Αρχική » , , , » Πάγκαλος: Να πάει ο στρατός να εκκενώσει δια της βίας την Ειδομένη

Πάγκαλος: Να πάει ο στρατός να εκκενώσει δια της βίας την Ειδομένη



Για το προσφυγικό, την Ειδομένη, τη στάση της κυβέρνησης και την Τουρκία μίλησε σήμερα το πρωί ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Βήμα fm, ο κ. Πάγκαλος είπε για τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στην Ειδομένη:

«Στην Ειδομένη, διατρέχουν κίνδυνο (οι πρόσφυγες), υπάρχουν άρθρα του Ποινικού Κώδικα για την έκθεση του συνανθρώπου σε κίνδυνο, έχει βαρύτατη ευθύνη η κυβέρνηση γι' αυτά που κάνει, για την αδιαφορία της, για την έλλειψη μέτρων. Γιατί δεν πάει ο στρατός να τους μαζέψει και με τη βία να τους πάει στα στρατόπεδα; Εκεί που υπάρχουν οι συνθήκες για να ζήσουν τα παιδάκια αυτά, ομαλά, έχει ρουχαλάκια, έχει ντους, έχει ζεστό φαΐ και κρεβάτι... Να εκκενωθεί η Ειδομένη δια της βίας, να πάει ο Στρατός και να εκκενώσει την Ειδομένη».

«Οι χίλιοι που μπήκαν μέσα (στα Σκόπια) πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που τους πήγαν, διότι αυτοί που τους πήγαν, ακούω σήμερα και λέγεται στο Διαδίκτυο, ότι ήταν Έλληνες αυτοί που έκαναν την προκήρυξη. Κάτσε να το δούμε όμως αυτό, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον. Αν είναι αλλοδαποί, πρέπει να διώξει η Ελλάδα από το έδαφός της αμέσως όλους τους αλλοδαπούς που κάνουν πολιτική στο έδαφός μας, να τους μαντρώσει και να τους βάλει σε αεροπλάνα και να τους στείλει από' κει που ήρθανε. Στη Δανία, στη Γαλλία, απ' όπου ήρθαν, εν πάση περιπτώσει, οι άνθρωποι. Αν είναι όμως Έλληνες, έχουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Οι φιλάνθρωποι αυτοί, άνθρωποι, αν δεν μπορούν να καλύψουν το αντικείμενο της φροντίδας τους, τελικά καταντούν δολοφόνοι. Και είναι δολοφόνοι. Η κυβέρνηση Τσίπρα, οι υπουργοί της και τα στελέχη της και αυτές οι αριστερόφρονες, δήθεν εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες τα πιάνουν από παντού όταν μπορούν, αυτοί είναι δολοφόνοι! Εκμεταλλεύονται την κατάσταση και αυτούς τους ανθρώπους τους έχουν βάλει εδώ σε μία κατάσταση αδιεξόδου, αυτοί δεν έχουν πού να πάνε, είναι πραγματικά θύματα. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά είναι θύματα μιας ορισμένης πολιτικής».

Για το αν πρέπει η Ελλάδα να δεχθεί την επανεισδοχή προσφύγων από τα Σκόπια ανέφερε:

«Μας δυσφημούν, δεν το βλέπετε στην τηλεόραση; «Πάρτε μας από την Ελλάδα και ας πάμε όπου να'ναι», πάνε και τους περιποιούνται οι αφελείς, τους δίνουν τρόφιμα, τους δίνουν ρούχα, αυτοί διατηρούν την ελευθερία τους και το κέφι τους να πηγαίνουν και να έρχονται, να κάνουν δεξιά και αριστερά ό,τι θέλουν και μας βρίζουν και από πάνω».

Για την κατάσταση στην Τουρκία και τη διαμάχη με το PKK δήλωσε ότι:

«Το πρόβλημα είναι ότι οι Κούρδοι είναι ένα άλλο έθνος, είναι 15% του πληθυσμού της Τουρκίας, ζουν σε συμπαγές έδαφος, στα σύνορα της Τουρκίας με άλλες χώρες, θέλουν αυτονομία, αν όχι ανεξαρτησία και πλήρη αυτοδιάθεση. Και έρχονται και χτυπάνε στόχους τρομοκρατικούς. Καταδικάζω την τρομοκρατία, καταδικάζω αυτού του είδους τις κινήσεις, αλλά τι κάνει η Τουρκία, ως αντίποινα; Αντί να χτυπήσει τον εχθρό της, που είναι το PKK ή δεν ξέρω ποια άλλη οργάνωση των Κούρδων, πάει και χτυπάει περιοχές του βορείου Ιράκ, δηλαδή παραβιάζει τα σύνορα και την κυριαρχία μιας χώρας, όπως έκανε και στη Συρία, όπως έκανε και με τα αεροπλάνα που πετούσαν και την ενοχλούσαν, μέχρι το σημείο που έκανε το λάθος και έριξε το ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να υποστεί τις συνέπειες που υπέστη».

«Λοιπόν, νομίζω ότι αυτά τα νταηλίκια και τον τσαμπουκά, πρέπει να τον αφήσει η Τουρκία και η τουρκική ηγεσία, πρέπει να κοιτάξει να βρει ποια είναι τα πραγματικά της προβλήματα και πώς θα δοθούν πολιτικές λύσεις. Οι λαοί δεν εξαφανίζονται, καμιά δεκαριά εκατομμύρια κόσμος, δεν μπορεί να εξαφανιστεί για να κάνει το χατίρι του κ. Ερντογάν ή οποιουδήποτε άλλου άρχοντος της Τουρκίας».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger