Αρχική » , , » Ο Ερντογάν πήρε το χρυσάφι και ο Τσίπρας τα … καθρεφτάκια

Ο Ερντογάν πήρε το χρυσάφι και ο Τσίπρας τα … καθρεφτάκια


Στον Αλέξη μας έδωσαν ένα καθρεφτάκι και μερικά μπιχλιμπίδια, για να κοιτάει μέσα τη φάτσα τον και να τα δείχνει και στους ιθαγενείς εδώ, ως κέρδη της χθεσινής «διαπραγμάτευσης». Του είπαν ότι, άμα προχωρήσουν το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και τα κόκκινα δάνεια, τότε θα αρχίσει να γίνεται κουβέντα για το χρέος...

Τα παραμύθια συνεχίστηκαν χθες... Τα σύνορα στα Βαλκάνια είναι ήδη ερμητικά κλειστά, αλλά η Μέρκελ έδι­νε -λέει- μέχρι αργά τη νύχτα αγώνα για να μην... κλείσουν! Όλοι οι «δορυφό­ροι» και οι σύμμαχοι της οργίασαν την περασμένη εβδομάδα για να κλείσουν όλα τα σύνορα των βαλκανικών χωρών -και όχι μόνο- ώστε να εμφανιστεί η καγκελάριος «φιλάνθρωπος» και υπέρ­μαχος των κατατρεγμένων και των αδυνάτων. Όλοι οι Ευρωπαίοι -για να μην την πέφτω μόνο στην αγαπημένη μας κυρία Μέρκελ- «προσκύνησαν» την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν, γυρί­ζοντας για μία ακόμη φορά επιδεικτικά την πλάτη στην Ελλάδα.

Και τι δεν ζήτησε ο Νταβούτογλου! Εκτός από τα τρία δισεκατομμύρια (ήδη συμ­φωνηθέντα), τώρα θέλει επιπλέον δύο δισεκατομμύρια τον χρόνο! Αποδέχεται να «μαζεύει» τους οικονομικούς μετανά­στες, αλλά τους πρόσφυγες να τους προ­ωθεί κανονικά στις διάφορες χώρες της Ευρώπης. Για καθέναν μετανάστη που θα επιστρέφει στην Τουρκία, θα στέλνει έναν Σύρο στη Γηραιά Ήπειρο. Μην έχε­τε καμία αυταπάτη: Στη συντριπτική πλει­ονότητα θα τους φορτώνει στην πολύπα­θη Ελλάδα! Ο Νταβούτογλου άνοιξε στο τραπέζι, για πρώτη φορά τόσο δυνατά και αποφασιστικά, αιτήματα της Τουρ­κίας, που, αν γίνουν αποδεκτά, θα σημα­δέψουν το μέλλον και της Ελλάδας και της Συρίας. Ζητεί να δημιουργηθεί κα­ταυλισμός δεκάδων χιλιάδων προσφύ­γων στα σύνορα με τη Συρία, εξυπηρε­τώντας τα γεωπολιτικά σχέδια της Άγκυ­ρας, που εδώ και χρόνια θέλει να αρπά­ξει βόρεια συριακά εδάφη. Επίσης, μια χώρα που είναι ουσιαστικά δικτατορία, ένα καθεστώς που φιμώνει και κλείνει εφημερίδες, εκβιάζοντας και πιέζοντας να ευθυγραμμιστούν με ό,τι λέει ο Ερντογάν, απαιτεί να ανοίξουν ταχύτατα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρ­κίας στην Ευρώπη και να μπαίνουν με εύ­κολη βίζα οι Τούρκοι σε όλες τις χώρες- μέλη της Ε.Ε. Και είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν θέματα και με 18 και πλέον νη­σιά του Αιγαίου, που ήδη επιτακτικά ζη­τάνε να ονομάζονται με κωδικούς και όχι με τα κανονικά τους -ελληνικά- ονόματα!

Οι Ευρωπαίοι έδωσαν (έτσι τουλάχιστον φαίνεται μέχρι στιγμής) τα πάντα στον Ταγίπ Ερντογάν. Η καγκελάριος δεν χά­νει ευκαιρία να σπεύσει να τον δυναμώ­σει πολιτικά και οικονομικά, ενώ ο σουλ­τάνος βρίζει χυδαία τόσο τις Βρυξέλλες όσο και τους Αμερικανούς και τους Ρώσους, σαν να είναι υπερδύναμη!

Από την άλλη πλευρά, στον Αλέξη μας έδωσαν ένα καθρεφτάκι και μερικά μπι­χλιμπίδια για να κοιτάει μέσα τη φάτσα του και να τα δείχνει και στους ιθαγενείς εδώ, ως κέρδη της χθεσινής «διαπραγμά­τευσης». Του είπαν ότι, άμα προχωρήσει το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και τα κόκκινα» δάνεια, τότε θα αρχίσει να γίνε­ται κουβέντα για το χρέος. Αυτό ειπώθη­κε επίσημα, αλλά και αόριστα, από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, την ώρα που όλοι οι Ευρωπαίοι είχαν φορέσει «φέσι»! Δηλαδή, είπε ο Γερούν ότι, μόλις ψηφί­σουμε το νέο Ασφαλιστικό και τις «εθνι­κές συντάξεις», μόλις παραδώσουμε τα κόκκινα δάνεια στα ξένα funds, μόλις ψη­φίσουμε νέα φορολογικά μέτρα, ΤΟΤΕ, ως διά μαγείας, μπορούμε να κάτσουμε με τους δανειστές σε κάποιο τραπέζι και να αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε για την επιμήκυνση του χρέους, δηλαδή την αέ­ναη παράταση της δουλείας και της λεη­λασίας της Ελλάδας.

Από σήμερα, μάλιστα, η τρόικα πιάνει δουλειά και εν μέσω της θυέλλης του Προσφυγικού η κυβέρνηση θα επιχειρή­σει να περάσει κομμάτι - κομμάτι, με τη μέθοδο του... σαλαμιού, όλο το απάν­θρωπο Ασφαλιστικό και όλα τα προαπαι­τούμενα που θέλουν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, ενώ το ΔΝΤ επιθυμεί μεγαλύ­τερη ανθρωποσφαγή και δεν είναι σί­γουρο ότι, τελικά, θα συμφωνήσει να προχωρήσει η διαβόητη αξιολόγηση. Την αλήθεια όμως τη λέει πάλι ο Σόιμπλε, με την μεταλλική και ψυχρή φωνή του: «Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με το Προσφυγικό». Δηλαδή, «μη ζητάτε ελα­φρύνσεις στα προαπαιτούμενα με αντάλ­λαγμα το προσφυγικό βάρος που δέχε­στε». Αργά το βράδυ, ενώ τελείωνα αυτό το άρθρο, προέκυψε εμπλοκή με τις χώ­ρες της Κεντρικής Ευρώπης, που δεν δέ­χονται την άποψη της Μέρκελ για «ανοι­χτή βαλκανική οδό». Δεν ξέρω τι θα ξη­μερώσει, αλλά πάω στοίχημα ότι η Τουρκία θα πάρει ανταλλάγματα, η Ευ­ρώπη θα ικανοποιήσει τον σουλτάνο και η Αθήνα και ο κύριος Τσίπρας θα πέ­σουν σε μια τρομακτική παγίδα, με εγκλωβισμένους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς χρηματοδότηση από την «αλληλέγγυα» Ευρώπη και με πα­ρελκυστική πολιτική σε ό,τι αφορά τις περίφημες συζητήσεις για το χρέος...

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ)-08/03/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger