έχεις τέτοιους φίλους ( και εταίρους), τι να τους κάνεις τους εχθρούς!


Ακούμε όλο για... μέλι, αλλά από τηγανίτες τίποτε! Ανακοινώνουν ότι θα μας δώσουν -δήθεν- εκατοντάδες εκατομμύρια, αλλά προς το παρόν μάς στέλνουν κουβέρτες, σεντόνια, σκηνές, γάλατα και ασπιρίνες!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

Όλοι οι θεοί και οι δαίμονες έχουν συμμαχήσει αυτήν την εποχή εναντίον μας. Ο Αλέξης αγκάλιασε δυνατά την καγκελάριο, πιστεύοντας ότι θα τον βοηθήσει στο Προσφυγικό, και εκείνη, για να ανεβάσει τη δημοφιλία της, ενίσχυσε παρασκηνιακά τις κινήσεις των Αυστριακών και των άλλων χωρών του Βίσεγκραντ, με αποτέλεσμα να υψω­θούν φράχτες στα Βαλκάνια. Το χειρό­τερο είναι ότι μετά τη χθεσινή ήττα-σοκ της κυρίας Μέρκελ σε τρία κρατίδια της Γερμανίας και την αύξηση της δύναμης των Ακροδεξιών και ξενοφοβικών, εί­ναι «υποχρεωμένη», για λόγους πολιτι­κής επιβίωσης, να μας γυρίσει την πλά­τη και να απομονώσει περαιτέρω την Ελλάδα ως την πλέον «μολυσμένη» πε­ριοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την άλλη πλευρά, μετά τη νέα πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, θεωρώ βέβαιο ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να σταματήσει να στέλνει προς το έδαφος μας εκατοντάδες χιλιά­δες πρόσφυγες, προκειμένου να απο­φορτίσει την πίεση των μετακινουμένων στο έδαφος του και να ελέγξει κα­λύτερα τους Αριστερούς, τους Κούρδους και το ISIS, που μετέχουν και ορ­γανώνουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον του καθεστώτος του. Μετά το σφράγισμα των δυτικών βαλκανικών συνόρων, είναι σίγουρο ότι ο σουλτά­νος πρόκειται να επιτρέψει το πέρασμα στα ελληνικά νησιά του μεγαλύτερου μέρους των προσφύγων και μετανα­στών που βρίσκονται στην Τουρκία. Ήδη, η εφημερίδα «Χουριέτ» αποκάλυ­ψε ότι απέναντι βρίσκονται, έτοιμοι να περάσουν στα νησιά του Αιγαίου, τρία εκατομμύρια δυστυχισμένες υπάρξεις. Έτσι, επιβεβαιώθηκαν όλες οι πληρο­φορίες μου από τις Βρυξέλλες, που ανέφεραν ότι απέναντι βρίσκεται ένας «λαός» περίπου 10 εκατομμυρίων Σύρων, Ιρακινών, Αφγανών, Αφρικανών και Κούρδων, που θέλουν να φτάσουν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης.

Ξεμείναμε από συμμάχους και τα πράγματα θα επιδεινωθούν στο επόμε­νο διάστημα. Οι χώρες του Βίσεγκραντ, με μπροστάρη τον φοβερό (και κωμικό συγχρόνως) 29χρονο ανθέλ­ληνα υπουργό Εξωτερικών της Αυ­στρίας (που νομίζει ότι ζει στην εποχή του Μέττερνιχ), έχουν εξαπολύσει πό­λεμο εναντίον της Αθήνας και διαδί­δουν σε όλο το μήκος και το πλάτος της Ευρώπης ότι «υπεύθυνοι για την προσφυγική μόλυνση που υφίσταται η Γηραιά Ήπειρος είναι οι Έλληνες». Πι­στεύαμε ότι ο αγαπημένος μας Γάλλος πρόεδρος, ο «notre ami Francois», θα στηρίξει κάπως τα ελληνικά αιτήματα. Ούτε αυτός, όμως, θέλει πλέον να βά­λει πλάτη για να πιεστεί η Τουρκία. Πο­λύ περισσότερο, όπως φαίνεται, δεν θέλει να δώσει χρήματα στον Ερντογάν για να αναλάβει ένα μέρος του προσφυγικού προβλήματος. Όπως λέει ο Γάλλος, «δεν είναι δυνατόν να ικανο­ποιηθεί το αίτημα του Νταβούτογλου για πράσινη βίζα σε όλους τους Τούρ­κους, γιατί, αν δοθεί, δεν θα μπορεί κα­νείς να ελέγξει όσους εισέρχονται στην Ευρώπη». Επομένως, αν δεν πάρει ο σουλτάνος αυτά που ζητάει στην επόμε­νη Σύνοδο Κορυφής, θα μείνουμε εμείς, ο «μουτζούρης», που πρέπει να τραβήξει μόνος του το «κάρο». Κανείς δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Αντίθετα, θέλουν να την οδηγήσουν στα... Τάρταρα.

Σκεφθείτε ότι για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ιταλικές δυ­νάμεις παρατάσσονται στα σύνορά μας με την Αλβανία. Ο έτερος καλός μας φίλος, ο «nostro amico Matteo», λες και ζούμε στην εποχή του Μουσολίνι, έστειλε καραμπινιέρους και άλλα Σώ­ματα Ασφαλείας στα σύνορα της Αλβα­νίας με την Ελλάδα, για να μην περνά­νε πρόσφυγες! Τα Τίρανα ήταν πάντα ένα είδος «προτεκτοράτου» για τη Ρώ­μη και τώρα, που εμφανίζουν εθνικιστι­κές εξάρσεις και διεκδικούν νησιά του Ιονίου και μέρος της Ηπείρου (Τσαμουριά), αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέ­ρον για τους Ιταλούς. Αυτό, βέβαια, εί­ναι επιθετική ενέργεια, γιατί ο πλήρης αποκλεισμός της Ελλάδας, από Αλβα­νούς και Σλάβους, στοχεύει αλλού.

Και ποιος δεν είναι εναντίον μας; Για να μην κρυβόμαστε, και ποιος δεν εί­ναι εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του; Ο ένας μετά τον άλ­λον, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ομολογούν ότι κανείς δεν τον συμπαθεί ή δεν τον θέλει στην Ευρώπη. Το καταπληκτικό, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η «Α» σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της, είναι ότι οι «αλληλέγγυοι» και πολύ «μά­γκες» εταίροι μας δεν θέλουν να βά­λουν το χέρι στην τσέπη για να μας βοηθήσουν στην αναχαίτιση του κύμα­τος των προσφύγων και στη διαμονή αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα. Ακούμε όλο για... μέλι, αλλά από τη­γανίτες τίποτε! Ανακοινώνουν ότι θα μας δώσουν -δήθεν- εκατοντάδες εκα­τομμύρια, αλλά προς το παρόν μάς στέλνουν κουβέρτες, σεντόνια, σκη­νές, γάλατα και ασπιρίνες!

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ) 15/03/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger