Αρχική » , , , » ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ;

ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ;


ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.

Ζει ο Αμπτνουλάχ Οτσαλάν; Η επερώτηση πάντως της βουλευτίνας κουρδικής καταγωγής της περιοχής του Bitlis, Mizgin Irgal, για το αν είναι ζωνιανός ή όχι ο Κούρδος ηγέτης, που κρατείται από το 1999 στις φυλακές της νήσου Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά, προκαλεί μεγάλη ταραχή στην τουρκική Βουλή. Η βουλευτίνα του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της τουρκικής κυβέρνησης για τις συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρή­σεις του τουρκικού στρατού στην νοτιοα­νατολική Τουρκία που θυμίζουν τον συριακό εμφύλιο πόλεμο, πέταξε την ερώ­τηση-βόμβα για τον αν ο Αμπντουλάχ 0τσαλάν είναι νεκρός και οι τουρκικές αρχές το κρύβουν από φόβο μην προκληθεί χάος από την είδηση ότι ο Κούρδος ηγέτης απεβίωσε.

Οι υπόνοιες

Η Mizgin Irgal έκανε αυτή την ερώτη­ση «βόμβα» γιατί, όπως ανέφερε, εδώ και πολύ καιρό κανείς δεν μπορεί να επισκεφτεί τον Οτσαλάν στο Ιμραλί ούτε δικηγόρος ούτε και κανένας συγγενής του. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με την Κούρδισσα βουλευτίνα προκαλεί εύλογες υπόνοιες ότι ο Κούρδος ηγέτης δεν ζει και αυτό κρύβεται σκόπιμα από την τουρκική κυβέρνηση. Το νησί Ιμραλί, όπως υποστήριξε η Mizgin Irgal, δεν εί­ναι απρόσιτη περιοχή και αν δεν μπορεί να πάει εκεί πλοίο μπορεί να πάει ελι­κόπτερο, αλλά κάθε φορά οι αρχές προ­βάλλουν κάποιο πρόσχημα για να εμπο­δίσουν τη μετάβαση εκεί είτε των δι­κηγόρων του Κούρδου ηγέτη είτε των συγγενών του.

(LIVE SPORT-07/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger