Αρχική » , , , » «Δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις για τα hot spots»

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις για τα hot spots»


Εξώδικο στον Καμμένο από τον Πλωτάρχη ε.α. του ΠΝ Παναγιώτη Σταμάτη

Εξώδικο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο απέστειλε ο Πλωτάρχης ε.α. του Π.Ν. Παναγιώτης Σταμάτης, με το οποίο ζητά από τον υπουργό να σταματήσει αμέσως να χρησιμοποιεί το στρατιωτικό προσωπικό και τα μηχανήματα των Ε.Δ. στα hot spot και στα στρατόπεδα υποδο­χής προσφύγων-μεταναστών. Όπως ανα­φέρει «η απασχόληση αυτή δεν εμπίπτει στα καθήκοντα τους, αλλά εξυπηρετεί πολιτικοοικονομικούς σκοπούς». Χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης αναφέρει: «Η αποστολή του Στρατού συνίσταται «στην άμυνα της χώρας απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους και όχι στην ενασχόληση με καθήκοντα αναγόμενα στην εσωτερική πολιτική».

«Ναι μεν οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί από τον κανονισμό τους να συνδράμουν σε θεομηνίες (πλημμύρες σει­σμούς και μεγάλης έκτασης πυρκαγιών), αλλά δεν μπορούν να συνδράμουν «σε οικοδομικές εργασίες και καθαρισμούς χώρων υποδοχής προσφύγων που μπο­ρούν εύκολα να πράξουν ιδιωτικές εται­ρείες με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό», αναφέρεται στο εξώδικο. Σε άλλο σημείο του εξωδίκου ο κ. Σταμά­της υπογραμμίζει: «Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία έκτακτης κατάστασης, καθώς ο πρώην υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. της Κυβέρνη­σής σας, Γιάννης Πανούσης, εδώ και ένα χρόνο, σας είχε επισημάνει πολλάκις στο υπουργικό συμβούλιο, τον κίνδυνο των «ορδών των μεταναστών» που πρόκειται να εισέλθουν στη χώρα και η κυβέρνηση με την αριστερή ιδεοληψία που την δια­κατέχει δεν έλαβε τα ενδεδειγμένα μέτρα. Η στασιμοανικανότητα της πρώτης φοράς κυβέρνησης της αριστεράς που συμμετέ­χετε και στηρίζεται Εσείς με τους ΑΝΕΛ, να συντονίσει και να προσφέρει λύσεις μέσω των κρατικών δομών και Ευρωπα­ϊκών κονδυλίων στο προσφυγικό, δεν είναι δικαιολογία για να χρησιμοποιείτε το στρατιωτικό προσωπικό σε εργασίες που δεν εμπίπτουν στα καθήκοντά τους».

Ακόμη, επισημαίνει ότι η νυχθημερόν αναγκαστική εργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με την απειλή κυρώσεων σε ερ­γασίες εκτός των καθηκόντων τους, παραβιάζει το άρθρο 22 του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που απαγορεύουν την αναγκαστική εργασία, αλλά και το άρθρο 2 του Συντάγματος που καθιερώνει το σεβασμό της Πολιτείας και την προστασία της αξίας του ανθρώπου.

Το εξώδικο του κ. Σταμάτη προς τον κ. Καμμένο καταλήγει:

«Διαμαρτύρομαι για την χρησιμοποίηση του στρατιωτικού προσωπικού και υλι­κού, για τις εργασίες πέρα των καθηκό­ντων τους.

Σας καλώ όπως να διατάξετε αμέσως, την παύση της χρησιμοποίησης του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού και την τήρηση της νομιμότητος, ώστε να μην κριθεί απαραίτητος ο τονισμός της απομείωσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας με την ενασχόληση των "πολεμιστών'' σε άσχετες με την άμυνα εξουθενωτικές εργασίες, για πολιτικοοικονο­μικούς σκοπούς.

Άλλως, σας δηλώνω ότι θα προβώ σε κάθε απαραίτητη κατά νόμον ενέργεια προς προστασία των εννόμων δικαιωμά­των και συμφερόντων μου που θίγονται από τα ανωτέρω, προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχω υποστεί, ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου ή αρχής». Τέλος να σημειωθεί ότι, στο εξώδικο γίνεται αναφορά στα όσα έχει αναφέρει ο υποστράτηγος Κων. Φλώρος, υπεύθυνος του ΓΕΕΘΑ για το θέμα του χειρισμού της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στα hot spot, για τη δημιουργία 4 νέων στο Κιλκίς και ο ένας στα Γιαννιτσά. 

Αναγνώστης
(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-02/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger