Αρχική » , , , , , , , , » Στο Καστελλόριζο δύο ελληνικά υποβρύχια

Στο Καστελλόριζο δύο ελληνικά υποβρύχια


Το υποβρύχιο «Τρίτων» στο Λιμάνι του Καστελλόριζου.

Στο Καστελλόριζο κατέπλευσαν δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες ισάριθμα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Σκοπός του κατάπλου των υποβρυχίων «Αμφιτρίτη» και «Τρίτων» την Κυριακή 17 Απριλίου και την Παρασκευή 22 Απριλίου ήταν να υπογραμμιστεί η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε, ο κατάπλους των δύο υποβρυχίων στο λιμάνι του Καστελλόριζου έγινε προκειμένου η «Αμφιτρίτη» και ο «Τρί­των» να φωτογραφηθούν, όπως φαίνεται από τα πολύ υψηλής ποιότητας στιγμιότυπα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. 

Η κίνηση αυτή περιλαμβάνεται στη γενικότερη κινητοποίηση εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ αλλά και των Γενικών Επιτελείων, προκειμένου να προβληθεί προς το εσωτερικό, αλλά και προς την τουρκική πλευρά, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις φυλάσσουν τον εθνικό χώρο. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή ανάμεσα στο Καστελλόριζο και στη Ρόδο έχει γίνει επανειλημμένως κατά το προηγούμενο τρίμηνο αντικείμενο αμφισβήτησης από την Τουρκία με διάφορους τρόπους. 

Επίσης, το μικρό νησί -αρκετές φορές από τη στιγμή εφαρμογής της συμφωνίας Τουρκίας - Ε.Ε.- έχει δεχθεί σημαντική πίεση, λόγω των πολύ έντονων προσφυγικών ροών που κατευθύνθηκαν προς αυτό. Για την ελληνική πλευρά, η άσκηση των δύο υποβρυχίων «Αμφιτρίτη» και «Τρίτων» ήταν και μια ευκαιρία του Πολεμικού Ναυτικού να δοκιμάσει για ακόμη μία φορά τις δυνατότητες των δύο σκαφών (τύπου 209/1200), τα οποία αναβαθμίστηκαν σχετικά πρόσφατα.

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-26/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger